• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tür seçimi destek

Mustafa7135

Yeni Üye
Geçmişte çok kez muhabbet kuşu besledim. 1 kez de kanarya besledim. En son muhabbet kuşu beslediğimde çiftlerden biri tüle takılarak ayağını kırmıştı. Sabaha kadar maalesef vefat etmişti. Eşi de sanırsam 1 ay içinde depresyondan ölmüştü. Tabii bu zamanlar çok tecrübesizdim. Bu 6/7 yıl önce yaşandı ve beni evcil hayvan almaktan uzak tuttu. Ama bu süreçte evin çok sessiz olduğunu ve bir hareket olmadığını düşündüm ve tekrar sahiplenmek istedim. Hassas biriyim ve beslediğim canlıya zarar geldiğinde günlerce ağlayabilirim. Bu yüzden bakımı kolay ve dayanıklı bir tür arıyorum. Bütçem var ama aşırı çok da harcamak istemem ve yaşadığım yer büyük değil bu yüzden kırıkkale civarına gittiğimde sahipleneceğim.Temiz başlangıç için eski malzemeleri kullanmayacağım. Arasında kaldığım türler şunlar: Sultan papağanı, muhabbet kuşu ve forpus. Aradığım özellikler de şöyle: dayanıklı, uzun ömürlü, zeki, oyuncu ve özellikle bakımı kolay olmalı. Bir kayıp daha yaşarsam tekrar dönemeyebilirim. Tür önerdikten sonra kafes(mümkünse link), yem, vitamin ve diğer malzemeleri de önerirseniz çok sevinirim.😁

teks_winrer

Paylaşımcı
Forpus bakıyorum 20 sene kadar yaşıyormuş. Zeki pek sayılmaz benimkinin kafası yaramazlığa basıyor sadece, eğitim konusunda çok sorun yaratıyor. Kemirme hastası oluyorlar o yüzden kemirebileceği oyuncaklar gerekiyor. Ben dal veya ağaç kabuğu kullanıyorum. Dayanıklı hayvanlar genel olarak. Oyuncu olduğunu da pek söyleyemem belki benim kuşumun karakteriyle ilgilidir.

Mustafa7135

Yeni Üye
Forpus bakıyorum 20 sene kadar yaşıyormuş. Zeki pek sayılmaz benimkinin kafası yaramazlığa basıyor sadece, eğitim konusunda çok sorun yaratıyor. Kemirme hastası oluyorlar o yüzden kemirebileceği oyuncaklar gerekiyor. Ben dal veya ağaç kabuğu kullanıyorum. Dayanıklı hayvanlar genel olarak. Oyuncu olduğunu da pek söyleyemem belki benim kuşumun karakteriyle ilgilidir.
Peki hastalık vs durumları nedir? Bende 20 yıl yaşamalarını duyunca ona doğru ibreyi kaydırdım. Bir de fiyatı vs ne kadardı? Kaç aylık ve erkek mi dişi mi?

teks_winrer

Paylaşımcı
Peki hastalık vs durumları nedir? Bende 20 yıl yaşamalarını duyunca ona doğru ibreyi kaydırdım. Bir de fiyatı vs ne kadardı? Kaç aylık ve erkek mi dişi mi?
Yani klasik kuş hastalıkları ekstra benim bildiğim türe has bir hastalık yok. Şu ana kadar basit ishaller dışında bir şey geçirmedi. Bunun dışında kuşum bacağını kırdı ve ameliyat oldu, ampute kaldı bu süreçte ve kangrenli ayağıyla yaklaşık 1,5 ay kaldı. Zor bir süreçti ama baya dayanıklı çıktı. Ameliyattan çıktığı gibi yem yemeye başlamıştı bile. Şuan hiçbir şeyi yok ama klasik hayatına devam ediyor.

Üst Alt