• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

TÜNEK SEÇİMI NASIL OLMALI

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben kendi tüneklerimi çitadan kendim yapıyorum çekil vererek yada ağaç dallarını zımpara usulü yapıyorum güzelde oluyor. Bir kaç makalede sanırım eşli kuşlarda çiftleşmede rahat etmeleri için geniş tünek kullanın demişlerdi bende geniş yaptım sizce hangisi yassı tünek mi düz mü Manken yeni maskotumuz ÇITIR.Ekli dosyayı görüntüle 15653

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
tünek kalınlığı kuşa göre değişir ancak şekil olarak kare tünek en sağlıklısı. kare ve kuşun tam kavrayabileceği kalınlıkta olması gerekiyor.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Benimde merak ettiğim bir konuydu bu.
Ben tırnaklarını törpülemeleri açısından kalın olsa daha iyi olur diye düşünüyordum ama bazı yerlerde kalın değil ince olması gerektiği yazıyordu.

tünek kalınlığı kuşa göre değişir ancak şekil olarak kare tünek en sağlıklısı. kare ve kuşun tam kavrayabileceği kalınlıkta olması gerekiyor.
Kare tünekleri yeni kullanmaya başladım bende, bazıları önermiyor gerçi ama kuşların ayakları düz zeminde dinlenir diye düşünüyorum ama yanlış mı düşünüyorum acaba?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
tüneklerin her türlüsünü deniyor ve kullanıyorum. ince kalın yuvarlak kare. Gözlemime göre kare tünek tutunma ve kavrama açısından en iyisi.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
tüneklerin her türlüsünü deniyor ve kullanıyorum. ince kalın yuvarlak kare. Gözlemime göre kare tünek tutunma ve kavrama açısından en iyisi.
Cennet papağanı sevda papağanları çiftleşirken göğsünğ yere yaklaştırıp destek alıyorlar o yüzden ya bu tarz dikdörtgen geniş tünek lazım hayvan göğsünü dayaması için yada düz bir zemine ihtiyaç duyuyorlar enli tünekler nedense dişilerin yatarken ayaklarını iyi kavramalarına yaradığını gözlemledim. Daha rahat duruyor erkek üzerine çıktığı zaman ama tabi yine kişiye göre değişir ben köşelerini alıyorum sivri olunca bunlar yiyor tüneği 😅

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eşleme tünek diye geçiyor zaten yuvarlak değilde köşeli şekilde oluyor. Ben her kafesimde 1 yuvarlak 1 eşleme tünek olarak kullanıyorum. Çoğunlukla ciftlesmeler eşleme tunekte oluyor kuşlar işi biliyor yani.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Eşleme tünek diye geçiyor zaten yuvarlak değilde köşeli şekilde oluyor. Ben her kafesimde 1 yuvarlak 1 eşleme tünek olarak kullanıyorum. Çoğunlukla ciftlesmeler eşleme tunekte oluyor kuşlar işi biliyor yani.
hayvanların geneli çok akıllı, gerek dürtü gerek öğrenme konusunda insanı şaşırtıyorlar.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Aynen öyle oluyor hocam ayakları daha rahat basıyor. Hemde döllemede sıkıntı olmayacağını düşünüyorum

Can erdem

Paylaşımcı
daha yeni bugün kafes eşyalarını yenilerken gene yuvarlak tahta tünek aldım 2 tane keşke daha önce bu konuyu görseydim 😂