• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tek kalan sultan papağanı dişi yumurtalara bakması

3n3rgy

Aktif Üye
Merhaba sultan papağanı çiftim var ilk kuluçka başarısız geçmişti (5 yumurta) şimdi dişi tekrar yumurtladı ciftlesmeden 10 gün sonra fakat erkeğe çok zarar verdi sürekli ısırıp kanattı heryerini mecbur ayırdım yoksa öldürecek şimdi dişi kuluçkaya yatıyor ilk yumurtasını çıkardı diğer yumurtalarda gelecek büyük ihtimal tek bakması için ona nasıl takviyeler yapmam gerek neler vereyim yiyecek için ayrıca yuvalığa mi koyayım yemesi gereken takviyeleri yorumlaması ve sağlıklı kalması için vitamin probiyotik herşey elimde mevcuttur

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba kuşları niye ayırdınız? Çiftleşme olduysa kavga niye oluyor 🤔 bu işte bir sıkıntı var kıskançlık olabilir çok müdahale etmeyin papağanlar çok kıskançtir..eğer hem çiftleşme hem kanlı dayak varsa sizde her yumurtadan hemen sonra atın çiftleşsin eğer kavga devam ederse tekrar ayırın bunu son yumurtaya kadar tekrarlayın sonrasında dişi kuluçkaya yatınca erkeğe Zarar vereceğini düşünmüyorum eğer zarar verirse ayrı dursunlar dışı hem kuluçka yapar hem beslenir yavrular çıkınca da ona takviye yardım yani elle besleme yaparsınız 👍

3n3rgy

Aktif Üye
Dişi kuluckada şuanda ama gene erkeğe zarar veriyor erkek girmek istiyor ama dişi çıkıp onu aşırı kanatacak şekilde ısırıyor buyuzden ayırdım mecbur kaldım ben dişiye bu zamanlarda yorgunluğunun azalması için hangi takviyeleri verebilirim hangi vitaminleri kullanayım nelere dikkat etmeliyim ve kafese sadece su içmeye çıkıyor sonra hemen giriyor yemek yemiyor buyuzden ben yuvalığa önereceğiniz takviyeleri koysam olur mu

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Entrobac veya diyazm birde gerwit verebilirsiniz kalamar vermediyseniz kuluçka öncesi şimdi bir tane verin birde grit kum ve iyi karışım bir yem 😊👍

3n3rgy

Aktif Üye
Teşekkür ederim tavsiyelerinize uyacağım

Üst Alt