• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy dökümü, uyuma ve bazen gece hafif ötme

Muzikalite

Yeni Üye
Merhaba, benim kuşum bazen geceleri uykuya dalmadan önce çok hafif ötüyor gece, çok az ama ben duyuyorum yani neredeyse yok gibi bir şey, boğazından geliyor galiba, sadece bazı geceler bir süre oluyor ve uykuya daldıktan sonra olmuyor hiç bu.

2. Si kuşum normalde 12 saatten az uyuyor benden önce uyanıyor hemen gün içinde de az uyuyor yani onun normali aslında bu. 8 saat uyuyordur toplam bence. Kendiliğinden uyanıyor, saatleri de normal ama hiç uykusuzluk hissetmiyordu. 1-2 gündür daha az hareketli davranıyor ve daha çok uyuyor. Hiçbir sorun da yok dışkısında veya başka bir şeyde. Havalar da birden ısındı 8 dereceden 20 derece oldu hemen onun dengesizliği mi vardır acaba?

3. Sü bu hafta çok tüy dökmüş bakınca anlaşılmıyor tüy eksikliği ama bayağı tüy dökmüş o da havalardan mıdır? Kafesin zemininde çok tüy vardı normalin 2 katı falan. Hiç olmamıştı böyle.

Baktığım zaman hiçbir sorun yok gibi gözüküyor ama emin olamıyorum işte, şu anda da uyuyor tabii ki. Kafesten çıkarınca falan hareketli uçuyor boynumu ısırıyor, ben de onum boynunu seviyorum parmağımla, o da boynunu bana çeviriyor gayet normal yani ama üstte dediklerim var işte.

ebrares

Müdavim
Uykuya dalmadan önce mırıldanmaları normal. Tüy dökümüne giricek olabilir o yüzden tüy döküyordur. Mevsim geçişindeyiz çünkü. Günde en az 10 saat uyumaları gerek sabahları zaten erkenden uyanırlar bu yüzden akşam 9 10 gibi kapatmanız gerek uyuması için

Muzikalite

Yeni Üye
Çok yeşekkür ederim. Ben her gün 10 buçuk ya da 11'de kapatıyordum ışığı, daha erken yapmaya çalışacağım. Korktum da çok tüy dökmesinden ondan sorayım dedim. Yani derisi falan gözükmüyor o kadar değil, hatta hiç tüy eksilmiş de gözükmüyor. Kuyruk bölgesinden uzun tüy ısırıp söküyor bazen gagasıyla düzenlerken. Teşekkür ederim tekrardan