• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ankara ücretsiz sahiplendirme

beyyza02

Müdavim
daha fazla bekletmeyip sahiplendirmeye karar verdik.

Ekli dosyayı görüntüle 49992

ismini kaju koyduk, güzel bir dişi ❤
insanlardan korkuyor, kaçtığı yerden çok uzaklaşmış. . dışarıda biraz travma yaşamış maalesef.

diğer kuşlarla çok sosyal.
Çok hareketli, asla yerinde durmuyor. ama korkmuş olduğundan tek başına dışarıya çıkmıyor, rahat hareket edemiyor. Bu yüzden bir süre büyük bir kafeste kalması gerek.

Ankaradayız.
Bir buçuk ay sonra İstanbul'a geleceğim. Son çare oraya da getirebilirim. Ama önceliğimiz kesinlikle Ankara.

Şu an çok küçük bir kafeste tek kalıyor. Ona bir an önce güzel bir yuva bulmak istiyoruz.

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
İnşallah güzel bir ailesi olur. Maşallah çok tatlı Kaju. 🌸
Benim kuş sayım fazla olmasaydı,İstanbula geldiğinizde ben alırdım ama benimkiler 20yi geçkin. 🤭

Boncukkuş12345

Yeni Üye
Merhaba. Ben ankaradayım. Uygun bir kafes ayarlayabilirsem ben sahiplenmek isterim.. 2.5 yaşında bir erkek kuşum var benimde.arkadaş olurlar birbirlerine. Semt olarak neredesiniz?

Son düzenleme:

Boncukkuş12345

Yeni Üye
@Şehmus BAKIR bey iyi akşamlar. Ben kajuyu sahiplendim. Henüz 1 gün oldu evimize geleli. Kafesi ayrı. Çok korkmuş, hiç bir şekilde ele gelmiyor, zorlamıyoruzda zaten. Hasta gibi durmuyor, fakat stres nedeniyle kafesin tellerini kemiriyor devamlı. Kakaları fena değil. Yer değiştirme nedeniyle birkaç gün böyle olacağını tahmin ediyorum. Entrobac verdim bugün. 3 gün vereceğim. Sonra gervit devam ederim. Ancak bişey farkettim. Kafesten çıkmak için ileri geri devamlı yürüyordu. Bende kısa bir süreliğine çıkardım. Rahat uçamıyor. Kuyruk aşağı düşük gibi biraz sanki. Çok hareketli bir kuş ama uçmakta çok zorlanıyor. Ne olmuş olabilir, bazı yerlerde dişi kuş yumurta zamanı kuyruk aşağıda olur yazıyor, fakat öyle bile olsa uçmasını etkilermi?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
@Şehmus BAKIR bey iyi akşamlar. Ben kajuyu sahiplendim. Henüz 1 gün oldu evimize geleli. Kafesi ayrı. Çok korkmuş, hiç bir şekilde ele gelmiyor, zorlamıyoruzda zaten. Hasta gibi durmuyor, fakat stres nedeniyle kafesin tellerini kemiriyor devamlı. Kakaları fena değil. Yer değiştirme nedeniyle birkaç gün böyle olacağını tahmin ediyorum. Entrobac verdim bugün. 3 gün vereceğim. Sonra gervit devam ederim. Ancak bişey farkettim. Kafesten çıkmak için ileri geri devamlı yürüyordu. Bende kısa bir süreliğine çıkardım. Rahat uçamıyor. Kuyruk aşağı düşük gibi biraz sanki. Çok hareketli bir kuş ama uçmakta çok zorlanıyor. Ne olmuş olabilir, bazı yerlerde dişi kuş yumurta zamanı kuyruk aşağıda olur yazıyor, fakat öyle bile olsa uçmasını etkilermi?
Hayırlı olsun. 🌸
Yumurtası olan kuşlarda gayet iyi uçabilir bence. Eğer uzun süreli dışarıya çıkmadı ise kanat tutulması dediğimiz olay olmuş olabilir. Dışarıya çıktıkça uçma yetisine kavuşur tekrar. Lakin kanatlarını açıp fotoğrafını çekip atın buraya isterseniz, kanatlarında sıkıntı olup olmadığına baksın anlayan arkadaşlar. 😊

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Zaten yapacaklarinizi biliyorsunuz. Gozlemleyin ve istenilen resmi paylasin bakalim.

Boncukkuş12345

Yeni Üye
Hayırlı olsun. 🌸
Yumurtası olan kuşlarda gayet iyi uçabilir bence. Eğer uzun süreli dışarıya çıkmadı ise kanat tutulması dediğimiz olay olmuş olabilir. Dışarıya çıktıkça uçma yetisine kavuşur tekrar. Lakin kanatlarını açıp fotoğrafını çekip atın buraya isterseniz, kanatlarında sıkıntı olup olmadığına baksın anlayan arkadaşlar. 😊
Fotoyu çekmeyi denerim. Lakin dışarıda kaldığı sürede çok korkmuş. Hem çok ısırıyor, hemde çırpınıyor. Uçarken yere düştü birkaç kez. Ara ara çıkarayım diğer kuşum kafesteyken. Gözlemleyim. Dışkısı daha iyi şuan.

Boncukkuş12345

Yeni Üye
Gece boyu yaptığı dışkısı gayet iyi bence. Yapmam gereken başka bişey varmı? Gözlemleme ye devam

Boncukkuş12345

Yeni Üye
Bir hafta gozlemleyin cok sevindim.aile.olmaniza
Teşekkür ederim. Umarım korkularını yenmeyi başarabiliriz. 10 yada 15 gün sonra yavaş yavaş kafeleri birleştirmeyi denesem nasıl olur. Yada önce dışarıda beraber uçurarak birbirlerine alıştırsammı? Çünkü kaju şu anda çok hırçın. Erkek kuşa zarar verecek gibi

Üst Alt