- Hastalık Belirtileri
- Sağ ayağını tam basamıyor, parmakları kıvrılıyor. Cere rengi kahverengiye döndü.
- Hastalık Belirti Tarihi
- 6 Kas 2025
Herkese merhaba, 12 yaşında erkek muhabbet kuşumun yaklaşık bir haftadır ayağında basamama problemi var. Kastamonu’dayım ve burada kuştan anlayan veteriner bulamadım, üniversite de daha önce kırılan parmağı için götürdüğümde yaşlı diye ellemek istememişti. Son günlerde ceresinin kahverengileştiğini farkettim. İnternetten arattığımda testis kanserinin bu bulguları verdiği şeklinde yazılarla karşılaştım. Ötmesinde, enerjisinde vs sıkıntı yok, ayağı tam basamasa bile yine hareketli.
Eziyet çekmeyeceğini bilsem Ankara’ya götürmeyi düşünüyorum fakat bir önceki kuşuma da tümörü için Floryadaki bir kuş hastanesinde bir sürü işlem/ilaç yapılıp daha da acı içinde ölmüştü. Biopsi alınmıştı fakat hem anlamlı bir sonuç çıkmamıştı hem de tümör agresifleşmişti.
Bu konuda deneyimi olan ya da para kaygısı ile lüzumsuz tedavi uygulamayacak veteriner önerisi olan olursa çok minettar olurum.
Hiçbir yere götürmesem ve kuşa boşuna ellenmese daha mı az acı çeker diye bir düşüncem de var.
Kafesteki resimleri yeni resim, dışarıdaki resmi dört ay önceden (burnu mavi).
Eziyet çekmeyeceğini bilsem Ankara’ya götürmeyi düşünüyorum fakat bir önceki kuşuma da tümörü için Floryadaki bir kuş hastanesinde bir sürü işlem/ilaç yapılıp daha da acı içinde ölmüştü. Biopsi alınmıştı fakat hem anlamlı bir sonuç çıkmamıştı hem de tümör agresifleşmişti.
Bu konuda deneyimi olan ya da para kaygısı ile lüzumsuz tedavi uygulamayacak veteriner önerisi olan olursa çok minettar olurum.
Hiçbir yere götürmesem ve kuşa boşuna ellenmese daha mı az acı çeker diye bir düşüncem de var.
Kafesteki resimleri yeni resim, dışarıdaki resmi dört ay önceden (burnu mavi).
Ekli dosyalar
-
1.4 MB Görüntüleme: 16
-
729.2 KB Görüntüleme: 16
-
3.2 MB Görüntüleme: 15
Son düzenleme: