• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tümör kanaması

Elifelif

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Alt karında şişme
Hastalık Belirti Tarihi
4 Ocak 2021
Merhabalar
3 yaşındaki dişi muhabbet kuşumun iki hafta önce alt karnında küçük bir şişlik farkedip veterinere götürdüm tümör olduğunu yapılacak birşey olmadığını söyledi sonraki bir hafta içinde tümör hızla büyüdü ve kanaması başladı tekrar veterinere götürdüm bana daha çok kanaması olursa getir uyutucaz dedi🙁keyfi o kadar yerindeki yem yemesinde, su içmesinde ve uçmasında hiçbir problemi yok kuşum çok yabani elime gelmiyor ve onun için hiçbirşey yapamıyorum küçük kızım için ne yapabilirim? Çok üzgünüm

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba ailemize hoşgeldiniz
Uyutmak ne demek,keyfi yerinde bir hayvanı uyutmaya izin vermeyin.Kanama nereden geldi?kusunuz hiç yumurta yaptı mı?ur tam olarak nerede? Bir foto ekler misiniz?veteriner ilaç verdi mi?

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Merhabalar
3 yaşındaki dişi muhabbet kuşumun iki hafta önce alt karnında küçük bir şişlik farkedip veterinere götürdüm tümör olduğunu yapılacak birşey olmadığını söyledi sonraki bir hafta içinde tümör hızla büyüdü ve kanaması başladı tekrar veterinere götürdüm bana daha çok kanaması olursa getir uyutucaz dedi🙁keyfi o kadar yerindeki yem yemesinde, su içmesinde ve uçmasında hiçbir problemi yok kuşum çok yabani elime gelmiyor ve onun için hiçbirşey yapamıyorum küçük kızım için ne yapabilirim? Çok üzgünüm
benim sevda papağanımda da aynı sorun var kanadının ucunda bir apse var abim veteriner kendisine fotolarını attım ve abim bir yere carpıp incittiği için kanadında apse oluştuğunu (tümör) olduğunu söyledi genelde o şiş olan yere neşterle çizik delip içini temizleyip antibiyotikli merhemle tedavi ediyorlar eğer kesilip temizlenmesse kuruyup sertleşiyor genelde ölümcül değil sadece kuşun rahat üçmasını enğelliyor )kanadında olursa uçmasını ayağında olursa yürümesini engelliyor) temizlenirse kuş rahat eder temizleme gibi bir durumunuz yok ise sıkıntı olmaz fazla fakat kanama farklı bir durum kanamanın sebebini anlayamadım şiş olan yerin içinde iç kanama olabilir birde o şiş olan yeri deldinizmi veya veteriner deldimi enjektörle falan

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Popo kısmında ise çizik veya delme yapılmaz eğer @Cennet Papaganı arkadaşımızin dediği gibi kanat veya kemikli yerlerde ise ur temizlenebilir ama bunu cerrahtan anlayan yapması gerektiğini düşünüyorum.sordugum sorulara cevap ve foto aldıktan sonra hep beraber fikirlerimizle yol göstermeye çalışalım

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Popo kısmında ise çizik veya delme yapılmaz eğer @Cennet Papaganı arkadaşımızin dediği gibi kanat veya kemikli yerlerde ise ur temizlenebilir ama bunu cerrahtan anlayan yapması gerektiğini düşünüyorum.sordugum sorulara cevap ve foto aldıktan sonra hep beraber fikirlerimizle yol göstermeye çalışalım
Hocamızın dediği gibi yanlış anlaşılmasın evde amatörce yapilabilecek bir şey değil öyle olsaydı ben kendi kuşumun kanadındaki tümörü kesip temizlerdim zaten bu işi veterinerlerin yapması gerekiyor ben sadece bu tür durumlarda genelde hangi tedavi uygulandığından bahsettim asla ve asla canlıların hayatını tehlikeye atmaya değmez bu işten anlayan uzmanlara bırakılması en doğrusu bize kuşunuzun şikayeti ile ilgili video ve foto atarsanız eminim sorunun kaynağını bulacağız hep beraber

Papagancı

Yeni Üye
Merhabalar
Merhaba benim papaganda apse vardı. Neyse ameliyat oldu. Ameliyat sırasında kitle gördüler. Tümör varmıs. Hemde kötü huylu. Büyük kitle idi. Ameliyat riskli dıye almadı onu. İlac verdı. Veterinerden ısteyım şırıngada versın. Agzına hergun 2damla katın. Bana dua edeceksiniz. Tümörü olan kus sahıplerıne ulasmaya calısıyorum. Cunku bızım kızda da var. Bu ılacla ufalmaya basladı. Bıtkısel. Veterinere sorun anlatır

Papagancı

Yeni Üye
Merhabalar
Bunu kullanın hergun 2damla.tümörü ufaltıyor

Üst Alt