• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüyleri kabarık ayakları soğuk

Doğacı

Eski Forumcu
Hayır ballı yem değil. Normalde oick kuş yemini alıyorduk bu sefer marketten enjoy kuş yemi almıştık. Sanırım kur kusması çünkü salya ve koku yoktu. Dediğiniz şekilde mama hazırlayıp vereyim. Bide şu mamadan aldık
Quik ve enjoy tavsiye edilmiyor pek. Versele laga tavsiye ederim kaliteli bir ürün. Yeminiz sabit olsun yem değişikliği yapılmasın. Kuru,serin,güneş görmeyen yerde muhafaza edilsin cam kavanoz içinde,defne yaprağı da ekleyin içine.

Bahar Genç

Yeni Üye
Siz antibiyotikten sonra entrobac kullanmadınız mı ? Antibiyotik yararlı bakterileri de öldürdüğü için sonrasında o yararlı bakterileri geri kazanmak için mutlaka entrobac kullanılması gerekiyor. Siz önce güvenilir bir siteden bölünmüş entrobac sipariş edin. Ürün gelene kadar önce kuşu ayırıp sıcak bir yere alın sonra petshoplardan hazır mama alıp içine mevsiminde brokoli, havuç ve haşlanmış yumurta rendeleyin onların içinede az miktarda tarçın ve kekik ekleyin kuşun önüne koyun yedirin. Burada ki amaç önce kuşun bağışıklığını geri kazandırmak ama kuşu bir süre ayırın salmayin sıcak tutun

Ve ilk yazdığım gibi kuşun tünekte dururken videosunu ve birikmiş dışkılarını da atın

Ekli dosyalar

Bahar Genç

Yeni Üye
Bulunduğumuz yerdeki pet shopta bu marka hazır mama vardı. Verdiğiniz tarifte bunu kullansak olur mu?

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Bulunduğumuz yerdeki pet shopta bu marka hazır mama vardı. Verdiğiniz tarifte bunu kullansak olur mu?
Aslında bu marka daha iyi olurdu ama petshopta tek bu mama kaldıysa bunuda verebilirsiniz, bu mamayı kullanıp kuşlarin severek yediğini söyleyen de vardi

Ekli dosyalar

Bahar Genç

Yeni Üye
İyi akşamlar sormak istediğim başka bir soru da var. Aynı vitamin ve antibiyotiği veteriner diğer kuşumuz için de kullanmamızı söyledi çünkü onun da kakası koyuydu ve nefes alırken vık vık diye ses çıkarıyordu. İlaçları 3 gündür kullanıyor ve şu an kakasının rengi normal ve durumu iyi gibi. İlacı kullanmaya devam etmeli miyiz yoksa bırakalım mı? Bir de antibiyotikle birlikte her gün suyuna vitamini eklememiz ne kadar doğru?

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
İyi akşamlar sormak istediğim başka bir soru da var. Aynı vitamin ve antibiyotiği veteriner diğer kuşumuz için de kullanmamızı söyledi çünkü onun da kakası koyuydu ve nefes alırken vık vık diye ses çıkarıyordu. İlaçları 3 gündür kullanıyor ve şu an kakasının rengi normal ve durumu iyi gibi. İlacı kullanmaya devam etmeli miyiz yoksa bırakalım mı? Bir de antibiyotikle birlikte her gün suyuna vitamini eklememiz ne kadar doğru?
Götürdüğünüz veteriner kanatlı uzmanı mıydı ? Dışkısı için ve vik vik ses çıkarıyor diye hiç bir veteriner antibiyotik önermez bostan yere kuşu yormuş olursunuz ve antibiyotikle beraber suya vitamin de atılmaz siz ikisini kullanmayı bırakın

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba kuşunuzda solunum problemi mi var yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Kullandığınız antibiyotik solunumla yollarıyla ilgili. Ama ilacın kendisi hakkında fikrim yok. Eğer ki iyi geldiyse ben yarıda kesmenizi tavsiye etmem.. Ayrıca zamanında gittiğim kanatlı hekimim antibiyotiği su yerine vitaminle seyreltip ağızdan vermemi söylemişti. Ama her ilaç için aynı olmayabilir. Hocalarımız daha net bilgi verir bu konuda 🙏🏻

Bahar Genç

Yeni Üye
Götürdüğünüz veteriner kanatlı uzmanı mıydı ? Dışkısı için ve vik vik ses çıkarıyor diye hiç bir veteriner antibiyotik önermez bostan yere kuşu yormuş olursunuz ve antibiyotikle beraber suya vitamin de atılmaz siz ikisini kullanmayı bırakın
Kanatlı uzman mı bilmiyorum o an hasta olunca direk alıp götürdük dah da kötümolmasın diye. İki kuş yan yana olduğu için kakasında ki anormallik yüzünden ondan ona bulaşmış olma ihtimalinden dolayı başlatmış olabilir diye düşündüm. Çay kaşığıyla 1/2 vitamin, 1/4 antibiyotik şeklinde yazdı öyle kullanıyorduk

Son düzenleme:

Bahar Genç

Yeni Üye
Merhaba kuşunuzda solunum problemi mi var yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Kullandığınız antibiyotik solunumla yollarıyla ilgili. Ama ilacın kendisi hakkında fikrim yok. Eğer ki iyi geldiyse ben yarıda kesmenizi tavsiye etmem.. Ayrıca zamanında gittiğim kanatlı hekimim antibiyotiği su yerine vitaminle seyreltip ağızdan vermemi söylemişti. Ama her ilaç için aynı olmayabilir. Hocalarımız daha net bilgi verir bu konuda 🙏🏻

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İki ilaçta toz halinde çay kaşığıyla 1/2 vitaminden, 1/4 antibiyotikten vermemi söyledi. En az 7 en fazla 10 gün kullandıktan sonra antibiyotiği kesmeliymişiz.
Evet maksimum zaten 7-10 gün arasıdır. Akşam üstü attığınız videoda iyi görünmüyor ama şuanki attığınız keyfi yerinde gibi. Maşallah. Solunum problemi göremedim. Eğer antibiyotiğe devam edecekseniz üç gün arka arkaya probiyotik takviyesi yapınız. 🙏🏻

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
İki ilaçta toz halinde çay kaşığıyla 1/2 vitaminden, 1/4 antibiyotikten vermemi söyledi. En az 7 en fazla 10 gün kullandıktan sonra antibiyotiği kesmeliymişiz.
Merhaba, antibiyotikle birlikte vitamin vermek doğru bir yöntem. Ben de antibiyotik tedavisi yapacaksam suluğa ya gerwit ya da bt amin damlatırım. Burada amaç kuşa gücünü geri kazandırmak ve antibiyotiğin vücuda verdiği hasarı önlemek.

Antibiyotiğin kaçıncı günündesiniz? En az 5-7 gün devam edilmeli. Kuşun keyfine, dışkılarına göre ilacı kaldıramadığı hissedilirse erken kesilebilir ama şu durumda 5-7 güne tamamlamak lazım.

Röhnfried entrobac ve gerwit sipariş edelim. Antibiyotik tedavisi bitince 3 gün entrobac, 1 gün gerwit kullanılacak.

Antibiyotik tedavisi süresince kafeste grit kum, kalamar kemiği gibi kalsiyum kaynakları olmamalı. Antibiyotiğin emilimini azaltır.

Ayrıca kuşa her zaman şişe su verilmeli, arıtma çeşme olmamalı.

Kuşun ağırlığı az. Yem yemiyorsa, elle besleme yapmanızı öneririm. Versele laga a21 ya da mamaist elle besleme mamasını yapabilirseniz 2 no lu elle besleme aperatı ile kursaktan, yapamazsanız şırınga ile ağzına vere vere, her beslemede 2-3 ml mama verilmeli. Yem yemiyorsa günde 2-3 kere siz beslemelisiniz. Yem yiyip yemediğini kesin saptayın. Bazen yemle ilgilenir gibi yapıp yemezler. Kabuklar var mı, kabuksuz ağızdan çıkarılmış tane var mı gözlemleyelim. Aşağıdaki makaleyi incelemenizi öneririm.

Bahar Genç

Yeni Üye
Merhaba, antibiyotikle birlikte vitamin vermek doğru bir yöntem. Ben de antibiyotik tedavisi yapacaksam suluğa ya gerwit ya da bt amin damlatırım. Burada amaç kuşa gücünü geri kazandırmak ve antibiyotiğin vücuda verdiği hasarı önlemek.

Antibiyotiğin kaçıncı günündesiniz? En az 5-7 gün devam edilmeli. Kuşun keyfine, dışkılarına göre ilacı kaldıramadığı hissedilirse erken kesilebilir ama şu durumda 5-7 güne tamamlamak lazım.

Röhnfried entrobac ve gerwit sipariş edelim. Antibiyotik tedavisi bitince 3 gün entrobac, 1 gün gerwit kullanılacak.

Antibiyotik tedavisi süresince kafeste grit kum, kalamar kemiği gibi kalsiyum kaynakları olmamalı. Antibiyotiğin emilimini azaltır.

Ayrıca kuşa her zaman şişe su verilmeli, arıtma çeşme olmamalı.

Kuşun ağırlığı az. Yem yemiyorsa, elle besleme yapmanızı öneririm. Versele laga a21 ya da mamaist elle besleme mamasını yapabilirseniz 2 no lu elle besleme aperatı ile kursaktan, yapamazsanız şırınga ile ağzına vere vere, her beslemede 2-3 ml mama verilmeli. Yem yemiyorsa günde 2-3 kere siz beslemelisiniz. Yem yiyip yemediğini kesin saptayın. Bazen yemle ilgilenir gibi yapıp yemezler. Kabuklar var mı, kabuksuz ağızdan çıkarılmış tane var mı gözlemleyelim. Aşağıdaki makaleyi incelemenizi öneririm.

İlk hasta olan kuşumuzda antibiyotiği 10 gün kullanıp kestik halsizliği tüy kabartması devam ediyor ama dışkısı eskiye göre biraz daha iyi gibi. İlaçtan önce iştahı kapalıydı dediğiniz gibi yiyor yapıyordu ama yemiyordu ama ilaç sonrasında yemini yiyor, daldarı aldık mama yaptık onlarıda gayet iyi yedi. Küçük kuşumuza antibiyotiği sonradan başladık 4. Günündeyiz dışkısı düzeldi ama veteriner 7 gün kullanın erken bırakmayın dediği için devam ediyorduk. Antibiyotik tedavisinden sonra dediğiniz gibi yaparız. Zaten diğer kuşumuz için sipariş vermiştik ikisi içinde kullanırız. Umarım faydalı olur. Makale içinde teşekkür ederim, okuyacağım.

Doğacı

Eski Forumcu
Entrobac probiyotik 50 ml suya pirinç tanesi kadar ekleyip karıştırınız.Kaşığınız metal olmasın tahta ya da cam kaşık kullanarak koyun ve karıştırın.8 saate kadar tüketilebilir.Sonra dökün ve suluğu yıkayıp sade su koyunuz.Normal kullanımı haftada 1 defadır.Ama siz şimdilik 3 gün art arda vereceksiniz.

Gervit multivitamin ise 50 ml suya 5 damla ekleyip karıştırın,8 saate kadar tüketilebilir.Sonra döküp sade su koyun.Haftada 1 kez verin.

Bunlar ilaç değil ana takviyelerdendir.Kuşun sağlığı için düzenli olarak her hafta kullanılmalıdır.Bu iki ürünü karıştırmıyoruz,ayrı ayrı veriyoruz farklı günlerde.İshal,kabızlık gibi sorunlarda 3 gün art arda kullanın probiyotiği.3 gün kullanınca haftada 1 kez olan programa dönün.

Pazartesi Gervit
Cuma Entrobac

İki ürünün arası açık olsun 2-3 gün.

Ürünleri güneş görmeyen,kuru ve serin yerde muhafaza edin.Buzdolabına koymayın.Probiyotik sarı renk olur ve topak topak olursa kullanmayın yenisini temin edin.

Kanatlı oil mix plus da takviyelerdendir.Fakat ölçü olarak ne kadar vermek lazım bilmiyorum @Şehmus BAKIR abi ölçüyü yazarsa öğrenicez.Ölçüyü merak ediyorum abi,açıklamada var ama galiba o çok kuşları olanlar için.

Kanatlı oil mix plusu antibiyotik döneminde versek uygun olur mu bilmiyorum bilenler yazarlar ama siz bunu da düzenli olarak kullanın takviye olarak.
Kanatlı oil mix plus
* İmmun sistemi destekler .
* Enerji vitamin mineral kaynağıdır.
* Kemik ve yumurta oluşumunu destekler.
* VÜcut direncini arttırır .
* Mantar türlerine karşı doğal koruyucudur .

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kanatlı oil mix plus da takviyelerdendir.Fakat ölçü olarak ne kadar vermek lazım bilmiyorum @Şehmus BAKIR abi ölçüyü yazarsa öğrenicez.Ölçüyü merak ediyorum abi,açıklamada var ama galiba o çok kuşları olanlar için
Bir yemek kaşığı kuş mamasına bir nohut tanesi kadar kaşığın ucuyla verilebilir tamamen doğal bir üründür zararı yoktur. Haftada bir -iki kez mamada verilebilir

Bahar Genç

Yeni Üye
Dün toparlamıştı bir anda böyle oldu, bi boruyu kendim böyle yaotım kalın mı denesem ama korkuyorum kursaktan da besleyemem

Ekli dosyalar

Üst Alt