• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

TAVUK ETİ

NİSAN

Yeni Üye
Veteriner Muhabbet kuşuma tavuk eti verebileceğimi söyledi ve ben çok şaşırdım gerçektenmi dedim evet arada verin dedi.Siz ne diyorsunuz muhabbet kuşları tavuk eti yermi acaba?

Bahar Y.

Müdavim
Verseniz yer belki ama bu onlara faydalı olduğu anlamına gelmez bence, hiç gerek yok diye düşünüyorum

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşlara hormonlu tavuk vermeye gerek olmadığını düşünüyorum. İnsanlar için bile tavuk zararlı artık. Organik tavukta bulmak zor ya da maliyetli.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Mamalar var verebilirsin hayvansal protein verebirsin. Tavuk verenler var ama bu öğünün yerine geçmez. Doğada tohumla beslenen hayvanlar.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kurtlu karidesli mamalar var kuşun mama yiyorsa kullan faydası olur.

Grpet

Müdavim
Üretici
yabancı bir kaynakta sadece haşlanırsa verilebilir diye okudum ama vermeye gerek varmi sanmıyorum

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Veteriner Muhabbet kuşuma tavuk eti verebileceğimi söyledi ve ben çok şaşırdım gerçektenmi dedim evet arada verin dedi.Siz ne diyorsunuz muhabbet kuşları tavuk eti yermi acaba?
Papağanlar için duydum da muhabbet kuşuna tavuk eti verildigini duymadım.

AlicanG

Paylaşımcı
Et , beyaz et, hayvansal yağ maşallah muhabbet kuşları evrim geçirmeye bir adım daha yakın :unsure: Kendi doğasının dışına çıkıp farklı besinler vermek mantıklı değil .Bu tür şeyler zarar verir, hadi zarar vermese bile sindirim sistemi onu parçalayacak kadar özelleşmediği için yeteri kadar faydalanamazsın. Farklı birşey denemek istiyorsanız protein için spirulina mamalarına katılabilir.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Et , beyaz et, hayvansal yağ maşallah muhabbet kuşları evrim geçirmeye bir adım daha yakın :unsure: Kendi doğasının dışına çıkıp farklı besinler vermek mantıklı değil .Bu tür şeyler zarar verir, hadi zarar vermese bile sindirim sistemi onu parçalayacak kadar özelleşmediği için yeteri kadar faydalanamazsın. Farklı birşey denemek istiyorsanız protein için spirulina mamalarına katılabilir.
Dogada etçil olan martılara simiti sevdirmiş bir milletiz, severiz hayvanlara yeni alışkanlık edindirmeyi 🙄

Üst Alt