• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy dökme

Goccoke

Paylaşımcı
Hastalık Belirtileri
Tüy dökme
Sanırım tüyde şu anda ama yine de baya fazla olunca döktüğü tüyler tedirgin oldum. Kuşun tüy hastalığı var. Normal mi?

Son düzenleme:

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Benim de bir defasında kuşum bu şekilde tüy dökmüştü ancak normalmiş. Yine de kuşunuzun resmini de atın diğer arkadaşlar da bir baksın 😊

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Normal olabilir tüy dökümü. Siz streamable.com dan kuşun videosunu paylaşıp linkini buraya ekler misiniz. Yemesi içmesi uçması nasıl

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Goccoke

Paylaşımcı
Normal olabilir tüy dökümü. Siz streamable.com dan kuşun videosunu paylaşıp linkini buraya ekler misiniz. Yemesi içmesi uçması nasıl
Yeme içmesi iyi ama tüy hastalığı olduğunu söylemişti Şehmus hocam. Sürekli kanat tüyleri düştüğü için uçamıyor.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Eğer kuşunuzda tüy rahatsızlığı varsa bu dökülmeler maalesef olacaktır. Ama bunu ne aza indirmeye çalışabiliriz. Kullanmıyorsanız B vitamini bt amin forte yada nekton biotin takviyesi haftada iki kez olarak suyuna ekleyiniz. en azından aşırı dökülmeleri engelleyebilir.

Goccoke

Paylaşımcı
Bu kadar dökmezdi. Sanırım tüye de girince mevsimden dolayı çoğaldı

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet tüy döneminde ekstra bir döküm gerçekleşebilir. Siz vitaminlere devam edin. Arada ılık suyla odanın sıcaklığını da sabitleyerek kuşunuzu fısfıslayabilirsiniz. Rahatlatır.

Goccoke

Paylaşımcı
Evet tüy döneminde ekstra bir döküm gerçekleşebilir. Siz vitaminlere devam edin. Arada ılık suyla odanın sıcaklığını da sabitleyerek kuşunuzu fısfıslayabilirsiniz. Rahatlatır.
👍
Kışın ıslansın istemiyorum. Ev zaten güneş görmüyor. Hasta olmasından korkuyorum yaza doğru İnşallah yaparım