merhaba kuşumun üst solunumu hassas geçen sene enfeksiyon vardı şehmus abi sağolsun ilgilendi mama ve zeolit ve takviyeler gönderdi toparladik bir ayda. bu aralar tüye girmek üzere muhtemelen tüy döneminde hassaslaşıyor baya. bazen nefes alırken ses geliyor vik vik diye gece uyurken falan da birkaç kez geliyor sonra duruyor uyurken mırıldanıyor da bazen ayırt edemiyorum. ama mukus birikince atardı eskiden kolayca, özellikle zeolit+mama verdiğimizde bol bol atıp temizlerdi rahatlardı şimdi koyulaşma var muhtemelen yutkunma refleksi oluyor bazen sık sık. tüneğe atmaya çalıştığında gelmiyor bazen ya da az geliyor az gelse de rahatlıyor sanırım gaga gıcırdatmaya başlıyor sonra. odada kalorifer klima yakıyoruz kafesi de kaloriferin yanında ıslak havluyla vs nemlendirmeye çalışıyoruz odayı ama bi yere kadar soğuk buhar makinesi aldım ama şansıma yoğunluğa denk geldi bir haftadır bekliyorum. enfeksiyon yeniden mi geldi yoksa hava kurulduğundan mı onu sormak istiyorum. odanın nem oranı %30 falan genelde. bir iki aylıkken de tıksırınca burnundan sıvı gelme sonra kur yaparken agzından mukus atma vardı kronik bir sey mi. ve yine zeolit ve mamaya baslamalı mıyım zeolit daha cok kurutmaz mi. bunları sormak istedim yardımcı olursanız sevinirimm🥹