• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et TECRÜBELİ AMA TECRÜBESİZİM SANIRIM YARDIM EDER MİSİNİZ ?

estamblue

Yeni Üye
Burada yeniyim bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. 10 gün önce 2 yaşında olan çokta güzel beslediğim konuşan bir kuşum intihar ederek öldü. Neden intihar etti hiç anlamadım. Bu kayıptan sonra hemen 3 aylık bir yavru aldım ama onu yavruyken almamıştım. Yavru nasıl eğitilir yetiştirilir bilgim yok. Sadece kafese alışması için 2 gün tuttum , dün çıkarttığımda çılgın gibi uçtu sağa sola çarptı ve en sonunda birde baktımki ceresi soyulmuş yaralanmış. Bir şekilde yakaladım , küçücük şey parmağımı koparacaktı neredeyse. Dünden beri kafesin içinde delirmiş gibi ordan oraya çırpınıyor. Evet yanlış yapmışım videolar izledim , ama iş işten geçmiş oldu. Şimdi kafesi masanın üzerinde , onu kendimden yüksek yerde tutuyorum ki , bana yukarıdan baksın güveni olsun , tiz bi ses tonuyla sesleniyorum. Ben ne yapıcam ? Nasıl güven oluşturacağım ? Ceresi geçer mi acaba ? Elimi uzun bi süre kafese sokamam sanırım. Çok ürkek. Bilgisayardan kuş sesleri açıyorum , o zaman karşılık veriyor. Daha yeni ötüyor zaten minik minik sesi çıkıyor , gür değil sesi. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba foruma hoş geldiniz. İntihar ettiğine nasıl kanaat getirdiniz. Bir kuşun intihar ettiğini ilk kez duyuyorum. Kuşun videosunu görebilir miyiz. Cere geçer merak etmeyin. Hatta cerenin fotosunu da atın ne kadar zarar görmüş bakalım.

estamblue

Yeni Üye
Merhaba foruma hoş geldiniz. İntihar ettiğine nasıl kanaat getirdiniz. Bir kuşun intihar ettiğini ilk kez duyuyorum. Kuşun videosunu görebilir miyiz. Cere geçer merak etmeyin. Hatta cerenin fotosunu da atın ne kadar zarar görmüş bakalım.
[/

Sadece kafası kanlar içindeydi ve kafesin her yanı kandı. Salıncağı yer değiştirmiş , asılı bir topu vardı onu kafesin demirlerinin arasına sokmuş , büyük bir toptu. Yani bir insan ittirse anca o gücüyle zorla girebilirdi. Kendini ordan oraya vurmuş. Birkaç veterinere sordum nadirde olsa görülebilir dediler. Ben kanaat getirmedim elbette.
Diğer fotoda 3 aylık yavrumun ceresi , biraz kabuğu kalkmış ve kanamış. Ben istedimki eve alışsın kanatları açılsın sanırım acele ettim. Yada eğitime mi vermeliyim bilemiyorum kararsız kaldım.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ben yine intihar olarak düşünmüyorum. Ama epilepsi yada sinirsel duruma bağlı olarak kriz geçirmiş olabilir. Yeni üyeniz hanenize huzur getirsin inşallah 🌸 evinizde terramicyn merhem varsa cere üzerine minicik sürün. Dört beş gün kadar.

estamblue

Yeni Üye
Ben yine intihar olarak düşünmüyorum. Ama epilepsi yada sinirsel duruma bağlı olarak kriz geçirmiş olabilir. Yeni üyeniz hanenize huzur getirsin inşallah 🌸 evinizde terramicyn merhem varsa cere üzerine minicik sürün. Dört beş gün kadar.

Teşekkür ederim .. Epilepsi ? Sahibine çekmişse olabilir :) Peki bu yeni bebek için ne yapmalıym ? Kafesin içinde uçup duruyor çıldırmış gibi , ne kadar süre kafeste kalmalı ? bana ne zaman alışır acaba ? Biraz fevri gibi. Krem alırım ama eliem aldığımda parmağımı koparacak gibi ısırıyor. Dün gece yakalayıp kafese koyana kadar parmağımın kabuğunu kaldırdı 3 aylık şey. Epey güçlü. Az önce ters takla attı deli :)

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Teşekkür ederim .. Epilepsi ? Sahibine çekmişse olabilir :) Peki bu yeni bebek için ne yapmalıym ? Kafesin içinde uçup duruyor çıldırmış gibi , ne kadar süre kafeste kalmalı ? bana ne zaman alışır acaba ? Biraz fevri gibi. Krem alırım ama eliem aldığımda parmağımı koparacak gibi ısırıyor. Dün gece yakalayıp kafese koyana kadar parmağımın kabuğunu kaldırdı 3 aylık şey. Epey güçlü. Az önce ters takla attı deli :)
Size de çok geçmiş olsun 🙏🏻 kuşun alışması için biraz süre verin çok aceleci davranmayın. İki gün sonra da kafesten çıkarsanız on gün sonra da duvarları yada evdeki diğer nesneleri tanımadığı için illaki çarpacaktır. Kafesten çıkarmadan önce kafes içinde eğitim verin. Avcunuza daldarı veya yem koyun kafes kapağında bekletin ilk etapta olmasa bile sonra sonra gelecektir. Bu hareketi gün içinde çok sık yapın. Sonra sizden zarar gelmediğini anlayıp yavaş yavaş güvenmeye başlayacaktır. Ama şu cere düzenlene kadar bence kafesten çıkartmayın. Çünkü yine çarpma ihtimali çok yüksek.

Üst Alt