• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tünek ve suluk etrafında bit

Omerft18

Paylaşımcı
Herkese tekrar merhaba gün geçmiyor ki yeni bir problemle karşılaşmayayım. Bugün suluk etrafında ve tüneğin kenarında küçük küçük böceklerin biriktiğini gördüm. Daha önce yoklardı birden görünce şok oldum. Parazit mi bunlar? Elimde şuan vilmectin var ama şırıngam yok nasıl uygulayabilirim? Yardımcı olabilir misiniz? Tünekleri alalı daha 2-3 hafta oldu.

katze

Yeni Üye
Hocam kuş parazitlerinin gözle görülebilir olduğunu zannetmiyorum genelde anca mikroskopta ortaya çıkar, bana şahsen kuş akarı gibi geldiler. En kısa sürede tüneklerden ve kafeste varsa diğer tahta eşyalardan kurtulun, kafesi de isterseniz elma sirkesiyle, şahsen bence de 4 litre suya yarım kapak çamaşır suyuyla ve sıcak suyla yıkayın. Yem kapları vs için bulaşık deterjanı+sıcak su yeterli olur. Çamaşır suyu kullanacaksınız güneşte iyice kurutun asıl toksik kısmı zaten kokusu onun dışında işlem görmüş tuzlu sudur. Kuşlarda da gaga ve deride kalınlaşma ve kabuklarda olursa öyle ilaç tedavisine başlayın bence, şuan elma sirkeli suyla yıkamak yeterli

Omerft18

Paylaşımcı
Hocam kuş parazitlerinin gözle görülebilir olduğunu zannetmiyorum genelde anca mikroskopta ortaya çıkar, bana şahsen kuş akarı gibi geldiler. En kısa sürede tüneklerden ve kafeste varsa diğer tahta eşyalardan kurtulun, kafesi de isterseniz elma sirkesiyle, şahsen bence de 4 litre suya yarım kapak çamaşır suyuyla ve sıcak suyla yıkayın. Yem kapları vs için bulaşık deterjanı+sıcak su yeterli olur. Çamaşır suyu kullanacaksınız güneşte iyice kurutun asıl toksik kısmı zaten kokusu onun dışında işlem görmüş tuzlu sudur. Kuşlarda da gaga ve deride kalınlaşma ve kabuklarda olursa öyle ilaç tedavisine başlayın bence, şuan elma sirkeli suyla yıkamak yeterli
Cevap için teşekkürler hocam. Kuşlarda kaşınma vs hiç yok neredeyse zaten. Sadece günlük bakım rutinleri temizlenme vs oluyor çok kısa. Kafese parazit spreyi sıktım ve tüm küçük araliklari temizledim oralara doluşmuşlar. Sonra su ile duruladim simdi kokusu çekilsin diye gunese biraktim. Dediğiniz gibi yapıp çamaşır suyuyla da yıkayıp garantiye alayim en iyisi.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Temin edebilirseniz sebasil, çok etkili, kuş hariç her yere püskürttüğünüzde etkili çözüm.
Aynı zamanda kuşlara da vilmectin, enseye 1 damla, 14 gün sonra tekrar
kesin çözümdür

Omerft18

Paylaşımcı
Temin edebilirseniz sebasil, çok etkili, kuş hariç her yere püskürttüğünüzde etkili çözüm.
Aynı zamanda kuşlara da vilmectin, enseye 1 damla, 14 gün sonra tekrar
kesin çözümdür
Son durum kuşların kafesini parazit spreyi sıcak su ve çamaşır suyu ile iyice temizledim. Tüllerini çamaşır suyuna batırdım onlarcası gözüktü. Sanırım tülü çöpe aticam ugrasilcak gibi değil çünkü. Yumurta vs bırakmış olabilirler. Vilmectinim var ama siringam yok simdilik ayri bir kafese koydum kuslari bir gün burda kalsinlar yarin eczaneden siringa alip vilmectin uygulamasi yapacagim hocam. Herkese yardimlari icin teşekkür ederim. Umarim diger kuslarima kafeslerime de bulasmadan kurtulurum bu beladan

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Ufak bir öneri,

Ben vilmectini damlatmak için gözyaşı damlası tüplerinden kullanıyorum, çünkü bildiğiniz üzere vilmectinin fazlası zarar, bu tüplerle damlatmak çok kolay oluyor.

Tedbir olarak bütün kuşlarınıza vilmectin uygulayın, 14 gün sonra tekrarı unutulmamalı

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yaz aylarında kafes ve aksesuarındaki dezenfeksiyon işlemleri normalinde daha sıklıkla ve ayrıntılı yapılması gerekiyor... Sıcaklık ve nem durumuna göre birçok bakteri, virüs, mantar ve bit gibi haşerelerin oluşumları meydana gelmektedir.

Omerft18

Paylaşımcı
Yaz aylarında kafes ve aksesuarındaki dezenfeksiyon işlemleri normalinde daha sıklıkla ve ayrıntılı yapılması gerekiyor... Sıcaklık ve nem durumuna göre birçok bakteri, virüs, mantar ve bit gibi haşerelerin oluşumları meydana gelmektedir.
Haklısın abi bundan sonra daha çok dikkat edeceğim ders olsun bana

Omerft18

Paylaşımcı
Ufak bir öneri,

Ben vilmectini damlatmak için gözyaşı damlası tüplerinden kullanıyorum, çünkü bildiğiniz üzere vilmectinin fazlası zarar, bu tüplerle damlatmak çok kolay oluyor.

Tedbir olarak bütün kuşlarınıza vilmectin uygulayın, 14 gün sonra tekrarı unutulmamalı
Vilmectini bu siseye boşaltıp muhafaza etsem sıkıntı olur mu? Acildiktan sonra kullanimi kac gun

Üst Alt