Burada yeniyim bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. 10 gün önce 2 yaşında olan çokta güzel beslediğim konuşan bir kuşum intihar ederek öldü. Neden intihar etti hiç anlamadım. Bu kayıptan sonra hemen 3 aylık bir yavru aldım ama onu yavruyken almamıştım. Yavru nasıl eğitilir yetiştirilir bilgim yok. Sadece kafese alışması için 2 gün tuttum , dün çıkarttığımda çılgın gibi uçtu sağa sola çarptı ve en sonunda birde baktımki ceresi soyulmuş yaralanmış. Bir şekilde yakaladım , küçücük şey parmağımı koparacaktı neredeyse. Dünden beri kafesin içinde delirmiş gibi ordan oraya çırpınıyor. Evet yanlış yapmışım videolar izledim , ama iş işten geçmiş oldu. Şimdi kafesi masanın üzerinde , onu kendimden yüksek yerde tutuyorum ki , bana yukarıdan baksın güveni olsun , tiz bi ses tonuyla sesleniyorum. Ben ne yapıcam ? Nasıl güven oluşturacağım ? Ceresi geçer mi acaba ? Elimi uzun bi süre kafese sokamam sanırım. Çok ürkek. Bilgisayardan kuş sesleri açıyorum , o zaman karşılık veriyor. Daha yeni ötüyor zaten minik minik sesi çıkıyor , gür değil sesi. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...