• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

tırnak

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Peki kanama vb bir şey olursa terramycin krem mi kullanılıyor?
damarını kesersen durdurması biraz zor olur kesmeye niyetin kesin ise tırnakların arkasından tlf flaşı tut damarı nerde bitiyor görürsün biraz uzagından kesersin

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
yemlerdeki renkli ekmekleride çıkart bence

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
tırnagın arkasından telefon flaşı tut damarı farkedersin

Bahar Y.

Müdavim
Siyah ayak olsaydı sıkıntıydı ama beyazda pek sorun olmuyor kanama olursa mısır ununa batırın

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Az kestim şimdilik idare etsin elim ayağım titredi 😅😅
3 kişi zor zaptettik dobermanı 😄 Gerçi hala sanki fazla gibi. Sadece ön tırnağı kestim Malesef düz kestik direk. 20220601_215548.jpg

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kazasız belasız halletmişsiniz ellerinize sağlık 🤗 şunu ogrendim tırnak bakımında da her kuşun karakteri farklı. Çünkü önceki kuşumun tirnaklari uzardi ve çok kötü batardı ayrıca sağa sola takılırdı.ben yapamadığım için veterinere götürürdüm hep. Ama şimdiki oğlum hep kendi törpülüyor tırnaklarını gagasıyla ve uzamıyor çok fazla 🙂

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Kazasız belasız halletmişsiniz ellerinize sağlık 🤗 şunu ogrendim tırnak bakımında da her kuşun karakteri farklı. Çünkü önceki kuşumun tirnaklari uzardi ve çok kötü batardı ayrıca sağa sola takılırdı.ben yapamadığım için veterinere götürürdüm hep. Ama şimdiki oğlum hep kendi törpülüyor tırnaklarını gagasıyla ve uzamıyor çok fazla 🙂
Bende veterinere goturuyordum ama bu sefer işler karıştı. Durmadı. Normalde Didemkaya nin dediği gibi kesmeyecektim ama on tırnağı artık yamuluyordu. Rahat hareket edemiyordu. Mecbur kaldık. Teşekkürler. Şükür atlattık bunu da 🤗🤗

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Eğer kanat titreme devam ediyorsa şuan kesme streste kuş biraz zaman geçsin öyle kesersin veya tunegin birine kumlu tünek geçir kendi törpülesin kesemem dersen

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Eğer kanat titreme devam ediyorsa şuan kesme streste kuş biraz zaman geçsin öyle kesersin veya tunegin birine kumlu tünek geçir kendi törpülesin kesemem dersen
Titreme kesildikten sonra kestim tırnağı ama sadece ön ayaklarında 1 tırnağı kestim o da çok uzun diye. Çok az kestim uçlardan tabi hala uzun. O zaman ben kumlu tünek de alayım. Geri kalanı kendisi halletsin.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Tırnağını törpülemesi için hangisi daha iyi olur. Birinde pedikür yazıyor. Kullanım amaçları farklı mı?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Tamam takayım banyolu hemen. Ama nasıl tırnakları keseceğim. Takılıyor arada. Belli bir aparat var mi tırnak kesimi için
Benimkinin de tırnakları tüle takılıyordu. Tül kullanmıyorum çok rahat.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Yok kestim biraz daha torpulenmesi lazım o yüzen kumlu tunek alacağım. Hangisi kullanılıyor bunun için onu sordum

Üst Alt