• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tırnak kesimi nasıl olur

şakir1230

Aktif Üye
Merhaba daha önce hiç tırnak kesimi yapmadım çünkü muhabbet kuşum kendi gagasiyla tırnaklarını kemirip kopariyordu elimde dururken ama bu aralar hiç yapmadı ondan tırnakları baya uzadı kafeste tellere falan takılıyor.Torpu ve tırnak makasını yıkadım hazırladım deneyimli kişiler de nasıl yapmam gerektiğini anlatabilir mi,bir de kanama durumunda(umarım olmaz zaten aşırı ucundan yapmayı planlıyorum) yanımda ne olması lazım

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tırnak kesimini ben önermiyorum. İhtiyaç duysa kendisi kemirip törpüler ki öylede yapıyormuş. İllada kesicem dersenizde ucundan minik kesin. Kanama durumunda da yoğun şekilde bebe pudrasına veya una basabilirsiniz.

şakir1230

Aktif Üye
Tırnak kesimini ben önermiyorum. İhtiyaç duysa kendisi kemirip törpüler ki öylede yapıyormuş. İllada kesicem dersenizde ucundan minik kesin. Kanama durumunda da yoğun şekilde bebe pudrasına veya una basabilirsiniz.
Ya evet bende hiç istemiyorum ama aşırı uzadı suya inip çıkarken takılıp duruyor bu sefer ayağını incitecek.Normalde benim elimde dururken torpuluyordu tırnaklarını ama bu aralar hasta diye hiç çıkarmadım kafesten düzgün ucamiyor diye kafeste de kendisi torpulememis ilk kez bu kadar uzun görüyorum

Üst Alt