• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tırnak kırığı

gaziaydogannn

Yeni Üye
Kuşumu veterinerden tırnakları sağlam verdim bu şekilde aldım. Bu kuş uçamıyor aylarca kafese tırmandı aşağı indi ama böyle bişey olmamıştı ama 2 gün kaldı veterinerde bugün böyle teslim aldım. Ben bunun için ne yapabilirim? Dediğim gibi uçamadığı için kafesin içinde hep bir yerlere tırmanarak ilerlemeye çalışıyor ayaklarını aktif olarak kullanıyor. Annem doğal kantaron sürüyor kendince iyileşeceğine inanarak uygulayabildiğimiz tek tedavi bu

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kuşumu veterinerden tırnakları sağlam verdim bu şekilde aldım. Bu kuş uçamıyor aylarca kafese tırmandı aşağı indi ama böyle bişey olmamıştı ama 2 gün kaldı veterinerde bugün böyle teslim aldım. Ben bunun için ne yapabilirim? Dediğim gibi uçamadığı için kafesin içinde hep bir yerlere tırmanarak ilerlemeye çalışıyor ayaklarını aktif olarak kullanıyor. Annem doğal kantaron sürüyor kendince iyileşeceğine inanarak uygulayabildiğimiz tek tedavi bu
Merhaba geçmiş olsun
Tırnak takılmış ve enfeksiyon kapmış. Uyumadan önce terramicyn veya fucidin sürün.
Yağ yumuşatır ağrıyı keser belki ama tedavi etmez. FUCİDİN krem antibiyotikdir. 3-4 gün akşamları sürün

gaziaydogannn

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Tırnak takılmış ve enfeksiyon kapmış. Uyumadan önce terramicyn veya fucidin sürün.
Yağ yumuşatır ağrıyı keser belki ama tedavi etmez. FUCİDİN krem antibiyotikdir. 3-4 gün akşamları sürün
Normal görüntüsüne kavuşana kadar kuşu kafesten başka bir yerde tutmalı mıyım sizce? sağa sola tırmanıyor sürekli bu sebeple tırnağı hep takılıyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Normal görüntüsüne kavuşana kadar kuşu kafesten başka bir yerde tutmalı mıyım sizce? sağa sola tırmanıyor sürekli bu sebeple tırnağı hep takılıyor
Stres yapmıycaksa alabilirsiniz kutu içine yemini suyunu verin

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Uçamama nedeni nedir? Veterinerde ne için kaldı? Bahsederseniz belki o konularda da yardımcı olunabilir. Kafes ortamında kuşun videosunu streamble üzerinden yükleyip linkini burada paylaşırsanız daha iyi olur. Geçmiş olsun.

gaziaydogannn

Yeni Üye
Uçamama nedeni nedir? Veterinerde ne için kaldı? Bahsederseniz belki o konularda da yardımcı olunabilir. Kafes ortamında kuşun videosunu streamble üzerinden yükleyip linkini burada paylaşırsanız daha iyi olur. Geçmiş olsun.
Semiha Hanım yazarak anlatacak olsam buradan muhtemelen bulunduğunuz şehire yol olur fakat Dışkı anormalliği bu linkten okuyabilirsiniz ve eğer önerileriniz olursa çok ama çok mutlu olurum çünkü veteriner diye kmlerce yol gittim geldim ama tekniker çıktı kendisi tedavide göremedi yavrucak anlayacağınız

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet şimdi gördüm konunuzu. Üzücü bir durum maalesef. Siz elinizden geleni yapmışsınız. Gerekenlerde söylenmiş. İnşallah kalan ömrünü acısız geçirir 🤲🏻