• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Tatil dönüşü ve kuşlarımın sağlığı

Meryem demir

Paylaşımcı
Merhaba,
Tatile gitmek zorunda kaldım ve kuşlarımı evde bıraktım. Pet shop ve hayvan otelleri kuşları kabul etmediği için başka bir seçenek bulamadım. Babam 2-3 gün sonra gelip sularını değiştirdi, kafeslerini temizledi ve su sistemi de yaptı.

Bugün geldim, yaklaşık 17 gün oldu. Elhamdülillah kuşlarım hayatta. Erkek kuşum iyi, uçabiliyor. Dişi kuşumun arka tüyleri dökülmüş, bu yüzden uçamıyor. Ayrıca dişi kuşum ağzını açıyor. Benim bildiğime göre kuşlar bunu genellikle sıcak havalarda veya susuz kaldıklarında yapıyor ama şu anda ne hava sıcak ne de susuz. Su verdim, bir miktar içdirttim ama hâlâ böyle davranıyor. Kafeste ayrıca garip siyah bir şey fark ettim.

Dişi kuşuma ve erkek kuşuma bakabilir misiniz? Onların sağlığıyla ilgili ne yapmam gerektiği konusunda tavsiyenizi bekliyorum.

Teşekkürler 😊

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Merhabalar kusların videosunu yükler misin?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Sıcaklar, stres gibi durumlarda normal 👍 video ekler misiniz görelim
1755451252081.png

Meryem demir

Paylaşımcı
ilk geldiğimde durum daha kötüydü şimdi beni tanıdılar gibi ama genel olarak dişi kuşum uçamıyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Üç gün üst üste her gün tazeleyerek entrobac probiyotik verin.
Kanat tüyleri eksildiği için uçamaz. Entrobac sonrası haftada iki defa BT amin Forte b vitamini takviyesi verin.

betul.a

Aktif Üye
Babanızın geldiği günü takip eden yaklaşık 14 günde tamamen yalnız mı kaldılar? Bu hiç iyi bir fikir değil, tatil gibi bir durumda bir şekilde mantıklı bir çözüm bulunmalı diye düşünüyorum. Bu canları evimize alırken sorumluluklarını da alıyoruz.
Dişi kuşunuz ağzını açıp kapatma hareketini (Gerçi sadece ağzını açtığını söylemişsiniz, tanım yapmamışsınız. Başka bir durum da olabilir.) stres sebebiyle yapıyor olabilir, ortada büyük bir stres sebebi var.

Meryem demir

Paylaşımcı
Babanızın geldiği günü takip eden yaklaşık 14 günde tamamen yalnız mı kaldılar? Bu hiç iyi bir fikir değil, tatil gibi bir durumda bir şekilde mantıklı bir çözüm bulunmalı diye düşünüyorum. Bu canları evimize alırken sorumluluklarını da alıyoruz.
Dişi kuşunuz ağzını açıp kapatma hareketini (Gerçi sadece ağzını açtığını söylemişsiniz, tanım yapmamışsınız. Başka bir durum da olabilir.) stres sebebiyle yapıyor olabilir, ortada büyük bir stres sebebi var.
hayır tabiki arada babam gidip geliyor bende istemezdim bırakmayı ama kiliste bakacak hiçbir yer bulamadım su sistemi yaptık ve ara sıra gelip bakıyordu ama babam sırf kuşlara bakmak icin 2 saat yol tutuyordu işide var hep burda kalamazdı yaklaşık 6_7 yıldır kuş bakıyorum iyi fikir olmadığını da biliyorum ama elimde değil çünkü tek gitmiyorum ailemle gidiyorum hem yurtdışına mersine gittiğimde yanima götürüyorum benim içinde zor bir seçenekti ama tek seçeneğimdi

Meryem demir

Paylaşımcı
Üç gün üst üste her gün tazeleyerek entrobac probiyotik verin.
Kanat tüyleri eksildiği için uçamaz. Entrobac sonrası haftada iki defa BT amin Forte b vitamini takviyesi verin.
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim benim için çok değerli dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım siparişimi verdim bekliyceğim

Son düzenleme:

betul.a

Aktif Üye
hayır tabiki arada babam gidip geliyor bende istemezdim bırakmayı ama kiliste bakacak hiçbir yer bulamadım su sistemi yaptık ve ara sıra gelip bakıyordu ama babam sırf kuşlara bakmak icin 2 saat yol tutuyordu işide var hep burda kalamazdı yaklaşık 6_7 yıldır kuş bakıyorum iyi fikir olmadığını da biliyorum ama elimde değil çünkü tek gitmiyorum ailemle gidiyorum hem yurtdışına mersine gittiğimde yanima götürüyorum benim içinde zor bir seçenekti ama tek seçeneğimdi
Anlıyorum. Bizim de evcil hayvanlarımız var, tatil planlarımızda onları düşünüyoruz ailecek. Bu yıl yurtdışı planımızda her gün gidip gelebilecek tanıdık olmasına rağmen gün sayımızı, hayvanımızı da düşünerek kısıtladık mesela. Gidip gelen kişi asla bizim yerimizi tutmaz çünkü onun gözünde. Kuşların durumuna üzüldüğüm için yazıyorum, yanlış anlaşılmayayım. Neticede tabii ki kendi durumunuzu siz daha iyi bilirsiniz. 😊

Meryem demir

Paylaşımcı
Tabii ki ben de sizi anlıyorum ama gerçekten hiç elimde değildi. Onları çocuklarım gibi görüyorum. Yaklaşık 1 ay önceden aramaya başladım; kafeskuşları sitesinde, petshop, veteriner, hayvan oteli derken gerçekten sormadığım yer kalmadı. Ama petshoplar sadece para için alıyorlarmış gibi davranıyordu, ölüm veya hastalık durumunda da ilgilenmeyeceklerini söylediler. Sadece orada öylece duracaklarmış. Hayvan otelleri kuş bakmıyordu, veterinerler de uygun değildi.

Sonunda babama bırakmak benim için en azından biraz daha güvenli bir seçenek oldu. Çok iyi bir çözüm değildi ama olanlar arasında en güvenli olanı buydu. Ayrıca tatili ben belirlemiyorum; 14 yaşındayım, karar ailemin elinde.

Kuşlarım benim için çok değerli, neredeyse ömrümün yarısını onlarla geçirdim. Bu yüzden elimden gitmelerini hiç istemedim. O an biraz kızgındım, yanlış bir şey söylediysem kusura bakmayın, aldanmayın. 😅
kuşlarımı düşündüğünüz için çok teşekkür ederim 🥰

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tabii ki ben de sizi anlıyorum ama gerçekten hiç elimde değildi. Onları çocuklarım gibi görüyorum. Yaklaşık 1 ay önceden aramaya başladım; kafeskuşları sitesinde, petshop, veteriner, hayvan oteli derken gerçekten sormadığım yer kalmadı. Ama petshoplar sadece para için alıyorlarmış gibi davranıyordu, ölüm veya hastalık durumunda da ilgilenmeyeceklerini söylediler. Sadece orada öylece duracaklarmış. Hayvan otelleri kuş bakmıyordu, veterinerler de uygun değildi.

Sonunda babama bırakmak benim için en azından biraz daha güvenli bir seçenek oldu. Çok iyi bir çözüm değildi ama olanlar arasında en güvenli olanı buydu. Ayrıca tatili ben belirlemiyorum; 14 yaşındayım, karar ailemin elinde.

Kuşlarım benim için çok değerli, neredeyse ömrümün yarısını onlarla geçirdim. Bu yüzden elimden gitmelerini hiç istemedim. O an biraz kızgındım, yanlış bir şey söylediysem kusura bakmayın, aldanmayın. 😅
kuşlarımı düşündüğünüz için çok teşekkür ederim 🥰
En mantıklı olanı yapmısınız. Bencede Pet Shop bırakmak daha riskli olduğun dan stres gibi olaylardan kurturmusunuz en az azından geçmiş olsun

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba benim anlamadığım babanız 2 saat yol gelmiş, ilk gelişte yanına götürse çok daha mantıklı olurdu, siz dönmeden de getirirdi onca yol git gel olmazdı

muhabbetkuslarim00

Aktif Üye
Anladım halanızda varmış 😊 bırakılabilirdi
Neyse olmuş bitmiş inşallah bir sıkıntı olmaz
Demet abla merhaba rahatsız ediyorum.. Kuşlarımı tatile götüreceğimi söylemiştim bu forumda. Bu fikrimi tanıdıklarım veya yakınlarıma vs. söylediğimde ise sürekli kuşlar yolda ölür bak sonra demedi deme gibi negatif şeyler söylüyorlar. 3 kuşum var ve 2si engelli olduğu için bakıma muhtaç. Burda onları bırakabileceğim, güvenebileceğim biride yok hassas kuşlarım. Burdan nevşehire gideceğiz bi ortalama 6-7 saat sürecek. 1 gece orda kaldıktan sonra İstanbula yola çıkacağız. Oda ortalama bi 7-8 saat sürer. Gerçekten ne yapacağımı bilemedim bu tarz sözlerle benide sürekli strese sokuyorlar kuşlarım için ne yapacağımı bilemedim. Bi öneriniz var mı varsa lütfen duymak isterim kafam çok karışık 🙏🏻🙏🏻

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Demet abla merhaba rahatsız ediyorum.. Kuşlarımı tatile götüreceğimi söylemiştim bu forumda. Bu fikrimi tanıdıklarım veya yakınlarıma vs. söylediğimde ise sürekli kuşlar yolda ölür bak sonra demedi deme gibi negatif şeyler söylüyorlar. 3 kuşum var ve 2si engelli olduğu için bakıma muhtaç. Burda onları bırakabileceğim, güvenebileceğim biride yok hassas kuşlarım. Burdan nevşehire gideceğiz bi ortalama 6-7 saat sürecek. 1 gece orda kaldıktan sonra İstanbula yola çıkacağız. Oda ortalama bi 7-8 saat sürer. Gerçekten ne yapacağımı bilemedim bu tarz sözlerle benide sürekli strese sokuyorlar kuşlarım için ne yapacağımı bilemedim. Bi öneriniz var mı varsa lütfen duymak isterim kafam çok karışık 🙏🏻🙏🏻
Götürebilirsiniz hava akımına dikkat ederseniz bir sorun olmaz evde bırakmal daha riskli

Üst Alt