• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tırnak kesimi

haydut210

Aktif Üye
Merhaba Haydutun tırnaklarının bir süredir uzun olduğunu farkettim ve bir veterinere götürüp kestirmek istiyorum İstanbul Anadolu yakasında tanıdığınız iyi bir veteriner var mıdır ?Ekli dosyayı görüntüle 30578

VeyselCoskun

Aktif Üye
İçinde çok ince bir damar var ona denk getirmeden tirnak makasi ile kesebilirsiniz. Yada tüneklerini kalin daldan yapabilirsiniz uzamasini kısmen durdurur :)

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Madem tırnak kesimi için veterinere gitmek istiyorsunuz zaten sadece tırnaklarini kesmekle kalmıyorlar kursak,kilo, tüy yapısı, diski kontrolü vs. genel kontrol de yapıyorlar (benim veteriner o şekilde ) haydut için de iyi olmuş olur 🙂👍🏻

Bahar Y.

Müdavim

Bu konudan bakıp size yakın olanı seçebilirsiniz 😊

haydut210

Aktif Üye
Madem tırnak kesimi için veterinere gitmek istiyorsunuz zaten sadece tırnaklarini kesmekle kalmıyorlar kursak,kilo, tüy yapısı, diski kontrolü vs. genel kontrol de yapıyorlar (benim veteriner o şekilde ) haydut için de iyi olmuş olur 🙂👍🏻
Biliyor musunuz iyi bir veteriner?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Petshop veya üretici yani tecrübesi olan daha önce yapan biride olur ama tabiki birinci tercihiniz kanatlı uzmanı olsun muayene de etmiş olur 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Benim kuşlarımdan biri de tırnakları baya uzun,ben kesemem diye veterinere götürecektim bende qma ev halkı kuluçkadayken kendine bakamadı kuluçkadan sonra bakar diye hemen götürmemi istemedi. Bir süre bekleyip öyle gideceğim. 😅Lakin bizim veteriner normal kırnak kesimi yapmıyormuş. Bunun için üretici ya da petshoplara gidin dedi. Bir aletle( adını unuttum) lazerle kesim yapıyorlarmış. Eğer damara falan gelirse yanlışlıkla yaktığı için kanama olmuyor dedi. Veterineri bulunca arayıp sorun önce kesim yapıyorlar mı diye? 😊