• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Üretime İlk Adım 🥳

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yavrularının olmasını istiyor, bir ara yumurta olduğunu düşünmüştük forumca, baya heveslendi annem 🤣🤣 onun istememesi dilde adı Güneş gelirse beni ve benle birlikte kuşları gönderecekti 🤭 şuan Güneş gözbebeği
Bu şey gibi değil mi ya, anne/baba bu eve asla kedi/köpek giremez derler ama gelince de hayvanı kimseyle paylaşmazlar :D ben de dersanede çalışırken sokakta yavru kedi bulmuştum babam asla olmaz demişti, birkaç gün sonra babamın kucağında uyuyordu minnoş 🤣 babama göre aslında babam istemiyormuş da, Şans(kedim) benim yastığıma gidip miyavlıyormuş ağlar gibi, beni arıyormuş o da can taşıyor yazık diye babam yanına alıyormuş yoksa ne alakası varmış mış mış :D

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Ekli dosyayı görüntüle 32470
Minik üretim odamızı sizinle paylaşmak istedik 🥰
Bugün kafes temizliği günüydü kafesleri tamamen yıkadıktan sonra aklıma bu şekilde yerleştirmek geldi, normalde Şamil misafir odasında kalıyordu, Güneş ve Şimal ise benimle birlikte kalıyorlardı, bir taşla iki hedefe ulaşayım diye düşünüp böyle bir şey yaptım. Şimalle Güneşin kafesini biraz yükseltmek istiyordum üretim sebebiyle, Şamilinde ilgisiz kalmaması için kendi odama almayı düşünüyordum böylece iki hedefede ulaştık 🥰
Ekli dosyayı görüntüle 32471
Güneş Bey kafes içi yuvayı Şimale göre daha çok ilgiyle karşıladı, benim inatçı bir kızım var o sebeple normal yuvaya meraktan dahi girmiyor, bende böyle bir alternatif düşündüm umarım bu sefer başarırım, 1 yılı aşkın süredir yavru bekliyoruz Şimal hanımdan, Şamil bey ikna edemeyince Güneşin yanına transfer ettik, bakalım o ikna edebilecek mi🤭

Çift kuşların kafesinde neden oyuncak var birbirlerine ilgileri azalır diye soracak olursa Güneş çok evcil bir kuş olduğundan dolayı kafeste oyuncak olmayınca mutsuz olduğunu hissediyorum, o sebeple oyuncakları çıkarmadım zaten birbirleriylede ilgileniyorlar, belki daha sonra çıkarabilirim oyuncakları💕
Masallah. İnsallah guzel guzel saglikli yavrulariniz olur :) Yalniz söz konusu uretimse en küçük ihtimal bile atlanmamali bence oyuncakları çıkarın tunegi de teke düşürün derim yaninda kus olan kus mutsuz olmaz (y) Yine tabii ki siz bilirsiniz ama oyuncaga yapilacak kur disiye yapilirsa bosa gitmemis olur :D

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Ekli dosyayı görüntüle 32470
Minik üretim odamızı sizinle paylaşmak istedik 🥰
Bugün kafes temizliği günüydü kafesleri tamamen yıkadıktan sonra aklıma bu şekilde yerleştirmek geldi, normalde Şamil misafir odasında kalıyordu, Güneş ve Şimal ise benimle birlikte kalıyorlardı, bir taşla iki hedefe ulaşayım diye düşünüp böyle bir şey yaptım. Şimalle Güneşin kafesini biraz yükseltmek istiyordum üretim sebebiyle, Şamilinde ilgisiz kalmaması için kendi odama almayı düşünüyordum böylece iki hedefede ulaştık 🥰
Ekli dosyayı görüntüle 32471
Güneş Bey kafes içi yuvayı Şimale göre daha çok ilgiyle karşıladı, benim inatçı bir kızım var o sebeple normal yuvaya meraktan dahi girmiyor, bende böyle bir alternatif düşündüm umarım bu sefer başarırım, 1 yılı aşkın süredir yavru bekliyoruz Şimal hanımdan, Şamil bey ikna edemeyince Güneşin yanına transfer ettik, bakalım o ikna edebilecek mi🤭

Çift kuşların kafesinde neden oyuncak var birbirlerine ilgileri azalır diye soracak olursa Güneş çok evcil bir kuş olduğundan dolayı kafeste oyuncak olmayınca mutsuz olduğunu hissediyorum, o sebeple oyuncakları çıkarmadım zaten birbirleriylede ilgileniyorlar, belki daha sonra çıkarabilirim oyuncakları💕
Bu arada kafes ici folluk olayi ilgimi çekti mumkun mu acaba... kuluckaya yatarken dişiyi de gorebilmek mantıklı. Hem de sıcak havalarda daralmamis olur yuvalik icinde. Bununla ilgili tecrubenizi ilgiyle bekliyorum (y)

Bahar Y.

Müdavim
Masallah. İnsallah guzel guzel saglikli yavrulariniz olur :) Yalniz söz konusu uretimse en küçük ihtimal bile atlanmamali bence oyuncakları çıkarın tunegi de teke düşürün derim yaninda kus olan kus mutsuz olmaz (y) Yine tabii ki siz bilirsiniz ama oyuncaga yapilacak kur disiye yapilirsa bosa gitmemis olur :D
Daha önce denedim mutsuz olduğunu aile üyeleri bile fark etti hiç sesi çıkmıyor bunun niye diye sormuşlardı, daha sonra Şimali Şamilin yanına alınca kendine gelmişti o zamanlar oyuncakları çıkarmıştım, aklınıza gelebilecek bütün şeyleri denedim desem yeridir, dişi bildiğiniz gibi değil inanılmaz bir inat var, birde çok dominant o yüzden çok darlıyor erkekleri mutsuz olmasına şaşırmıyorum Güneşin🤣 oyuncağa yaptığı kurun fazlasını dişiye yaptığı için şuanlık oyuncakları çıkarmayı düşünmüyorum ama yinede aklımda bu fikriniz, tek tünek olayını maalesef yapamam çünkü dişi kilolu 56 gramız🤭 mecburen tünekleri uzak yaptım ki spor yerine geçsin

Bahar Y.

Müdavim
Bu arada kafes ici folluk olayi ilgimi çekti mumkun mu acaba... kuluckaya yatarken dişiyi de gorebilmek mantıklı. Hem de sıcak havalarda daralmamis olur yuvalik icinde. Bununla ilgili tecrubenizi ilgiyle bekliyorum (y)
Yuvaya meraktan bile girmediği için böyle bir şey düşündüm, daha önce kafes tabanında kuluçka yapan kuşlar gördüm, hatta kafes tabanında bez parçası üzerinde 😄