• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Tüy dönemi, dışkı yeme ve kanat altı deri açıklığı

Pinhan

Yeni Üye
Merhabalar, sultan papağanım tüy döneminde. Genellikle takibini sağlıyorum ancak bugün detaylı bakınca derisinin iyice gözükmeye başladığını fark ettim. Şehmus beyin aracılığıyla ilk olarak;

15 gün ara ile 2 doz şeklinde Zimec yaptım. (Parazit olma ihtimaline karşı)
Pazartesi günleri Gerwit,
Perşembe günleri Entrobac,
Cumartesi günleri BT Amin Forte kullanıyorum düzenli bir şekilde.

Dışkısında enfeksiyon olduğu söylenmişti ilk konu açtığımda, vitaminleri kullanmaya başladığımdan itibaren bir iyi oluyor bir aynı şekilde devam ediyor. Henüz tam olarak düzelmedi.
Ayriyeten 1 haftaya yakındır dışkısını yemeye başladı. Burada okuduğum kadarıyla vitamin eksikliği, kullandığı yem yüzünden ya da strese dayalı olabileceği yazılmış.

Bu dönemde bana iyi bir yem marka önerisinde bulunabilir misiniz?
Ve stres gidermesine yardımcı olmak amacıyla kafesin içerisine hangi oyuncakları koyabiliriz? Görsel falan atabilecek varsa daha iyi olur.
Gold Wings kullanıyorum ancak daha iyi bir vitamin deposuna sahip önerebileceğiniz yem markası varsa temin etmek isterim.
Son olarak, tüy döneminde bu kadar deri açıklığının olması normal bir şey mi bunu merak ediyorum. Bilgilerinizi paylaşıp yol gösterirseniz çok memnun olurum

Ekli dosyalar

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba . Zeolit tozu kullanın iç parazit için zimec vilmectin dış parazit için. Dışkı yeme çoğu kuşta var her zaman vitamin eksikliği stresten olacak değil meraktan oluyor genelde ben olabildiğince engellemeye çalışıyom alt ızgarasını temizliyorum. Versele laga , garden mix öneririm ben garden kullanıyorum. 2. Fotoda sırtı ıslak duruyor ama bir de oralar topaklanmış tüy yapısı bozulmuş çok tutmayın kuşunuzu normal gibi duruyor bt amin ile artar tüyleri.

Pinhan

Yeni Üye
Zeolit kullanıyorum onu eklemeyi unutmuşum. Kuşun durumuna göre her gün yiyeceğine karıştırmam söylenmişti, bu şekilde devam ediyorum. Şu an için sık olarak yediği haşlanmış yumurtanın beyazı var, onunla birlikte yedirmeye çalışıyorum. Banyoya alışmadığı için üzerine spreyle su sıkıyorum, o yüzden 2. fotoğraf o şekilde. Çok tutmayın derken su oranını mı kast ediyorsunuz? O kısmı tam anlayamadım. Versele lagayı bende düşünmüştüm yine de fikir almak istedim teşekkür ederim

Üst Alt