• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tümör mü yağlanma mı?

cimennnn

Tutkulu
Merhaba herkese kuşumun popo kısmı böyle yağlanma mı yoksa korkmam mi gerekiyo bugün karşıma çıktı sanki tümör de böyle duruyor. Kuşun popo fotosunu da kendisinin güncel fotosunu da yolluyorum. Kur yapıyo yakın zamanda yumurtlar büyük ihtimalle kızgınlık yumurtası yapicak eşi yok bilgi verirseniz sevinirim teşekkür ederim.

cimennnn

Tutkulu
Ayağında problem olduğu için ucurmamaya çalışıyorum yaklaşık 1 aydır o yüzden yağlanma da olabilir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Popoda yumurtadan ziyade bir yağ bezesi olduğunu düşünüyorum bide bence ona bir eş alın o zaman daha iyi olacaktır 😊

cimennnn

Tutkulu
Popoda yumurtadan ziyade bir yağ bezesi olduğunu düşünüyorum bide bence ona bir eş alın o zaman daha iyi olacaktır 😊
Peki bu yağ bezesini nasıl giderebilirim ne yapmam gerekir daha sonra ciddi bir problem olur mu? Yada zamanla geçer mi? Daha önce eş aldım istemedi şimdiden sonra da eş alabilmem mümkün değil malesef alabilsem de kuşum 4 yaşında 4 yaşından büyük bir kuş bulmam pek mümkün olucanı sanmıyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
4 yaşında bir eş bulmanız gerekmiyor ki kuşunuzu güvendiginiz bir petshop veya üreticiye götürüp Kendi beğenmesi için seçenek sunun bence öyle daha garanti oluyor.o beze mı değil mi önce ne olduğunu anlamanın yolu tabiki kanatlı uzmanına götürmek lazım 👍 biz sadece fotoğraflardan gördüğümüz kadarıyla yorum yapıyoruz yanılabiliriz de bu kesin teşhis değildir

cimennnn

Tutkulu
Anladım tamam o zaman teşekkür ederim bunu benim anlamam mümkün mü peki? Dediğim gibi şuan alamam mümkün değil suan ama alabileceğim zaman alırım.

cimennnn

Tutkulu
Ben günde 4 5 kere uzun uçuşlar yaptırıyorum her yaptırdığım da yaklaşık 5 6 kere uçuyo kendi istediğin de de uçuyo zaten uçma da bir problemi yok ama kendi istediği ile nadiren uçuyo. Suanlik bu yeterli olur mu? Bugünden itibaren de yem dışında hiç bisey vermicem dari yumurta maması vs hiç birini vermicem sadece hafta da bir kez probiyotik ve vitamin vericem. Sizce bunlar bir işe yarar mı? Ne kadar süre böyle yapıp gözlem yapım? Yem yemesi de sorun yok su da içiyo dışkısını sık yapmıyo yapınca da çoğunda sulu yapıyo ama dediğim gibi yumurtlama ihtimali var sulu dışkıyı biraz da ona bağlıyorum. Onun dışında kendini temizliyor öyle hasta gibi değil sağlıklı duruyo.
Malesef veterinere götürme şansım şuan yok o yüzden elimden ne geliyosa onu yapmaya çalışıyorum parayı ayarlayınca götürücem malesef veterinerler aşırı derece de pahalı olmuş ama halletmeye çalışıyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yani imkanınız yoksa zaten elinizden bişey gelmez yağlanma olsaydı göğüste de olurdu ben tümör olduğunu düşünüyorum ordan parça alınip sonuca göre ilac kullanımi gerekir aynı bakıma devam edelim dışkıları takip edelim ters bişey görürseniz yazın yardımcı olalım 👍 elinizle popoya dokununca sert etmi , içinde yumurta mı ,yoksa yumuşak yağ mı hissediyorsunuz,?

cimennnn

Tutkulu
Yani imkanınız yoksa zaten elinizden bişey gelmez yağlanma olsaydı göğüste de olurdu ben tümör olduğunu düşünüyorum ordan parça alınip sonuca göre ilac kullanımi gerekir aynı bakıma devam edelim dışkıları takip edelim ters bişey görürseniz yazın yardımcı olalım 👍 elinizle popoya dokununca sert etmi , içinde yumurta mı ,yoksa yumuşak yağ mı hissediyorsunuz,?
Yumuşak sertlik yok. Bende zaten ınternetten araştırdım belirtileri korkuttu ama yine de bir umut yazmak istedim. Keyfi herseyi yerinde ama bilmiyorim yine de teşekkür ederim ekstra bisey olursa yazarım ilginiz için teşekkür ederim. Bakımına devam edicem inşallah ciddi bir sorun ilerlemeden düzelir tekrar teşekkür ederim sağolun

cimennnn

Tutkulu
Birsey daha sormak istiyorum bu tümörse ölecek mi yani

cimennnn

Tutkulu

cimennnn

Tutkulu
Birsey daha sorucam poposuna masaj yapsam ters mi etkiler iyi mi gelir yoksa bir etkisi olmaz mı

cimennnn

Tutkulu
Güncel fotosunu çektim sanki poposunda ki şişlik azalmış gibi geldi bana ufacık şeylerden tümör olmadığına inanmak için uğraşıyorum o yüzden siz daha iyi anlarsınız sizce bu küçülmüş mü? Üç gündür uçurmalarım vs sonucu şişlik azalmış olabilir mi? Şişlik azaldıysa bu tümör değil de yağlanma olduğunu mu gösterir? Hakkınızı helal edin lütfen böyle hevesle sürekli yazarak rahatsız ediyorsam.

cimennnn

Tutkulu
Merhaba, bugün veterinere götürdüm yumurta yumuşak oluşmuş yumurtlayamamis yada içeri de kırılmış orayı tıkamış o yüzden böyle şiş ve dışkısını az yapma sebebi bu dedi fakülteye yönlendirdi orda ya ufak bir işlem ile hallederler yada cerrahi bir işlem gerekebilir dedi pazartesi günü fakülteye götürücem çünkü durumu ciddi bir an önce oraya müdahale edilmesi lazım dedi. Şuan yem ve suda bir sorun yok ucmasinda da bir sorun yok sadece çoğunlukla uyuma modunda ama enerji yerinde yani böyle hasta uyuklumasında değil uçma da da bir sorun yok günlük sayılarını arttırarak uçurmaya devam ediyorum denge kaybı yok nefes de sorun yok. Yem dışında ekstra bisey vermemeye devam ediyorum. Pazartesiye kadar bir sorun olur mu sizce?

Üst Alt