• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ücretli Eğitim?

Druid

Yeni Üye
Merhaba,

6~7 aylık dişi Sultan Papağanım bulunmakta. Bu kuşla eğitim konusunda gerçekten bir profesyönele ihtiyacım var. Bebekken hiç sorunu yoktu fakat taşındıktan sonra tamamen değişti ele gelmiyor kafese girmiyor insanla hiç bir ilgisi yok evde iki yabancı gibi yaşıyoruz.

Burada bu konu hakkında yardımcı olabilecek var mı? İstanbul'da ikamet ediyorum, eğer az da olsa eğitecek deneyimli biri varsa lütfen iletişime geçsin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba öncelikle hoşgeldiniz ☺ mümkün ise kuşunuzu görebilir miyiz video ekler misiniz ona göre tavsiye de bulunalım

Druid

Yeni Üye
Teşekkür ederim, tabii.

Davranışlarını eve gidince videoya çekebilirim.

Köpekler için yatılı eğitim programları oluyor, kuşlar için de denenebilir belki ahaha

ardoztrrk

Müdavim
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim, tabii.

Davranışlarını eve gidince videoya çekebilirim.

Köpekler için yatılı eğitim programları oluyor, kuşlar için de denenebilir belki ahaha
Detaylı videoyu ilettiğiniz takdirde size yardımcı olmak isterim, belki ücrete gerek kalmadan evde kendiniz belirtilenleri uygulayıpta eğitebilirsiniz. Videonuzu bekliyorum.

Druid

Yeni Üye
Yeni yükleme fırsatım oldu. İlk 1-2 ayında parmağımı böyle götürünce gagasına dokundurur, ayağına yaklaştırınca çıkardı. Şimdi saldırmaya geçiyor hemen (saldırmayı da bilmiyor kafa atıp gidiyor)

Video nasıl yükleneceğini bulamadım :(

Mistr35

Aktif Üye
Kuşu uçtuğu yerden yakalamaya çalışan oldumu ani refleks sergilediniz mi hiç size karşı çok tedirgin davranıyor. Benim tavsiyelerim kafese içinde önce sizin elinizin zararsız olduğunu öğretmeniz kafes icinde tünek ve benzerlerini çıkarıp sadece elinizde durmasını sağlayın sonra elinde en sevdiği yiyeceği vermeye başlayın bir kaç gün bunu yapın sonra dışarıda elinizden yem verin

Druid

Yeni Üye
Kafese girmiyor kızım :') ona oda ayırdım gece odanın kapısını kapatıyorum sadece. Elimle darı uzatınca tedirgin şekilde yemeye devam ediyor fakat genel hali böyle çok tedirgin. Hiç yakalayan olmadı çocuk falan da yok zaten bir gün durup dururken kafeste çırpınmaya başladı taşındıktan sonraki ilk gün, devamı böyle oldu

mert10

Aktif Üye
Bence kuşa çok sert davranılmış bu kuş travma geçirmiş gibi duruyor dediğinizden bu hale gelmişse şiddet bile görmüş olabilir bu, öncelikle size yumuşaması lazım papağanın gagasından ziyade ayaklarını yanaklarını okşamaya çalışın şu an gagasının okşanacağı dönemde olmadığı kesin ona bu travmayı kim yaşatmışsa da o kişiyi uyarın bu kuş kafayı yer tekrar yapılırsa

Mistr35

Aktif Üye
Bu tedirginlik bir şeyden korktuğu için bence kafes içine alıp orada elinize alistirmaniz perde yöntemi de kullanabilirsiniz YouTube videolar var

Druid

Yeni Üye
Yanıtlar için çok teşekkür ederim 40. gününde almıştım satıcıdan ve sadece 2 hafta taşınma sürecinde bir akrabama bırakmak zorunda kalmıştım o sürede mi oldu acaba :( bu kadar ciddi olduğunu tahmin etmemiştim oda değiştirince beni takip ettiği için, şu an tek yaşıyorum zaten

Kafese koymayı veya yeni kafes almayı deneyeceğim umarım kafesin içinde durmaya alıştırabilirim teşekkürler tekrardan

Üst Alt