• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geçmiş Olsun Uçamayan Genç Şehir Kargası

weisskurz

Yeni Üye
İyi günler. Öncelikle bu konuyu nerede açacağımı bilmediğim için buraya yazıyorum. Bilgilendirme yapabilecek varsa konuyu taşırım.

Dün gece sokakta kediler saldırırken bulduğumuz bir karganın uçamadığını ve kaçamadığını fark ettik. Onu tedavi ettirmek için şimdilik güvenle kalabileceği bir yere aldık. Kendine daha fazla zarar vermemesi için odamda kargayla birlikte uyudum. Bugün pazar ve şu anda belediyenin sunduğu veterinerlik hizmetleri açık değil. Yarın olmasını, açılmasını bekliyoruz. Kız arkadaşımla birlikte kargayı tedavi ettirmeye götüreceğiz.

IMG_20260426_080840.jpgDavranışları çok aksi ve sürekli yüksek yerlere çıkmaya çalışıyor. Biz yüksek yere koyunca da daha farklı şeyler istiyor. Sık sık su içiyor ve yarım saatte bir sıklıkla dışkılama yapıyor. Sanırım ishali var, dışkısının görüntüsünü hiç almadım. Ama koku ve renk olarak insan dışkısını çok andırıyor. Dışarıda koyabileceğimiz güvenli bir alan bulunmamakta çünkü sokakta çok fazla sokak kedisi var evin önünde kız arkadaşım 8-10 adet sokak kedisi beslediği için evin bahçesini kediler sarmış durumda.

Kargaya evde bakma durumunda hem güvenini kazanmak için, hem sıkılmaması için, hem de sağlıklı ve yeterli besleyebilmek için neler yapmamızı önerirsiniz? Şu ana kadar iyi haşlanmış yumurta, tuzsuz yer fıstığı, domates, kuru kedi maması, ceviz, yulaf verdik. Yalnızca kedi maması, haşlanmış yumurta ve domates yedi. Yemekler konusunda seçici davranıyor.

Tavşan kafesi içerisinde bir süre balkonda baksak onun için ideal olur mu? Kediler balkona da çıkabileceği için biraz endişeleniyoruz o yüzden şimdilik evde tutuyoruz.

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Merhaba öncelikle verdiğiniz besinler gayet yeterli kargalar hepçil dir. Beslenme konusu güzel çok su içmesi de güzel kargaların metebolizması çok hızlı olduğundan sıvı dışkı da normal sayılabilir. Harici olarak tavşan kafesi tipi bir şey değil de büyük bir karton koli de içine ağaç dalları sabitlerseniz daha iyi ve konforlu olur hava alsın ama mutlaka öyle bir tasarım yapabilirsiniz. Kediler en azından akşam geldiğinde gece veya kartona ulaşım sağlayamazlar eğer sağlam bir şey olursa pazartesi günü ki muaneden sonrada sağlığına biraz kavuşunca doğasına salmanız en doğrusu olucaktır. Ben kendi adıma teşekkür ederim bu duyarlılığınız için🙏🏻 birde kargalar akıllı hayvandır bi cevizi kâğıda sarıp önüne koyun onu ordan çıkartmak için vakit harcar bu tarz oyunlar yaratabilirsiniz 😊

weisskurz

Yeni Üye
Biz de kanadını tedavi ettirip iyileşene kadar bakıp doğaya salmak istiyoruz ancak dışarı çıkmak için uğraşıyor hem bizi hem de kendini yoruyor. Evde bunaldığı için biraz dışarıyı görüp hava almasını istedik bu sefer kafesten çıkmaya çalıştı ama dışarısı onun için hiç güvenli değil. Evde nasıl sakinleştireceğimizi bilmiyoruz. Kafes içerisinde durmuyor. Evdeki kutuları da denedik aynı şekilde içinde durmak istemedi.

Şimdi balkonda heyecanlanıp yerinde durmadığı için ve kaçmaya çalışırken bir yerlerini incittiği için içeriye aldık. Evde çok geziyor ve bir yerlere atlayıp zıplıyor, incinmemesi için hep peşindeyim çok yoruyor. Onu hapsettiğimizi düşünmesini istemiyoruz. Sinirlenip bize saldırmaya da çalışıyor.

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Biz de kanadını tedavi ettirip iyileşene kadar bakıp doğaya salmak istiyoruz ancak dışarı çıkmak için uğraşıyor hem bizi hem de kendini yoruyor. Evde bunaldığı için biraz dışarıyı görüp hava almasını istedik bu sefer kafesten çıkmaya çalıştı ama dışarısı onun için hiç güvenli değil. Evde nasıl sakinleştireceğimizi bilmiyoruz. Kafes içerisinde durmuyor. Evdeki kutuları da denedik aynı şekilde içinde durmak istemedi.

Şimdi balkonda heyecanlanıp yerinde durmadığı için ve kaçmaya çalışırken bir yerlerini incittiği için içeriye aldık. Evde çok geziyor ve bir yerlere atlayıp zıplıyor, incinmemesi için hep peşindeyim çok yoruyor. Onu hapsettiğimizi düşünmesini istemiyoruz. Sinirlenip bize saldırmaya da çalışıyor.
Yani çok normal onun doğası çok farklı yarına kadar sizi biraz yorucak misafir bey😅

BayanLegolas

Paylaşımcı
Merhabalar öncelikle o canı yanınıza aldığınız ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum yüreğinize sağlık ☺☺ zamanında bende benzer durumda yetişkin bir kargaya baktım düzelttim çok şükür kendine geldiğinde ise bulduğum yere yakın salmıştım şimdi bu can insanlara yabani doğası gereği ama acayip akıllılar çok geçmeden size alışacaktır sizden yemek dilenmeye bile başlayabilir size tavsiyem kafese koymamanız sakin bir odaya cam kenarına tüneyebileceği bir tünek verirseniz kısa sürede sakinleşecektir benim kargada öyle olmuştu 😅 cam kenarına masa koyup üstüne sağlam ve büyük bir koliye kalın bir dal sabitlemiştik iyileşene kadar orayı yeri bellemişti bir çok veterinere götürmüştüm maalesef bir uzman dışında hiç biri doğru düzgün müdahale edememişti istanbul içi belediye yaban hayvanları korumaya her yere ulaşmıştım aldığım en net cevap biz kargalara bakamayız özel bir veterinere gidin idi 🥲 bu sebeple kendim yapabildiğim kadar bakmıştım kedi box içinde kargayla bir çok veteriner gezdikten sonra kanatlılardan anlayan bir veteriner denk getirmiştim o hekimin verdiği ilaçlar çok etki etmişti eğer belediye kabul etmezse kanatlı uzmanına götürmeniz gerekecektir kedi maması kargalar için yeterlidir hatta bir kapta sulandırıp mamayı şişirirseniz çok daha severek yiyecektir bir süre sonra her yediğinize ortak olabilir dediğim gibi sakin ayak altı olmayan bir odada cam kenarında yer yapabilirseniz hayvan çok rahat edecektir🥰 ayrıca elinizde kuşlar için olan probiyotiklerden varsa suyuna verebilirsiniz 🩵

Son düzenleme:

weisskurz

Yeni Üye
Yani çok normal onun doğası çok farklı yarına kadar sizi biraz yorucak misafir bey😅
Dün dayanamayıp özel veterinere götürdük ve sorunun kanadında olmadığını solunumdan problemi olduğunu söylediler. Yorulunca kuru nefes alıyordu kendini çok yorduğunda duyuluyordu. Yetişkin değilmiş yaklaşık 5 yaşında olduğu söylendi. Tedavi ettiremedik çünkü bütçemizi epey aşıyordu. Özel bir tahlil yapılması gerektiğini ve test başına 8 bin lira olduğunu söylediler. İkimiz de öğrenci olduğumuz için ve borçla sıkıştığımız için maalesef zorlayamadık. İstanbul ve çevresinde belediyenin kuş veterineri bulunuyor mu bir bilginiz var mı? Bize olmadığını söylediler.

Şimdilik veteriner antibiyotik verdi onu vereceğiz günlük olarak. Tavrı çok agresif, çok yaramaz ve sürekli uçmayı deniyor. Lambaya bakıyor oraya uçmaya çalışıyor ama uçamıyor. Odanın en yüksek yerine koyuyorum orayı da beğenmiyor bir yerlere atlıyor. Evin her yerine pisledi ve eşyaları kirlettiği için balkonda tavşan kafesinin içine koyduk maalesef. Bizi uyutmuyor:( Söylediğiniz gibi büyük bir kutu bulup dal koyacağız onun için biraz geç kaldık sanırım.

Beslenmesi de hâlâ seyrek, genç olduğu için mi bilmiyorum. Çok az yiyor dün yaş kedi maması paketinin çeyreğini zor yedirdik. Az önce kahvaltı yaparken beni izlediği için biraz kendi yediklerimden verdim. Salatalık yemedi, kaşar peynirini sevdi. Daha öncesinde martı ve muhabbet kuşlarını da kaşarla beslemiştim ama bildiğim kadarıyla yağlanma yapıyormuş ve zarar veriyormuş. Su verince sık sık içiyor. Ağzından enjektörle beslemeyi deneyeceğiz onun için lapa yapmayı düşünüyoruz bir öneriniz var mı?

Ayrıca probiyotik olarak önerdiğiniz bir marka ya da ürün var mı? Veteriner ya da petshoplardan temin edebileceğim şeyler mi?
Daha öncesinde muhabbet kuşumuzun suyuna vitamin katıyorduk o tarz şeyler de dahil etmeli miyiz? Bir anda bünyesine her şeyin ağır gelmesini istemiyorum.

Son düzenleme:

perfectr

Aktif Üye
Belediyenin var İBB veya ilçe belediyesini arayıp söyleyebilirsiniz gelip alırlar.

Daha önce sokak kedisi için aramıştık ilgileniyorlar.