• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Triflucan mı mikostatin mi ?

guuyer

Yeni Üye
merhaba bende 2 haftayı geçkin felç olan kuşumun tedavisine uğraşoyorum. 5 farklı veterinere gittik hepsi farklı birşey söyleyince artık kendim araştırmaya başladım. hepsi türlü türlü saçma sapan ilaç verdi. şu an hepsini kestim. sadece elle besleme maması ve kendi yemi, avisol b alıyor.
sonuçlar ve tehşislerden tatmin olmadığımdan dışkı örneğine test yaptırdım ve 5. günde candida spp. üredi raporu verildi. yani okuduğum kadarı ile kursak mantarı diyebiliyorum.
sorun şu ki elle besleme yapıyorum. kendi pek yem yemiyor. doktoru daha önce mikosatin vermişti. mantar tedavisinde kullanıldığını bildiğim için sabah ağızdan 2 damla verdim (veterinerlerden biri sabah akşam 2 damla ağızdan 7 gün demişti.).forumları okuyunca mikosatin konusu aklımı karıştırdı. acaba mikosatin iyi gelir mi ? içinde şeker var yazan olmuş, azdırabilir yazan olmuş ?
yoksa trifucan mı kullanmalıyım ? bir de elle besleme maması verilmesi şu durumda doğru olur mu ?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Geçmiş olsun. Maalesef çoğu veteriner kuş baksada teşhislerde anlamıyorlar.
Kursak mantarında önceliklr zeolitli besleme yapın. Eğer zeolit ile bir gelişme görmezseniz o zaman ilaç kullanırsınız ama bu yazdıklarınız beşeri ilaç olduğu için tavsiye etmem. @Şehmus BAKIR @Ayvalık Jumbo Muhabbet size kuşlar için olan ilaçlar hakkında bilgi verirler mesajınızı görünce. :)

Takviye olarakta daha kaliteli bir ürün kullanmanız daha iyi olur.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bence hiçbiri ve sadece 10 -15 gün zeolitli kursaktan besleme doğal hasarsız tedavimiz diyorum ☺👍

guuyer

Yeni Üye
Bence hiçbiri ve sadece 10 -15 gün zeolitli kursaktan besleme doğal hasarsız tedavimiz diyorum ☺👍
Cevap için teşekkürler. Önerdiğiniz bir marka ve kullanım şekli hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Bir de entrobac ve bt-amin forte b aldım. Bunları kullanmam da bir sakınca olur mu ?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Cevap için teşekkürler. Önerdiğiniz bir marka ve kullanım şekli hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Bir de entrobac ve bt-amin forte b aldım. Bunları kullanmam da bir sakınca olur mu ?
Merhaba Zeolit tozunu mamaist.com dan temin edebilirsiniz watsap hattından Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz çok geçmiş olsun

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin dir
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler

Üst Alt