• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ucarken düştü

smyy

Aktif Üye
Kuşum ucarken kanadının üstüne düştü görüntüsü bu şekilde kafese koydum hiç hareket etmiyor kırılmış olabilir mi yoksa incindiği için mi öyle duruyor:(

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşum ucarken kanadının üstüne düştü görüntüsü bu şekilde kafese koydum hiç hareket etmiyor kırılmış olabilir mi yoksa incindiği için mi öyle duruyor:(
Çok mı sert çarptı kaç metreden düştü ? Benimkiler de her salmada muhakkak 2-3 tanesi düşüyor ama hiç böyle bir durum olmadı

smyy

Aktif Üye
Elinizle kontrol edin. Mümkünse tünekte videosunu görelim.
Daha çok strese girip korkmasın diye dokunmadım daha su an tunek üzerinde durmayı başarıyor kanadı normal görünümüne döndü ama hiç hareket etmiyor kaç saat oldu hiçbir şey yemedi videoyu ekleyeceğim

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Pek yüksek değildi 30 veya 45 santim civarından dustu
Evet yüksek değilmiş benimkiler her salmada muhakkak 2 metreden falan düşüyorlar ama frenleme yapıyorlar düşerken kanat çırpıyorlar o yüzden sert değil acaba hiç kanat açmadan mı düştü kanadı üzerine ondan da olabilir

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Düştüğü için şuan stres kaynaklı durgunluk kabarma dışkıda değişim görülebilir. Kafesinden bir müddet çıkartmayın. Daldarı verin stresini alsın aynı zamanda probiyotik takviyesi yapın. Kanada gelirsek eğer ki incinmiş ise belli bir zaman sonra kendine gelip uçmaya başlayacaktır. Ama kırılma olduysa uçamaz. Yalnız kırık olduysa sıcağı sıcağına kanatlı uzmana götürüp röntgen çektirmeniz gerekir ki ona göre bir tedavi uygulansın. 🙏🏻

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kırık yada incinme olsa bu şekilde sakin duramaz. Kısa süreli şok geçirdiği.için davranışı normal . Zamanla düzelecektir. Elma verin yada papatya çayı demeleyip suluğuna koyun stresine iyi gelir.

smyy

Aktif Üye
Düştüğü için şuan stres kaynaklı durgunluk kabarma dışkıda değişim görülebilir. Kafesinden bir müddet çıkartmayın. Daldarı verin stresini alsın aynı zamanda probiyotik takviyesi yapın. Kanada gelirsek eğer ki incinmiş ise belli bir zaman sonra kendine gelip uçmaya başlayacaktır. Ama kırılma olduysa uçamaz. Yalnız kırık olduysa sıcağı sıcağına kanatlı uzmana götürüp röntgen çektirmeniz gerekir ki ona göre bir tedavi uygulansın. 🙏🏻
Çok teşekkür ederim sagolun 🥹🙏

smyy

Aktif Üye
Evet yüksek değilmiş benimkiler her salmada muhakkak 2 metreden falan düşüyorlar ama frenleme yapıyorlar düşerken kanat çırpıyorlar o yüzden sert değil acaba hiç kanat açmadan mı düştü kanadı üzerine ondan da olabilir
Açarak düştü o an panik halindeydi sağa sola çarptı sonrasinda

smyy

Aktif Üye
Düşüşünün üstünden 8 saat kadar geçti ama hiç yem yemedi yumurta yaptım 1 2 ısırık aldı sonra yem kabının yanına indi orda uyuyor sürekli seslere tepki veriyor bakışları canlı ama yem yememesi normal mi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Uyandırıp avcunuzdan daldarı verir misiniz. Dışkıları nasıl acaba.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
2 saattir orda duruyor ve hiç dışkı yapmadı en son yaptığı çok küçük ve çok suluydu
Yeterli beslenemediği için dışkıda gecikme olabilir. İyice haşlanmış yumurta sarısı 15 dakika kadar haşlayın sarısının yarısını alın biraz mısır unu ekleyip ılık suyla yoğurt kıvamına getirin şırıngayla gaga kenarından az az vermeye çalışın. Bu mama karışımına çok az varsa probiyotik te atınız. Yarına kadar hala tepkisiz kalırsa hekimin görmesinde fayda var. 🙏🏻

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
2 saatle hemen karar vermeyelim @Aslı Ö. hanımın dedigi yumurta sarısını kucuk bi tabakta kusun önüne de koyun az bekleyin gorunusunde bir sorun yok zaten o mesafeden düşmüş sayılmaz. Elinize alın kusu sirtustu tutarak kanat diplerinden tutun ve kanatlarını açarak kontrol edin. Ayakları da sağlam kavriyorsa travma tarzi bir durum da olabilir.

smyy

Aktif Üye
2 saatle hemen karar vermeyelim @Aslı Ö. hanımın dedigi yumurta sarısını kucuk bi tabakta kusun önüne de koyun az bekleyin gorunusunde bir sorun yok zaten o mesafeden düşmüş sayılmaz. Elinize alın kusu sirtustu tutarak kanat diplerinden tutun ve kanatlarını açarak kontrol edin. Ayakları da sağlam kavriyorsa travma tarzi bir durum da olabilir.
Tamam teşekkür ederim 🙏

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba, bu kuyruk oynaması önceden var mıydı? Kuşun keyifsizlik ve kabarmasıyla ilgili bir konunuz daha vardı. Oradaki dışkılar bozuk değildi ama bu videoda sanki dışkıları uzaktan sulu ve yeşil gördüm. Beyaz kağıt üzerine birikmiş dışkıları paylaşır mısınız?

smyy

Aktif Üye
Merhaba, bu kuyruk oynaması önceden var mıydı? Kuşun keyifsizlik ve kabarmasıyla ilgili bir konunuz daha vardı. Oradaki dışkılar bozuk değildi ama bu videoda sanki dışkıları uzaktan sulu ve yeşil gördüm. Beyaz kağıt üzerine birikmiş dışkıları paylaşır mısınız?
Merhabalar evet kuyruk oynaması önceden vardı güncel dışkısını resime ekliyorum gece boyunca hep gözlemledim yem yemedigi için dışkı yapmadı sabah tekrar yem kabına indi güzelce yem yedi ve yine yem kabının başında uyumaya başladı

Üst Alt