• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Tırnak ve Gaga kesiminden sonra kuş durgunlaştı

berkakansu

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Durgunlaşma, halsizlik, kabarma
Kullanılan İlaç
Entrobac, gerwit, bt-amin
Dün sultanımın gaga ve tırnaklarını kesmek için veterinere götürdüm. Klinik odasında keserlerken fazlaca korktu sanırım gagayı keserlerken biraz kanamış pansuman yapıldı sağlığı ile ilgili problem yok ama eve geldiğimizde durgunlaştı. Tüye girdiğinden dolayı mı bilmiyorum ( kafasında kapsüller çıktı ) oldukça halsiz sabit kabarık duruyor ve yem yemedi. Darı görünce deliriyordu elimle yedirdiğimde bile çok oralı olmadı.
1-2 gündür dışkısında yem var ( gold wings kullanıyorum ve darı veriyorum) Ayrıca veteriner vitamin eksikliği olduğunu söyledi ama vitaminlerini aksatmadan düzenli kullanıyorum 2,5-3 haftadır

Ptesi: entrobac
Çarşamba : gerwith
Cuma : bt-amin bunları mamaistten temin ettim herkesin önerdiği şekilde kullanıyorum

Bir kaç fotoğraf ekledim acaba böyle durgunlaşması normal mi?

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dün sultanımın gaga ve tırnaklarını kesmek için veterinere götürdüm. Klinik odasında keserlerken fazlaca korktu sanırım gagayı keserlerken biraz kanamış pansuman yapıldı sağlığı ile ilgili problem yok ama eve geldiğimizde durgunlaştı. Tüye girdiğinden dolayı mı bilmiyorum ( kafasında kapsüller çıktı ) oldukça halsiz sabit kabarık duruyor ve yem yemedi. Darı görünce deliriyordu elimle yedirdiğimde bile çok oralı olmadı.
1-2 gündür dışkısında yem var ( gold wings kullanıyorum ve darı veriyorum) Ayrıca veteriner vitamin eksikliği olduğunu söyledi ama vitaminlerini aksatmadan düzenli kullanıyorum 2,5-3 haftadır

Ptesi: entrobac
Çarşamba : gerwith
Cuma : bt-amin bunları mamaistten temin ettim herkesin önerdiği şekilde kullanıyorum

Bir kaç fotoğraf ekledim acaba böyle durgunlaşması normal mi?
Merhaba geçmiş olsun
Zeolit tozu kullanmalısınız kuşlar için olandan
İdrar renklenmiş
Yem sindirim güçlüğünden
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir 3 gün üst üste verin lütfen
Grit kum olmalı kafeste mutlaka
İç parazit olabilir
Zeolit tozu bağırsak florasını düzenler temin edin
Günde 1 defa mercimek tanesi kadar yemine sebzesine serpin en az 15 gün
Durgunluk bu sebepten, geçmiş olsun

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Gagası tam olması gereken boyundaydı ki gerçekten neden böyle bir şey yaptınız? Sizden beklemezdim hiç sormamışsınız foruma hangi kararla aldınız bunu. Önceki fotoğraflarına baktım ve o kadar mükemmel bir boyutta ki gagası çok yazık .:(

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Isırığı acıtıyor diye kestirdiğinizi düşünüyorum ve artık yem bile yiyemeyebilir o durumda. Gagasının sivriliği gitmiş ucundaki sinirler açılmış...

berkakansu

Yeni Üye
Isırığı acıtıyor diye kestirdiğinizi düşünüyorum ve artık yem bile yiyemeyebilir o durumda. Gagasının sivriliği gitmiş ucundaki sinirler açılmış...
Bi kaç arkadaşım kuş beslediği için onlar söyledi gagası ve tırnakları uzamış yem yiyemez kestir diye bende ertesi gün veterinerde kestirdim, hatta veteriner çok uzamış tam kesemedik 2 hafta sonra yine gelin az daha kesicez dedi. Bu fotoğraflardan yola çıkarak mı söylediniz çünkü güncel, eski fotoğraflarında bana da sanki biraz uzunmuş gibi geldi ama tabi pek anlamıyorum

berkakansu

Yeni Üye
Gagası uzun değilmiş neden kesme gereği duydunuz. Hemde kanatmışsınız. Kuşların gaga ve tırnakları hastalık olmadığı sürece kesilmez.
Veteriner kesti gagasını hatta ucunda ki sinirler uzamış o yüzden tam kesemedim 2 hafta sonra tekrar getirin yine keselim dedi (kanatlı veteriner)

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bi kaç arkadaşım kuş beslediği için onlar söyledi gagası ve tırnakları uzamış yem yiyemez kestir diye bende ertesi gün veterinerde kestirdim, hatta veteriner çok uzamış tam kesemedik 2 hafta sonra yine gelin az daha kesicez dedi. Bu fotoğraflardan yola çıkarak mı söylediniz çünkü güncel, eski fotoğraflarında bana da sanki biraz uzunmuş gibi geldi ama tabi pek anlamıyorum
Eski fotonuzada baktım hiçte uzun değil. Normal gagası. Veteriner işinin ehli değilmiş tekrar gitmeyin. Ve tekrar kestirmeyin.
Screenshot_2026-01-29-07-11-20-22_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Keşke foruma da danışsaydınız. O kadar normaldi ki gagası. Yem kıramıyorsa acı çekiyorsa acil götürün. Onun dışında bilmiyorum.Çok yanlış işlem yapmışsınız.

berkakansu

Yeni Üye
Gagası kanamış muhtemelen acısı var. Durgunluğu bundan. Kanatlı uzmanına şuan için götürmeniz gerekmez ancak takip edin yem yemezse müdahale edersiniz.
Dünden beridir yem ve darı yiyor şimdilik bir problem yok takipteyim. Teşekkür ederim ilginiz için

berkakansu

Yeni Üye
Anlık dışkıları bu şekilde, iştahı oldukça iyi. Şehmus hocadan @Şehmus BAKIR Zeolit ve zimec aldım yarından itibaren onları da uygulayacağım.
Hafif bi hapşırması vardı kekik çayı yapıp biraz içirdim, biraz da kulak çöpüyle burnuna sürdüm şuan gayet iyi. Ilgileri için herkese teşekkür ederim
@Semiha S. @Hamdi @Tarık T. @Demet bükay @Zeluch

Ekli dosyalar

Üst Alt