• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

tekrarlayan enfeksiyon, soğuk kapma, parazit

beyyza02

Müdavim
yeniden merhabalar. 1 şubattan itibaren aynı şikayete attığım ne yazık ki 6. gönderi. Bu süreçtr bir defa ağırlaştı durumumuz ve aynı şeyin olmaması için yardım istedim ne yazık ki tam bir dönüt alamıyorum. müsait olduğunuzda mutlaka bakmanızı bekliyoruz.

kuşlarımda bazı durumlar mevcut,

kusma hareketi, @Şehmus BAKIR hocam kursakta enfeksiyon olan kuşuma zeolitli beslenme yapılsaydı durumu ilerlemez demişti. ilaç tedavisi sonrasında gözlemlediğim kadarıyla tüm kuşlarımda bu durum tekrar ediyor. ilerlemeden müdahale etmek istiyorum ama mama asla yemiyor kuşlarım. zeolitli beslenmeyi başka türlü nasıl yapabilirim bilmğyprum.kesinlikle bir sıkıntı olduğundan eminim. bir şey kalmış gibi kusma hareketi yapıyor hepsi.

kabarma - halsizlik. nedenlerinden biri soğuk almış olmaları gibi. çok hapşırma da var. kekik çayı yanında rutin dışında nasıl bir vitamin uygulamalıuım toparlanmaları için? her şeyden önce bunu yapıp biraz daha iyi hissetmelerini sağlayıp sonrasında diğer sorunlara odaklanmak istiyorum.

dışkı, dışında beyaz bir katman var. kuruduğunda sanki küflenmiş gibi duruyor. ayrıca net bir koyu ve beyaz ksıjm ayrımı yok. araya kürdanla dağıtılmış gibi beyazlar bulaşıyor. Bu konuda forumdaki arkadaşlar iç parazit olduğunu söyleyip yardımcı olmuştu teşekkürler, enfeksiyon var mı diye attım.

Ekli dosyayı görüntüle 24223
Ekli dosyayı görüntüle 24224

Ekli dosyayı görüntüle 24226Ekli dosyayı görüntüle 24227

kuyruk atması (?) tam emin değilim, bakmanızı rica ediyorum;Streamable Video

düzenli probiyotik ve vitamin kullanıyorum, kumum mevcut. 4 kuşumum hepsinde şikayetler mevcut.iştah ve kiloda sıkıntı yok. tüydeler ancak sonu geldi diyebilirim.

Son düzenleme:

AlicanG

Paylaşımcı
Kursak mantarı gibi duruyor, tedaviyi kuşların iştahı yerindeyken başlamanız iyi olur.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kursaktan zeolitli besleme yapılması gereklidir.. kuşlar tadını sevmez bu yüzden kursaktan yapıyoruz..

EnesGenç

Eski Forumcu
Zeoliti ben denedim kuş burun kıvırdı

Yasemin.e07

Paylaşımcı
yeniden merhabalar. 1 şubattan itibaren aynı şikayete attığım ne yazık ki 6. gönderi. Bu süreçtr bir defa ağırlaştı durumumuz ve aynı şeyin olmaması için yardım istedim ne yazık ki tam bir dönüt alamıyorum. müsait olduğunuzda mutlaka bakmanızı bekliyoruz.

kuşlarımda bazı durumlar mevcut,

kusma hareketi, @Şehmus BAKIR hocam kursakta enfeksiyon olan kuşuma zeolitli beslenme yapılsaydı durumu ilerlemez demişti. ilaç tedavisi sonrasında gözlemlediğim kadarıyla tüm kuşlarımda bu durum tekrar ediyor. ilerlemeden müdahale etmek istiyorum ama mama asla yemiyor kuşlarım. zeolitli beslenmeyi başka türlü nasıl yapabilirim bilmğyprum.kesinlikle bir sıkıntı olduğundan eminim. bir şey kalmış gibi kusma hareketi yapıyor hepsi.

kabarma - halsizlik. nedenlerinden biri soğuk almış olmaları gibi. çok hapşırma da var. kekik çayı yanında rutin dışında nasıl bir vitamin uygulamalıuım toparlanmaları için? her şeyden önce bunu yapıp biraz daha iyi hissetmelerini sağlayıp sonrasında diğer sorunlara odaklanmak istiyorum.

dışkı, dışında beyaz bir katman var. kuruduğunda sanki küflenmiş gibi duruyor. ayrıca net bir koyu ve beyaz ksıjm ayrımı yok. araya kürdanla dağıtılmış gibi beyazlar bulaşıyor. Bu konuda forumdaki arkadaşlar iç parazit olduğunu söyleyip yardımcı olmuştu teşekkürler, enfeksiyon var mı diye attım.

Ekli dosyayı görüntüle 24223
Ekli dosyayı görüntüle 24224

Ekli dosyayı görüntüle 24226Ekli dosyayı görüntüle 24227

kuyruk atması (?) tam emin değilim, bakmanızı rica ediyorum;Streamable Video

düzenli probiyotik ve vitamin kullanıyorum, kumum mevcut. 4 kuşumum hepsinde şikayetler mevcut.iştah ve kiloda sıkıntı yok. tüydeler ancak sonu geldi diyebilirim.
Benimde verdiğim kuşlarda dışkı kuruduktan sonra küflenir gibi oluyordu bunun sebebi ne gerçekten? Ağır bakteriyel hastalıktan galiba da hiç emin değilim. Dışkısı açık yeşile kadar gitmişti yumurtası var diye de tedavi etme şansım olmadı sorun yaşar diye mecbur verdim 😔

beyyza02

Müdavim
Kursaktan zeolitli besleme yapılması gereklidir.. kuşlar tadını sevmez bu yüzden kursaktan yapıyoruz..
kursaktan besleme yapmayı öğrenemedim hatta bir kuşumu da yanlış yaptığım için kaybettim😔 acaba suyuna vs katamaz mıyım? birkaç defa içmeseler de mutlaka içerler sonunda. olmazsa yemlerini alırım mama yapıp şırınga ile ağızlarına veririm aç oldukları için yerler....

bir de ben zeolit tozunu nerden temin edebilirim acaba çok fazla miktarda satılıyor bölünmüşünü bulamadım. mama ve zeolit sizde mevcut mudur acaba?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
kursaktan besleme yapmayı öğrenemedim hatta bir kuşumu da yanlış yaptığım için kaybettim😔 acaba suyuna vs katamaz mıyım? birkaç defa içmeseler de mutlaka içerler sonunda. olmazsa yemlerini alırım mama yapıp şırınga ile ağızlarına veririm aç oldukları için yerler....

bir de ben zeolit tozunu nerden temin edebilirim acaba çok fazla miktarda satılıyor bölünmüşünü bulamadım. mama ve zeolit sizde mevcut mudur acaba?
Evet Şehmus abide var alabilirsiniz 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

Buradan temin edebilirsiniz 👍
Ürünlerle ilgili sorularınızı WhatsApptan sorabilirsiniz

beyyza02

Müdavim
Satmiyoruz hastalara yetecek kadar ücretsiz veriyoruz siz mama ve besleme apartı ekleyin size zeolit gelir 👍
4 kuşum var da o yüzden ücretsiz nasıl olur bilemedim😔 fazla gerekirse alabilirim. aparatım olduğu için sitenizden kalamar tünek suluk vs aldım. çok teşekkür ediyoruz şimdiden 🙏

beyyza02

Müdavim
Bu zeolit zaten ?
bir elle besleme maması, bir de zeolit bekliyordum. tariflerde de ikisinin karıştırılması gerektiğini söylendiği için iki paket bekliyordum yani. Bu zeolitli mi direkt yapıp vermeli miyim yoksa sadece mama mı, bilmiyorum🤷‍♀️ yukarıda da emin değildim zaten, sormak istemiştim 🙄

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben emin değilim mama da olabilir o zaman, @Şehmus BAKIR hocam gördüğü zaman cevap verecektir 🙏

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çok özür dileriz zeolit tozu unutulmuş şöyle yapalım kargolar bayram nedeniyle çalışmıyor size otubusle yollasam olur mu bu gece yolliyim yarın sabah otogardan alırsınız?