• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüydeyken çiftleşme

Samilbaki

Aktif Üye
Herkese merhabalar, dişi kuşum yetişkinlik tüylerini çıkarıyor yaklaşık 1 aydır tüyde hatta şuan sırtı kirpi gibi tüpçükleri patlamadı henüz, 2 gündür de yuvalıkta vakit geçirmeye başladı bu döneminde çiftleşmesi sorun olur mu merak ediyorum

Samilbaki

Aktif Üye
Eğer halsiz durgun vs olursa çiftleşmeyecektir zaten ancak çiftleşme olursa bir sorun olmaz
dişinin yuvalıga girmesi dışında hiçbir kızgınlık belirtisi yok zaten erkekle anlaşıyorlar onda sorun yok ama belirtisi yok, bazıları tüyde yumurtlarsa bakmaz yumurtasını kırar felan dedi bende her ihtimale karşı sormak istedim gerekirse yuvalıgı çıkarayım diye. teşekkür ederim
halsiz değil, durgun ama ingiliz kırması normal halide böyle durgun

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Herkese merhabalar, dişi kuşum yetişkinlik tüylerini çıkarıyor yaklaşık 1 aydır tüyde hatta şuan sırtı kirpi gibi tüpçükleri patlamadı henüz, 2 gündür de yuvalıkta vakit geçirmeye başladı bu döneminde çiftleşmesi sorun olur mu merak ediyorum
Bu tür durumlarda genelleme yapmaktan başka çaremiz yoktur. Çünkü kuşlar da (hatta hayvanların tümü) farklı durumlarda farklı davranışlar sergileyebilir.
Benim naçizane fikrim; eğer erkek dişiyi çiftleşmeye zorluyor ve dişi kaçıyorsa , imkanınız varsa kuşları ayırın. Çünkü bazı kuşlar tüy değişimini ağır geçirir. Burada bize düşen tüyde olan kuşun tüy dönemini rahat geçirmesini sağlamaktadır.
Bunun için bazı katkılar, yulaf, banyo vererek yardımcı olabilirsiniz.

ognkbts

Yeni Üye
Kıdemli Üye
yuvalığa girsede zaten hazır olmadan çiftleşmeyecektir. Sizin burada dikkat etmeniz gereken ard arda kuluçka süresi gecirdiyse dinlendirebilirsiniz, daha önce kuluçka geçirmediyse hiç karışmayın vitamin ve mama takviyesine devam edin yulaf verin