• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Un kurdu Mamaist yem incelemesi

Kemal Gül

Yeni Üye
Akvarist
Kullandığınız su ve tuz oranı neydi? ne tür tuz kullanıyordunuz? Ve en önemlisi kaç çay kaşığı artemia yapmıştınız? Şu anda yazıyı bitirdim yayınladım ama sizin sorun daha spesifik önce onu çözelim.

Limonbey33

Tutkulu
Merhaba sevgili forum üyeleri, akvarist olduğum için un kurdu canlı yem olarak her hayvanıma verilebilecek bir yem olduğundan dolayı bu seferki aylık mama siparişime ekledim ve korktuğumun aksine maruldan korkup kaçan kuşum canlı canlı un kurdu yedi, size un kurdunu yem olarak kullanmak hakkında birkaç bilgi vermek istiyorum;

*Dünyada un kurdu sürdürülebilir bir insan besini olarak kabul görmüş ve üretimi yapılmaktadır, kısacası insanın dahi tüketebileceği bir besin o yüzden kuşlarınıza verirken hiç korkmanıza gerek yok.

*Un kurdu kurt-solucan-vb arasında hayvanınıza parazit bulaştırma riski en az hatta böyle bir riske sahip olmayan birkaç canlı yemden birisidir.

*Un kurdunun yüksek protein ve yağdan oluşması o yüzden kuşunuzda yağlanma varsa seyrek miktarlarda verilmesini tavsiye ediyorum, bu durum haricinde içindeki protein miktarı çok zengin olduğu için kuşlar için bir tür süper-besin olarak görebiliriz.:giggle:

Benim kuşum ekte de görebileceğiniz gibi tüp çikolata yer gibi emip dışını atıyor. Canlı canlı veya kafasını ezip veya kesip verebilirsiniz kuştan kuşa değişir nasıl rahat edeceği.

Link güvenli bir sitedir, kuşun yeme videosu için bakabilirsiniz.;)

Ben mutlaka verilmesi gereken bir besin olarak görüyorum kuş solucandan korksa dahi ezerek mamasına koyulabilir.
Ben canlisini görmeye dayanamam😫aşırı tiksiniyorum o tarz canlılardan,ama kurutulmuş olanından almıştım o da aynı şekilde faydalı mı?

Kemal Gül

Yeni Üye
Akvarist
Çok sevinirim, biz iki defa denedik evde, setini almıştık ama beceremedik hatta ilk yaptığımızda oldu sandık ve sapasağlam balıklar ertesi gün topluca öldüler tankı komple boşaltmak zorunda kaldık özel tür lepistesler vardı karidesler vardı bitkiler vs çok güzel bir ekosistemimiz vardı su değişimini eşim ayda bir yapıyordu yine de su nitrat seviyeleri bozulmuyor asla bulanma sararma olmuyordu ama bir artemia mahvetti her şeyi 😢
Artemia su değişim öncesinde verilmeli, verildikten 6-18 sonrasında dipçekimi ile temizlenmeli, fazla sayıda verilirse yenmeyenler ölüp bozuluyor, balıklarınızın en muhtemel sebebi fazla vermeni olabilir, ayrıca canlı yemi yedikten sonra yapılan balık dışkısı da daha etkili oluyor bu durumda bu sebeple hep su değişimi öncesi verilmeli.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kullandığınız su ve tuz oranı neydi? ne tür tuz kullanıyordunuz? Ve en önemlisi kaç çay kaşığı artemia yapmıştınız? Şu anda yazıyı bitirdim yayınladım ama sizin sorun daha spesifik önce onu çözelim.
Hocam ben kuşlarımla ilgileniyorum, akvaryum eşimin ilgi alanı 😅 ben akvaryumun sadece görseliyle ilgilendim hep, bitkileri nasıl dizelim, ışığı hangi saatlerde yakalım, akvaryumu odanın neresine koyalım vs.. artemia yapımına da eşim video izleyerek başladı, ve yaptığı artemianın tamamını döktü. Sanırım tepeleme bir çay veya tatlı kaşığı paketten çıkan yumurtalardan atmıştı, suyunu tuzunu ne şekilde ayarladı bilemiyorum tam olarak 🤷

Kemal Gül

Yeni Üye
Akvarist
Hocam ben kuşlarımla ilgileniyorum, akvaryum eşimin ilgi alanı 😅 ben akvaryumun sadece görseliyle ilgilendim hep, bitkileri nasıl dizelim, ışığı hangi saatlerde yakalım, akvaryumu odanın neresine koyalım vs.. artemia yapımına da eşim video izleyerek başladı, ve yaptığı artemianın tamamını döktü. Sanırım tepeleme bir çay veya tatlı kaşığı paketten çıkan yumurtalardan atmıştı, suyunu tuzunu ne şekilde ayarladı bilemiyorum tam olarak 🤷
Rica ettiğiniz konu hakkında yazıyı yazdım kendisini oraya yönlendirebilirsiniz arzu ederse

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Artemia su değişim öncesinde verilmeli, verildikten 6-18 sonrasında dipçekimi ile temizlenmeli, fazla sayıda verilirse yenmeyenler ölüp bozuluyor, balıklarınızın en muhtemel sebebi fazla vermeni olabilir, ayrıca canlı yemi yedikten sonra yapılan balık dışkısı da daha etkili oluyor bu durumda bu sebeple hep su değişimi öncesi verilmeli.
Evet sonrasında hemen değişim yapmadı sanırım ama bir de akşam besledi normal, gece 11 gibi de artemiaları koydu akvaryuma, belki de hem çok aç olmadıkları hem de gece uyku zamanı olduğu için fazla yemeyip kalanlar yüzünden zehirlenmiş olmaları muhtemel

Kemal Gül

Yeni Üye
Akvarist
Evet sonrasında hemen değişim yapmadı sanırım ama bir de akşam besledi normal, gece 11 gibi de artemiaları koydu akvaryuma, belki de hem çok aç olmadıkları hem de gece uyku zamanı olduğu için fazla yemeyip kalanlar yüzünden zehirlenmiş olmaları muhtemel
Artemia ile besleme yaparken ışığı açık tutarsanız hem balıklar daha kolay avlanır hem de artemia ışığa gideceği için yüzeyde kalır, çok sevimli bir bilgi vereyim;

Uyuyan balık türleri sayısı oldukça azdır bizim bildiğimiz gibi uyumazlar Betta adı altındaki vahşi ve ehlilleştirilmiş tüm alt türler insanlar gibi uyur, hatta yüzeye yakın bir yere evinizdek süs plastik yapraklardan birini vantuza takıp yapıştırırsanız üstünde uyuyacaktır.
Bkz.
1664891357840.png

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Artemia ile besleme yaparken ışığı açık tutarsanız hem balıklar daha kolay avlanır hem de artemia ışığa gideceği için yüzeyde kalır, çok sevimli bir bilgi vereyim;

Uyuyan balık türleri sayısı oldukça azdır bizim bildiğimiz gibi uyumazlar Betta adı altındaki vahşi ve ehlilleştirilmiş tüm alt türler insanlar gibi uyur, hatta yüzeye yakın bir yere evinizdek süs plastik yapraklardan birini vantuza takıp yapıştırırsanız üstünde uyuyacaktır.
Bkz.
Ekli dosyayı görüntüle 33715
Yaaa ne kadar güzel 😍 biz japon, koi, Amerikan tetra, Lepistes, danio, vatoz besledik balık olarak, dediğiniz gibi çoğu uyumuyor ama yine de gece daha az hareketliler. Hatta lepistese ilk başladığımızda, gece odaya bir şey aramak için girip ışığı açtığımızda lepistesleri tabanda yatarken görmüştük ve korku filmi sahnesi gibiydi gerçekten 😂 meğer ya uyuyorlardı, ya da karanlıktan bir anda ışık gelince öyle tepki verdiler bilemiyoruz sonradan alıştık ama ilk görünce korkmuştum baya 😁😁

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bizim Bicirik hanım bunu yer... O beni bile yer... Ama ben alabilir miyim? İşte onu bilemiyorum...:ROFLMAO:
Ben de Pamuk için aynısını düşündüm Levent abi 😁 Maviş gölgesinden bile korktuğu için biz Mavişle bi köşede çığlık atarken Pamuk Erol Taş’ın but yiyişi gibi kahkaha atarak yer gibi bi sahne canlandı gözümde 😅

efe1903

Tutkulu
@Şehmus BAKIR Vallahi abi birtanesini ben yiyeceğim merak etmedim değil, yedikten sonra birtane de onun için yazı yazarım artık. Ciddi Ciddi bundan 40 yıl sonra un kurdu yiyen bir toplumda olabiliriz, aşırı sürdürülebilir ve verimli bir protein kaynağı, lezzetli diye duydum denemek lazım 🧐
abi yiyende var bu arada :) googlede bunu buldum