• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Uçamayan Kuş Türleri I

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
UÇAMAYAN KUŞ TÜRLERİ
11-4.jpg

Bugün var olan tüm uçamayan kuş türlerinin, uçma yeteneğine sahip olan eski kuşların soyundan geldiği açıklığa kavuşturulmalıdır. Bu, uçma yeteneklerini kaybettikleri anlamına gelir, çünkü bir noktada hayatta kalabilmek için çevrelerine uyum sağlamak zorunda kalmışlardır.

Bu türlerden bazılarının uçma yeteneklerini kaybetmelerinin nedenlerinden biri, çevrelerinde yırtıcı hayvanların olmamasıydı. Bu, uçamayan kuş türlerinin çoğunun neden yırtıcı hayvanı olmayan Yeni Zelanda gibi anakaradan uzak adalara özgü olduğunu açıklıyor. Uçmak, çok fazla enerji gerektirdiği için zamanla daha az sıklıkta ve gereksiz hale geldi. Aslında uçuş, doğada var olan en maliyetli hareket şeklidir.

Diğer bir sebep ise, tarih öncesinde daha küçük olan bazı türlerin, yaşam alanlarında bulunan yeni avlardan yararlanmak için daha büyük olacak şekilde evrimleşmiş olmalarıdır. Ancak büyüdükçe ağırlaştılar ve bu da uçmayı onlar için zorlaştırdı. Uçuş için gerekli olan enerji miktarı vücut büyüklüğü ile orantılı olarak artar, bu nedenle uçamama durumu genellikle vücut kütlesi ile örtüşür. Bununla birlikte, tüm uçamayan kuşların büyük olmadığını, kivi gibi bazılarının küçük olduğunu söyleyebiliriz.

Uçamayan Kuşların Temel Özellikleri

Uçamayan kuşlardan bahsettiğimizde, her türün kendine has özellikleri ve tuhaflıkları olduğunu bilmeliyiz. Aslında çoğu uçamayan kuş birbirinden çok farklıdır. Ancak uçamayan tüm kuşların ortak bazı özellikleri vardır:

1.Vücutları, yürümek ve yüzmek için uyarlanmıştır.
2.Kanat kemikleri, uçan kuşlara göre daha küçüktür.
3.Uçan kuşların kanatlarını çırpmasını sağlayan bir kas olan göğüslerinde omurga yoktur.
4.Vücut ağırlıklarını azaltmak zorunda olmadıkları için yemyeşil tüyleri vardır.

Artık tüm uçamayan kuşların en önemli ortak özelliklerinden bazılarını bildiğinize göre, en temsili türlerden bahsetmenin zamanı geldi.

• Devekuşu

deve.jpg
  • Kivi
kivii.jpg
  • İmparator Penguen
impa. penguen.jpg
  • Emu
emu.jpg
  • Rhea
rheaa.jpg
  • Takahe
takahe.jpg
  • Weka
weka.jpg
  • Kakapo
kakapo.jpg

Galapogos Karabatağı
Galapagos Karabatağı.jpg

Kaynak: animalwised
Çeviri: kafeskuslari.com
Dikkat: Bu yazı kafeskuslari.com'a aittir. İzinsiz paylaşılamaz.

* Yazmak istediğim yazılardan biriydi ama araştırma yaparken bu sitede yer alan yazı çok hoşuma gitti, o yüzden bende çeviri olarak ekleyeyim dedim. :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Emeğine sağlık kardeşim çok güzel olmuş ben farklı türlere çok meraklıyım ve bence çok harika bir yazı teşekkürler 😊

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Gerçekten bilgilendirici bir yazı olmuş bilmediğim ne kadar çok kuş türü varmış 🙂 emeğine sağlık Kübracım 🌸

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Beğendiğinize sevindim. 🥰

Farklı kanatlı ırklar benim de ilgimi çekiyor. Daha bir çok kuş türü var. İnsan gördükçe hepsine hayran oluyor. 🤩

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Emeğine sağlık canım 😍😍
Teşekkür ederim canım 😊

Kübra ben penguenleri çok seviyorum. Yaşadıkları yere gidip onları gözlemlemek çok isterim. Emeğine ve bilgine sağlık kardeşim. :)
Teşekkür ederim abicim. O zaman sonraki yazım penguen türleriyle ilgili olsun. 😊 Ben penguenleri tek tür olarak biliyordum ama onlarında kuşlar gibi cinsleri varmış, yeni öğrendim ben. 😅

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Teşekkür ederim canım 😊

Teşekkür ederim abicim. O zaman sonraki yazım penguen türleriyle ilgili olsun. 😊 Ben penguenleri tek tür olarak biliyordum ama onlarında kuşlar gibi cinsleri varmış, yeni öğrendim ben. 😅
Ben bir normal sıradan penguen ve kral pengueni biliyorum, başka sınıfları da mı varmış 😂