• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tutkal

cimennnn

Tutkulu
Merhaba herkese hayırlı bereketli Ramazanlar birsey soracaktım, zararlı olabileceğini düşünüyorum ama yine de sormak istiyorum İnternet üzerinden bir kaç kuşlar için ev yapımına baktım hepsi tutkal ile yapıştırıyolar onlar dekor olarak yaptıkları için sorun değil ama ben kuşumun oynaması için yapacağım tutkal sorun oluşturur mu? Sorun olur derseniz silikon kullanmam da bir sorun olur? Şöyle bir parantez de açmak isterim her kuş gibi benim kızım da deli gibi kemirmeyi çok seviyor

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Muhabbet kuşları kemirgen ve çok meraklı canlılardır bana kalırsa hiç riske girmeyin derim 🖐🏻

cimennnn

Tutkulu
Muhabbet kuşları kemirgen ve çok meraklı canlılardır bana kalırsa hiç riske girmeyin derim 🖐🏻
Tutkal zaten mantıklı gelmemişti ama yine de sormak istedim peki aynı şeyi silikon içinde geçerli mi? Oda sıkıntı olabilir mi?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Silikon tutkal bence kimyasal maddelere girmeye hiç gerek yok. Ne olur ne olmaz kaşla göz arasında bunlar her şeyi yaparlar yaramaz çocuklar çünkü 😊

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Anladım tamam o zaman teşekkür ederim 😊
Şöyle bşr şey yapılabilir belki. Çok ince uçlu matkapla çubuk ve tahtakara minik delikler açıp buralardan, takı tasarımlarında kullanılan, çiviye göre penseyle daha rahat bükülen metal çubuklar geçirip uçlarınna zincirler geçirip halka yaparak büküp sabitleyerek oyuncaklar yapılabilir. Tabi hiçbir yerde yarım bükülmüş demir bırakmamak lazım ki tırnakları, ayakları ya da bilezikleri varsa geçmesin. Ama epey zaman alıcı bir şey. Kafamdakini anlatırken bile sıkıntı geldi bana 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Şöyle bşr şey yapılabilir belki. Çok ince uçlu matkapla çubuk ve tahtakara minik delikler açıp buralardan, takı tasarımlarında kullanılan, çiviye göre penseyle daha rahat bükülen metal çubuklar geçirip uçlarınna zincirler geçirip halka yaparak büküp sabitleyerek oyuncaklar yapılabilir. Tabi hiçbir yerde yarım bükülmüş demir bırakmamak lazım ki tırnakları, ayakları ya da bilezikleri varsa geçmesin. Ama epey zaman alıcı bir şey. Kafamdakini anlatırken bile sıkıntı geldi bana 😊
Hocamızın dediği gibi vidalama olarak yapabilirsiniz 👍 @cimennnn yapacağınız oyuncağı veya parkuru anlatarak bir video çekerek bizlerle paylaşabilirsiniz 😊

cimennnn

Tutkulu
böyle bir ev yapmayı düşünüyodum ama sizin bahsettiği gibi buna yapılmaz gibi geldi bana 😊 başka bir şekilde bu tür bir ev yapıcam ama yapınca paylaşırım sizlerle 😊

Üst Alt