• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tırnak problemi

Sevim Hanım

Yeni Üye
Yeni aldığım kuşun bi ayağında tırnak hatta parmak ucu yok bu bir sıkıntı çıkarır mı kuşum için ve çok fazla da uçamıyor küçük olduğu icin olabilir mi aldığım yer 2 3 aylık falan dedi cinsinden sebep biraz büyük gibi görünüyor vs dedi ama bilemedimEkli dosyayı görüntüle 17911

Bahar Y.

Müdavim
Yeni aldığım kuşun bi ayağında tırnak hatta parmak ucu yok bu bir sıkıntı çıkarır mı kuşum için ve çok fazla da uçamıyor küçük olduğu icin olabilir mi aldığım yer 2 3 aylık falan dedi cinsinden sebep biraz büyük gibi görünüyor vs dedi ama bilemedimEkli dosyayı görüntüle 17911
Doğuştan olan bir durumdur parmak ucunun olmayışı, tüyleri ıslak gibi görünüyor, kuşu ön profilden çeker misiniz

19.merttt

Müdavim
Bi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama dışkı pek iyi görünmedi ishal olabilir mi

Bahar Y.

Müdavim
Kuş yeni geldiği için stres kaynaklı dışkı değişimleri olabilir :)

Sevim Hanım

Yeni Üye
Dün alındı kuş bit pire modu sprey sıktım o yüzden ıslak gibi görünüyor ama geldiğinden beri yem yemiyor

Sevim Hanım

Yeni Üye
Görüntü olarak iyi gibi ama ucamamadurumu küçük olduğu için mi uzun süre kapalı kaldığı için mi yoksa başka sıkıntı mı emin olamıyorum

Bahar Y.

Müdavim
Görüntü olarak iyi gibi ama ucamamadurumu küçük olduğu için mi uzun süre kapalı kaldığı için mi yoksa başka sıkıntı mı emin olamıyorum
Kuş yavru değil kızışmaya başlamış hatta muhtemelen kuşçu kuşun problemini biliyordu yavru diye sattı 🙄 birde arkadan kanatlarını kuyruğunu görebilir miyiz

Bahar Y.

Müdavim
6 7 aylık dişinin ceresi böyle olmaz ben 11 aylık falan diye düşünüyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Spreyi çok yakın ve islanacak şekilde sıkmayın bu çok tehlikelidir.. tırnak olayıda baharın dediği gibi anne veya babanın dayağı veya üretici topaklanan dışkıyi bilinçsiz şekilde çıkararak tırnağı alabiliyor o da başka bir neden

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Dün alındı kuş bit pire modu sprey sıktım o yüzden ıslak gibi görünüyor ama geldiğinden beri yem yemiyor
Bu tarz spreyleri kullanmayı önermiyorum ben.Bende bilinçsiz olduğum zamanlar kullanmıştım ve kuşlarım solunum rahatsızlığı geçirdi bu yüzden. Sprey dışında başka ürünlerde var bunlar için onları kullanabilirsiniz. :)

Birde tahta tünek ve tavada ızgara kullanın lütfen.

Kuşunuz hayırlı olsun. ☺

Sevim Hanım

Yeni Üye
Tırnak sorunu çok etki etmiyor şuan için yürüme yada bir noktaya konmasını ama uçamıyor oluşu üzücü yerden anca bir karış yükselebiliyor kafesi sehpaya koysam çıkamıyor yerde sürekli civciv gibi çıkarıyorum yerdeki kafesin kapısına tutunabilcek kadar uçabiliyor ve hemen kafese dönüyor aldığım yer geri getirin değiştirelim dedi ama bikac gün sonra yeni kuşlar gelcekmiş o zamana kadar bikac gün misafiriniz olsun falan dedi bilemedik

Sevim Hanım

Yeni Üye
Tahta tunekleri başka yerde bu kuşçudan alıp getirme kafesim eve alışması modu idarelik yeri yani

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba.
Bence geri vermeyin. Kuşunuz şanslıymış size denk gelmiş. Siz onu sağlıklı bir şekilde büyütür seversiniz ama gittiği yerde maalesef bu kadr huzurlu bir yaşamı olmaz.

Mesajların tamamını okumadım ama uçamaması neyden kaynaklı onu tespit edip ona göre tedavi yapılabilir. :)

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Egzersiz yaptırmayi denediniz mi düzenli olarak ?

Sevim Hanım

Yeni Üye
Inş öyle olur oynamak ta nasip olur ama hala emin olamadım uçmayı başaramazsa yerde yada sürekli küçük bi kafes içinde kalması üzücü olur kuşçu geri verdiğimde akıbeti ne olur onu da bilememek düşündürücü

Sevim Hanım

Yeni Üye
Henüz yeni cumartesi öğleden sonra katıldı bize sorunu ne bilemiyoruz