• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy dökümü başlaması ve ağızdan tane yem çıkarması

Cxcx

Paylaşımcı
Merhaba, kuşun tane yem kusma ve gün boyu uyuma durumu sebebi ile hastalığı için zolax kullandım şükür iyi geldi. Son dışkı fotoğrafı aşağıdaki gibi, 3 gündür ilaç almadı, akdarı ve aspur yiyor sadece. Tüy dökümü bugün çok fazlalaştı, kuş tüy dökümü döneminde mi değil mi, sıkıntı olabilir mi yorumlayabilir misiniz?
Kusma durumu önceki gibi durduk yere değilde parmağımla kafasını sallayarak oynarken tane şeklinde yem çıkartmaya devam ediyor bu durum normal mi? İlaca biraz daha devam edilmeli midir?

ebrares

Müdavim
Döktüğü tüylerde sorun yok daha fazla bile dökebilir b vitamini iyi geliyor hızlandırır süreci ama kusmaya devam etmesi normal değil.

Cxcx

Paylaşımcı
Döktüğü tüylerde sorun yok daha fazla bile dökebilir b vitamini iyi geliyor hızlandırır süreci ama kusmaya devam etmesi normal değil.
bu videodaki gibi yapıyor, parmağımla oyun oynarken oluyor sadece, yinede ilaca kısa Bi süre daha devam etmek gerekiyor sanırım

ebrares

Müdavim
bu videodaki gibi yapıyor, parmağımla oyun oynarken oluyor sadece, yinede ilaca kısa Bi süre daha devam etmek gerekiyor sanırım
Yani normal bi kuşun bu şekilde parmakla oynayınca kustuğunu hiç duymadım. Hastalığı bittiyse bile başka bir sorun var demektir bu.

Bahar Y.

Müdavim
Keyfi gayet yerinde görünüyor ama kustuğu yemleri yemesin mümkünse, zamanla kursak mantarına sebep olur

Cxcx

Paylaşımcı
Keyfi gayet yerinde görünüyor ama kustuğu yemleri yemesin mümkünse, zamanla kursak mantarına sebep olur
benim kuşum ilk paylaştığım sorudaki mavi olan kuş ama aynı bu kuş gibi yapıyor evet yedirmiyorum çıkarttıklarını, bugünde ilaç verdim 3 gün ara verip gözlemleyeceğim, teşekkür ederim.