• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Üst üste kuluçka

Nesibe

Yeni Üye
Kuşum yeni kuluçkadan çıktı. İlk anneliği olduğu için üç yumurta verdi. Biri boştu. Yavrular büyüdü 1 ayı doldurdu. Yem kırmayı öğretip yavruları ana kafesden ayırdım. Baba ve anne aynı kafesteydi. Yanlış yaptım sanırım çünkü kuşum şuan hamile. Dün yuvalığı takmak zorunda kaldım. Kafes tabanına doğuracaktı yoksa. Şimdi ne yapacağım?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Benimkiler de 2. Kuluçkayi yapıyorlar 😄 ondan sonra dinlendirin isterseniz çünkü bende öyle yapıcam zayıf düşmesin hayvanlar

burakdalbudak

Paylaşımcı
Benimkiler de 2. Kuluçkayi yapıyorlar 😄 ondan sonra dinlendirin isterseniz çünkü bende öyle yapıcam zayıf düşmesin hayvanlar
Benim ilkinde 2 yavru çıkardı. Yavrulsr yeme düşmeden başladılar 7 yumurta 7 side dolu 3 ü çıktı. Dinlendirmeyi nasıl yapabilirim. Yavrular yeme düşmeden başlarlarsa yinr nasıl bir yol izlemeliyim dinlendirmek için?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yuvaligi çıkarıp bir süre ayırmak mantıklı bu sefer yan yana kalırlarsa yumurtayı kafes içine atıp kırarlar

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ben Haziran'da ayiricam 2-3 ay sıkıntı yaratmazlarsa, Eylül'de tekrar kuluçka dönemine geçiririm sonuçta yavruları besleyecekler bir kax ay onları korumam lazım vitaminle besinlerle vücutları çok güçsüz kalır yoksa bence sizde 2-3 ay ayırın kafesler yan yana kalsın bişey olcagini sanmam

Nesibe

Yeni Üye
Problem yok 1 kuluçka daha çıkarırlar
Daha önce albino bir kuşum vardı. İlk beş yumurtasını kırdı ve üzerine tekrar beş tane yumurtladı. Yumurtlamasın diye elimden geleni yaptım ama kafes tabanına yumurtlayınca yine yuvalığı taktım. Bazı kuşçulardan akıl aldım vitamin felan derken 10. yumurtada kuşumu kaybettim. Şimdi de korkuyorum. 10'a kadar normal demişlerdi

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Üst üste yumurta yaptığı için zayıfladı mi kuşunuz peki ?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Başınız saolsun 😔