• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy yeme sorunu !

dinocuk

Yeni Üye
Merhaba 7aylik bir sultan papağanım var son zamanlarda kendi pisliğini ve tüyünü yemeye başladı mümkün olduğunca engellemeye çalışıyorum kafesini temiz tutuyorum ama bu davranış neden kaynaklanıyor olabilir ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim ..

EnesGenç

Eski Forumcu
Kusunuzun kafesini altı telli olanından alin ki diskisini yiyemesin. Tuy yeme kuşlarda normal karşılanır bildiğim kadarıyla ancak yemesine izin vermeyin hemen alin

dinocuk

Yeni Üye
Kafesin altı telli engelliyorum sürekli ama yine de arada yakalıyorum yerken .. bir iki yerde vitamin eksikliği olabilir diye okumuştum o yüzden tedirgin oldum teşekkür ederim

Merve00

Paylaşımcı
Dışkı yemesi mineral eksikliğinden kaynaklanır, kalamar kemiği yoksa bence öncelikle onu temin edin ama tüyünü de yiyor dediğiniz için ben meraktan yaptığını düşünüyorum. O davranışı sergilediğinde engel olmaya çalışın, belki hoş olmasa da ses yükselmesiyle de müdahale edebilirsiniz ya da herhangi bir oyuncak, ilgisinin başka yere kayması için iş görür gibi. Tüyü sorun değil ama dışkısını yemesi ilerde sorun yaratabilir.

dinocuk

Yeni Üye
Ben hayır dedikçe gözümün içine baka baka yemeye çalışıyor ..kafesinde bir tek kalamar kemiği yok onuda hemen Alicam insallah bırakır yemeyi çok teşekkür ederim cevaplarınız için .🙂

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
depomin kullanabilirsiniz. Ulaşmasını engellemek için ızgaralı alın kafesin altina

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hatta depominin yerine opti breed kullanın. Depomin biraz riskli kaçabilir büyük baş hayvan desteği olarak piyasaya sürülmüş bir ürün nihayetinde

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Normal durum fazla aşırıya kaçmadıklarımi sürece olağan bir durum olmsz bende karşılaştım bir iki kere yaptıklarını :)

Üst Alt