• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüylerine ve gözüne bir şeyler olmuş

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Gümüş kuluçkada bu yüzden çok fazla görmüyorum onu. 4 gün önce gözlerinde bir sıkıntı yoktu. Bugün yuvadan çıkınca elime aldım ve hem tüyleri hemde gözü kötü bir haldeydi. Tüyleri sararmış ve göz çevresindeki tüyler de azalmış. Ne yapmam lazım. Neden böyle olmuş sizce?

rilish26

Müdavim
Göz nezlesi olmuş olabilir videodan pek anlaşılmıyor gözde sulanma kızarıklık var mı?

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Kızarıklık var ama sulanmayı fark etmedim. Birde gözlerini kısıyor.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Gümüş kuluçkada bu yüzden çok fazla görmüyorum onu. 4 gün önce gözlerinde bir sıkıntı yoktu. Bugün yuvadan çıkınca elime aldım ve hem tüyleri hemde gözü kötü bir haldeydi. Tüyleri sararmış ve göz çevresindeki tüyler de azalmış. Ne yapmam lazım. Neden böyle olmuş sizce?

Yuvalığı dezenfekte edin lütfen mikrop kapmış olabilir, tozdan, Dışkıdan olabilir

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Virkon s var elimde nasil kullanmam lazım?
Yedek yuvaligim yok yavru kuşlar için sıkıntı olur mu?
Evet şuanda sıkıntı olur,follugu çıkarın yavruları temiz bir beze bırakın, üzerlerini örtün, follugu temizleyin granül serpin tekrar yerine bırakın. Anne stres yapmadan hızlıca yapın. Mümkünse anne yem yerken

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Evet şuanda sıkıntı olur,follugu çıkarın yavruları temiz bir beze bırakın, üzerlerini örtün, follugu temizleyin granül serpin tekrar yerine bırakın. Anne stres yapmadan hızlıca yapın. Mümkünse anne yem yerken
Gümüş hiçbir zaman yem yemeye çıkmıyor sadece dışkı için çıkıyor ama kuşlara bakacağım zaman beni bekliyor sıkıntı olmaz inşallah. Yarın yapayım dediğinizi. Sadece sudan mj geçireyim follugu

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Gümüş hiçbir zaman yem yemeye çıkmıyor sadece dışkı için çıkıyor ama kuşlara bakacağım zaman beni bekliyor sıkıntı olmaz inşallah. Yarın yapayım dediğinizi. Sadece sudan mj geçireyim follugu
Temizleyin sirkeli su ile olabilir, sirke çok az olsun iyce durulayın kokmasın,

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Tamam teşekkürler
Merhaba, böyle yapmayın bence. Yedek bir folluk alın. Yavruları yedek folluğa geçirip, kirli folluğu rahat rahat virkon s li suyla fısfıslayıp ya da virkonlu suya batırıp 20 dk bekleyip durulayın. Follukta da yıva malzemesi olsun. Sağ gözü biraz kızarık gibi. Artarsa gentagut damlatılabilir. Tünekler de dışkılı olmasın. Folluğu günlük ya da en kötü 2 günde bir temiziyle değiştirmenizi öneririm.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhaba, böyle yapmayın bence. Yedek bir folluk alın. Yavruları yedek folluğa geçirip, kirli folluğu rahat rahat virkon s li suyla fısfıslayıp ya da virkonlu suya batırıp 20 dk bekleyip durulayın. Follukta da yıva malzemesi olsun. Sağ gözü biraz kızarık gibi. Artarsa gentagut damlatılabilir. Tünekler de dışkılı olmasın. Folluğu günlük ya da en kötü 2 günde bir temiziyle değiştirmenizi öneririm.
Tamam o zaman yeni folluk alayım. Bu arada yeni yuvalik değilde sadece içindeki plastik şeyi değiştireceğim değil mi?

Üst Alt