• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy Dönemi Tüyleri Dökülmüş Muhabbet Kuşu Nasıl İyileştirilir?

muhabbet2000

Paylaşımcı
Hastalık Belirtileri
Saçkıran gibi tüy dökülmesi
Çok konu açıyorum biliyorum ama gerçekten de konu açtıracak zorlukta sorunlarımız var. Sıra sıra tüm sorunlarını tedavi ediyoruz canımın.

23 gün önce aldığım ve tüyleri aldığımda eksiksiz olarak hatırladığım şimdi 3.5 aylık muhabbet kuşum gaga ve ayak mantarları için trosyd mantar kremi ve vazelin tedavileri gördü. İshali için antibiyotik Klavunat çocuk şurubu kullandık. İyileşti, ancak...

Sanırım trosyd ve vazelin vücuda yayılınca (malum tek tek tüm vücutlarını gagalıyorlar temizlik için) dökülme oldu. Kanatlarının altı saçkıran gibi oldu, kocaman döküntüler var. Bu arada uçamıyor da kendisi, ama uçamaması aldığım günden beri vardı. Önerilebilecek tüm yardımlara açığım. Bu cana yardım edelim lütfen...

Tüylerinin eksiksiz göründüğüne bakmayın fotoğraflarda, kanatlarının altı tamamen boş. Ancak oraları çekmem mümkün değil, kuşu elime alıp ciyaklatmak istemiyorum çok travmatik bir süreç geçirdik zaten.
Güneş altında gözüktüklerine bakmayın karşıdaki binanın penceresinden güneşin yansıması.

3.sıradaki görsel aldığımdaki hali

Elimdeki takviyelerim: bt amin forte, gervit-w, entrobac, deve dikeni tohumu unu, avichol

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tedavi de yağ bazlı kremler kullanılıyorsa mümkün mertebe tüylere gelmemesine dikkat etmek gerekir. Çünkü yağ bazlı kremler tüyün yapısını formunu bozuyor. Tüylerin eski haline gelmesi için takviyeleri düzenli kullanmanız. Tüylerine arada suyla spreyleme yapın. Ve tüy dönemine girdikçe yavaş yavaş tüyler dökülecek yeni tüyler gelecek. Biraz zaman alacak ama düzelir.

muhabbet2000

Paylaşımcı
Tedavi de yağ bazlı kremler kullanılıyorsa mümkün mertebe tüylere gelmemesine dikkat etmek gerekir. Çünkü yağ bazlı kremler tüyün yapısını formunu bozuyor. Tüylerin eski haline gelmesi için takviyeleri düzenli kullanmanız. Tüylerine arada suyla spreyleme yapın. Ve tüy dönemine girdikçe yavaş yavaş tüyler dökülecek yeni tüyler gelecek. Biraz zaman alacak ama düzelir.
Maalesef ben biraz fazla fazla sürme hatasına düştüm iyileşmesi için😑🫣 Sprey şişesi alıyorum hemen. Anladığım kadarıyla içine sadece su koyacağım.

muhabbet2000

Paylaşımcı
Tüy dönemine ne zaman girer 3.5 aylık kuş?

Üst Alt