• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Tüy kökü siyahlık ve dökülme

Buzi Anne

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tüy kökleri siyah kırılıyor çürüyüp kopuyor
Hastalık Belirti Tarihi
17 Ocak 2021
Muhabbet kuşum 5 aylık , aldığımdan beri uçamıyor uçuş kanatları kuyruğu yok . Biraz uzuyor ve tam uzamadan ya kırılıyor yada çürüyor. Göztaşı ile yıkadım 2 aydır hergün , bişey değişmiyor . B vitamini probiyotik biotin verdim işe yaramıyor
Lütfen bir çözüm önerisi rica ediyorum

Buzi Anne

Yeni Üye
Göztaşı bakır sülfat ile iki aydır banyo yapıyorum sürekli. Supradyn haftada bir gün, biotin haftada bir gün veriyorum diğer günler probiyotik.
Parait için vilmektin ve vormix önermiştiniz sanırım daha önceki bir mesajınızı okumuştum

Buzi Anne

Yeni Üye
Genetik ve çözümü yok :(((
Bu şekilde yaşar mı

Buzi Anne

Yeni Üye
Tekrar merhaba
Yukarıdaki ilk mesajınızda iç ve dış parazit aynı anda yapmak gerekir demişsiniz. Bunlar için hangi ilaçları kullanacağım? Bir ümit şansımı denemek istiyorum. Kuşu iyileştirmel için ben yapmam gereken herşeyi yapmış olmak istiyorum lütfen yardım🙏🏻

yao ako

Paylaşımcı
Tekrar merhaba
Yukarıdaki ilk mesajınızda iç ve dış parazit aynı anda yapmak gerekir demişsiniz. Bunlar için hangi ilaçları kullanacağım? Bir ümit şansımı denemek istiyorum. Kuşu iyileştirmel için ben yapmam gereken herşeyi yapmış olmak istiyorum lütfen yardım🙏🏻
iç parazit için sitraks dış parazit için bitason yada ivermectin olabilir.

Buzi Anne

Yeni Üye
Bu ilaçları almak için veterinere mi götürmeliyim ? Bulamıyorum

Buzi Anne

Yeni Üye
Teşekkürler, alırım bu şekilde. Bu tedavi işe yarayabilir mi? Genetik bir sorun olduğu söylendi daha önce çok üzüldüm, çabalıyorum bir ümit. Kıyruk ve kanat Tüyleri uzuyor gibi olup siyahlaşıp kırılıp düşüyor ve kanıyor. Sorununuz bu

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Teşekkürler, alırım bu şekilde. Bu tedavi işe yarayabilir mi? Genetik bir sorun olduğu söylendi daha önce çok üzüldüm, çabalıyorum bir ümit. Kıyruk ve kanat Tüyleri uzuyor gibi olup siyahlaşıp kırılıp düşüyor ve kanıyor. Sorununuz bu
B vitamini kompleksi içeren bir ürün kullanabilirsiniz. Çözümü olmayan bir hastalık bu.

Ayseeli

Yeni Üye
Muhabbet kuşum 5 aylık , aldığımdan beri uçamıyor uçuş kanatları kuyruğu yok . Biraz uzuyor ve tam uzamadan ya kırılıyor yada çürüyor. Göztaşı ile yıkadım 2 aydır hergün , bişey değişmiyor . B vitamini probiyotik biotin verdim işe yaramıyor
Lütfen bir çözüm önerisi rica ediyorum
Merhaba, kuşumda birebir aynı problem var. Genetik bir tüğ virüsünden süpheleniliyor. 2 haftaya sonucu belli olacak. Siz bir sonuca ulaşabildiniz mi ? Veya suan kuşunuz ne durumda çok merak ettim doğrusu