• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy dökümü tüy köklerinde siyahlaşma

cagriSN

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşum 1,5 yaş civarında, ilk aldığımızda uçmasında bir problem yoktu şuan uzun uçuş tüyleri döküldü be çıkmaya çalıştığında köklerde siyahlaşma olup dökülüyor ve uçuş tüyleri uzamıyor. Son zamanlarda ise göz çevresindeki tüyler döküldü ve bite benzer siyahlıklar siyah benekler var. Yemesinde içmesinde neşesinde hiç bir sorun yok. Veterinere götürdüğümüzde mantar olabilir dedi bir krem verdi 1 ay kadar kullandık ama bir etkisini göremedik. Daha önce bu tür bir şeyle karşılaşan ve tedavisini bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen

cagriSN

Yeni Üye
ayrıca dökülen tüylerinin diplerinde siyahlaşma var

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Kuşunuz da tüy problemi var gibi duruyor. Peki kaşıntı var mı kaşıntı esnasında tüyler dökülüyor mu. Eğer öyleyse dış parazit ihtimali de olabilir ama tüy sorunu gibi. Yine hocalarımız gördüğünde bu durumla ilgili size detaylı bilgi verirler 🙏🏻

cagriSN

Yeni Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Kuşunuz da tüy problemi var gibi duruyor. Peki kaşıntı var mı kaşıntı esnasında tüyler dökülüyor mu. Eğer öyleyse dış parazit ihtimali de olabilir ama tüy sorunu gibi. Yine hocalarımız gördüğünde bu durumla ilgili size detaylı bilgi verirler 🙏🏻
Teşekkür ederim evet kaşınma var arada kafasını tellere sürtüp kaşıyor, normal kaşınmasıda var ve kalıntı esnasında minik tüycükler ve siyah toz gibi şeyler dökülüyor, bir çok veterinere götürdüm kuşlarla işgili bilgilerinin olmadığını söylediler en son veterinerlik fakültesinde ana bilim dalı egzotik kuşlar olan bir profesöre götürdüm oda mantar dedi ama berdiği ilaç işe yaramadı, tekrar teşekkür ederim hocalarımız yardımcı olursa çok seviniriz

cagriSN

Yeni Üye
Geçmiş olsun kuşunuz da bir tüy hastalığı var eğer uygulayabilirseniz eczaneden b vitamini tüpleri var insülin iğnesi ile haftada bir defa göğüs kemiğinin ordan 1 cc deri altına iğne yaparsanız zamanla tüyleri gelecektir.
eşekkür ederim, ben iğne yapamam böyle bir tecrübem yok zarar veririm kuşa ama yapabilecek bir veteriner var ona yaptırırım, peki bu tüy hastalığının adını biliyor musunuz ya da b vitaminini suyuna katsam etkisini görür müyüm

cagriSN

Yeni Üye
Rica ederim. Sudan verenler de var ama biz iğne ile netice almıştık kuşlar normale dönmüştü görselleri arşivden bulursam yüklerim buraya
Bulabilirseniz görmek isterim, siz dedikten sonra bir kaç iğne videosu izledim çok zor değil ama önce sudan deneyeyim zaten vitaminlerini veriyordum ama sadece b kompleks yoktu şimdi internetten tüy düzenleyici b vitaminleri ve tüy bakım spreyleri araştırıyorum. Önerebileceğiniz marka varsa onlara yönelenilirim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Hocam özelden yazmışsınız müsait olamadım bugün anca yazabiliyorum 👍 Tüy virüsü görünüyor yani belirtiler ve sizin güzel anlatiminizdan yola çıkarak malesef polmiyevirus ve bunun henüz bir ilacı görülmemiştir ancak Süleyman hocanın dediği gibi bağışıklığı güçlendiren besinlerle ,biotin, probiyotiklerle tüylerini biraz uzun zaman zarfında da olsa toparlarsiniz lakin şunu da unutmayalım üremesine müsade etmeyin çünkü taşıyıcı ve yavaş hareket Eden bulaşıcıligida mevcuttur..genden , kandan,ve dışkıdan bulaşabiliyor size ben bir öneride bulunmak istiyorum Van'da öğretmenlik yaptığınızı belirtmişsiniz orda hayvan hastanesi var tüylerinden taze olarak götürüp analiz yaptırın ona göre ilaç verilsin sonucu bize yollarsanız sızın için kanatlı uzmanıma yollayıp bilgi alırım kusuda götürün belki kan örneği alırlar. Konu ile ilgili bizi bilgilendirirseniz sevinirim 😊 geçmiş olsun hocam

cagriSN

Yeni Üye
Hocam özelden yazmışsınız müsait olamadım bugün anca yazabiliyorum 👍 Tüy virüsü görünüyor yani belirtiler ve sizin güzel anlatiminizdan yola çıkarak malesef polmiyevirus ve bunun henüz bir ilacı görülmemiştir ancak Süleyman hocanın dediği gibi bağışıklığı güçlendiren besinlerle ,biotin, probiyotiklerle tüylerini biraz uzun zaman zarfında da olsa toparlarsiniz lakin şunu da unutmayalım üremesine müsade etmeyin çünkü taşıyıcı ve yavaş hareket Eden bulaşıcıligida mevcuttur..genden , kandan,ve dışkıdan bulaşabiliyor size ben bir öneride bulunmak istiyorum Van'da öğretmenlik yaptığınızı belirtmişsiniz orda hayvan hastanesi var tüylerinden taze olarak götürüp analiz yaptırın ona göre ilaç verilsin sonucu bize yollarsanız sızın için kanatlı uzmanıma yollayıp bilgi alırım kusuda götürün belki kan örneği alırlar. Konu ile ilgili bizi bilgilendirirseniz sevinirim 😊 geçmiş olsun hocam
Kusura bakmayın yeni cevap yazabildim. Hayvan hastanesine götürdüm oradaki alanı egzotik hayvanlar olan süleyman hocamız var bir kere ona gösterdik oda çok ilgili bir hoca herhangi bir test yapmadı sadece elle muayene ile mantar olduğunu söyledi bir mantar kremi verdi onu kullandık bir ay bir etki etmedi şimdi ara tatildeyiz döndüğümüzde tekrar götürüp detaylı tüy testi isteyeceğiz inşallah, konu ile ilgili bilgilendiririm sizde kanatlı uzmanınıza göstermeniz için çokta mutlu oluruz, inşallah tedavisi olmayan bir rahatsızlığı yoktur kuşumuzun,şimdilik b vitamini ve tüy bakım ve çıkartıcı ürünlerle devam edip etkisini görelim o zaman, dikkate alıp cevap verdiğiniz içinde çok teşekkür ederiz:)

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kusura bakmayın yeni cevap yazabildim. Hayvan hastanesine götürdüm oradaki alanı egzotik hayvanlar olan süleyman hocamız var bir kere ona gösterdik oda çok ilgili bir hoca herhangi bir test yapmadı sadece elle muayene ile mantar olduğunu söyledi bir mantar kremi verdi onu kullandık bir ay bir etki etmedi şimdi ara tatildeyiz döndüğümüzde tekrar götürüp detaylı tüy testi isteyeceğiz inşallah, konu ile ilgili bilgilendiririm sizde kanatlı uzmanınıza göstermeniz için çokta mutlu oluruz, inşallah tedavisi olmayan bir rahatsızlığı yoktur kuşumuzun,şimdilik b vitamini ve tüy bakım ve çıkartıcı ürünlerle devam edip etkisini görelim o zaman, dikkate alıp cevap verdiğiniz içinde çok teşekkür ederiz:)
Veterinerler pek anlayamayabiliyorlar. Süleyman hocamızın dediğini uygulamanızı tavsiye ederim. Bu vakada suya katılan b vitamini etkili olmayabilir.

cagriSN

Yeni Üye
Veterinerler pek anlayamayabiliyorlar. Süleyman hocamızın dediğini uygulamanızı tavsiye ederim. Bu vakada suya katılan b vitamini etkili olmayabilir.
evet çok veterinere sordum hepsi anlamadıklarını bir şey söylerlerse yanlış teşhis koyabilecekleri için muayeneye yanaşmadılar, haklılarda doğru olanı yapıyorlar, Gösterdiğimiz veterinerin uzmanlığı egzotik hayvanlar hatta izmirdeki kış veterineri burak hocanın hocasıymış o yözden güveniyorum ama daha detaylı inceleme isteyeceğim vandaki hayvan hastanesinden, süleyman hocamızın dediği mutlaka etkilidir ama benim kuşa iğne vurabilecek bir tecrübem yok zarar veririm bilmeden o yüzden süleyman hocamızın dediği b vitamini iğnesini hayvan hastanesinde yaptırmayı düşünüyorum

Üst Alt