• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu ve Kursak Mantarı

koksalglp

Yeni Üye
Merhabalar, muhabbet kuşum geçen şubat-marttan beri hasta. Üst solunum yolu enfeksiyonu olduğu söylendi doksimis ve baytril kullandık. Hatta hekim ısrarla dönü dönüp baytril işe yaramamasına rağmen neredeyse 2 ay kullandı. İkisinden de sonuç alamadık. Sonra kursak mantarının da eklendiği söylendi, mikostatin ve baytrili beraber kullandık. Kusması biraz azalsa da yine geçmedi. Son bir aydır bütün ilaçlar kesildi. 2 haftadır daha kötü, kursak-göğüs kısmı sanki içi su dolmuş gibi şiş. Dokununca sanki sıvı kursağı. Sürekli uyku pozisyonunda. Vikleyerek ve kuyruk yukarı aşağı giderek nefes alıyor hep. Bir tavsiyeniz var mı uzun süredir tedavi görüyor ama hep daha kötüye gidiyor. Dışkısı ve yem yemesi normal.

Bahar Y.

Müdavim
2 ay antibiyotik kullandırtırsa tabi ki kursak mantarı olur... Ve kursak mantarı olmasına sebep olan antibiyotiği tekrar kursak mantarı tedavisinde kullanması içler acısı, kursak mantarı olan kuşa antibiyotik kullanılmaz, kursak mantarına solunum sıkıntısıda eşlik ediyor anladığım kadarıyla, kuşun fotoğrafını ve mümkünse yeni yapılmış dışkı fotoğrafı ekler misiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun yaşaması mucize diyebilirim 🙄 bu kadar ilaç ve bunca zaman yanlış tedavi büyük ihtimalle karaciğer de gitmiş 😔 fotoğraf bekliyoruz 👍

koksalglp

Yeni Üye
Fotoğraflarını ekledim, dışkı yeni yapılmış. Şu an sadece probiyotik veriyorum. 2 haftadır bu kursaktaki şişlik de başladığından beri uçamıyor da maalesef

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşunuzun durumu çok ağır bir vaka bu yüzden ben kanatlı uzmanına baktırmanizi tavsiye ederim nerede ikamet ediyorsunuz ona göre yardımcı olurum.. imkanlar doğrultusunda kuşu bu vaziyetten çevirebilirsiniz.. kursaktaki şişiklik enfeksiyon olduğundan öğütme olmadığından böylece bağırsakları iyi sindiremedigi için muhtemelen zedelenmiş ayrıca fazla ilaç dozundan karaciğer ve böbreklerde hasar vardır viyk viyk etmesi ağrısından olsa gerek.verilen ilaçlar kuşu mahvetmis 🙄

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ankara'da kanatlı uzmanı yokmuydu araştırdiniz mi? İstanbul olsaydı bu konuda yardımcı olurdum.. Ankara'daki arkadaşlar bu konuda yardımcı olacaktır eğer isterseniz konu açın başlıkta Ankara kanatlı uzmanı önerisi diye yazabilirsiniz

koksalglp

Yeni Üye
Araştırdım hatta bir hekime de gittik enjeksiyon panteramicin uyguladı geçer diye gönderdik fakat maalesef hiç faydası olmadı.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Araştırdım hatta bir hekime de gittik enjeksiyon panteramicin uyguladı geçer diye gönderdik fakat maalesef hiç faydası olmadı.
Yani bu duruma çok üzüldüm sizin yapabileceğinizi anlatayım önce kursagini sıkıp sıvıyı çıkaracağınız sonra ağızdan bir damla mikostatin verin 1 saat sonra elle besleyin ve aynı zamanda suyuna probiyotik verin bunu 5 gün veya bir hafta yaparak ben böyle bir kuşu hayata döndürdüm Tabi Allah'ın izniyle..yani kuşunuza çok fazla ilaç verilmiş bu yüzden bu hâle gelmiş ve sanırım ilaç tedavisinde karaciğer koruma ve probiyotik kullanilmadi bu yüzden durumu daha kötüye gitmiş malesef.. söylediğim tedaviyi düzenli uygularsanız Sonuç alabilirsiniz 👍

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
2 ay antibiyotik kullanan kusta mantar olması normal. Çok aşırı ilaca mahfuz kalmış