• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Tanışalım

güneş_3243

Yeni Üye
Hoşgeldiniz Aynur hanım 😊 iki muhabbet kuşu ile Sultan papağanı ayrıca mi bakacaksınız?Bir arada büyümedilerse anlaşabileceklerini sanmıyorum 👍
Hoşbuldum
daha öncesinde yine böyle 2 muhabbet 1 sultan bakmıştık. elimizde sultan için ayrı bir kafes var. genellikle muhabbet kuşları bize bağlı değiller. onların 2 si çift. sultan papağanı bize bağlıydı. yine böyle bize bağlı olacak bir sultan papağanı arıyoruz.
sultan papağanı genellikle biz iş yaparken olsun hep bizim yanımızda dururdu. Muhabbet kuşları öyle değil. muhabbet kuşlarınında kendilerine ait bir köşesi var. orada tünekli büyük bir ağaç ve oyuncakla dolu kafesleri var. muhabbet kuşları bizimle takılmıyorlar. biz o işi halletmiş durumdayız.

Son düzenleme:

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Merhaba. Ben Şahin. 40 yaşındayım. Aydınlatma sektöründe çalışmakta olup işsizliğin de bana verdiği yetkiye dayanarak eski hobime tekrar başladım. :)

1 çift muhabbet kuşum var ellerinizden öperler. İlerde kendi üretimhanemi açmak gibi planlarım olduğu için bu boşlukta mümkün olduğu kadar araştırma yapıyorum. Bu forumu tercih etme sebebim aktif şekilde kullanıyor birçok insan. Bilgileniyor ve çok emin olduğum bir konu varsa yardımcı olmaya çalışıyorum.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba. Ben Şahin. 40 yaşındayım. Aydınlatma sektöründe çalışmakta olup işsizliğin de bana verdiği yetkiye dayanarak eski hobime tekrar başladım. :)

1 çift muhabbet kuşum var ellerinizden öperler. İlerde kendi üretimhanemi açmak gibi planlarım olduğu için bu boşlukta mümkün olduğu kadar araştırma yapıyorum. Bu forumu tercih etme sebebim aktif şekilde kullanıyor birçok insan. Bilgileniyor ve çok emin olduğum bir konu varsa yardımcı olmaya çalışıyorum.
Hoşgeldiniz Şahin bey 🙂 forumumuzda umarım kalıcı üyemiz olursunuz. Burası derya deniz dediğiniz gibi her gün yeni bir şey öğreniliyor. İyi forumlar 🌸

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Merhaba ailemize hoş geldiniz😊
Saygı ve sevgi çerçevesinde minik can dostlarımıza yardım eli uzatmaya çalışıyoruz😊

koraykbl

Aktif Üye
Merhabalar. Adım koray. Aslen afyonkarahisarlıyım. Yaşım 18, lisede otomasyon bölümünden mezun oldum. Şuan ise yks mezun öğrencisiyim. Evimde malawi ciklet akvaryumu, kedi, balıklarım için canlı yem (su piresi, un kurdu), karınca ve sultan papağanı beslemekteyim. Bazı konulardan dolayı karınca hobime belirli süre ara verdim ama hala yapan arkadaşlarıma yardım ediyorum. Şuan için bir mesleğim yok fakat kendi E-Ticaret şirketimi ufakta olsa kurdum. Burada isim vermek istemem ama isteyene dm üzerinden incelemesi için gönderebilirim. Kuş hobisinde yeniyim ve kuş hobisindeki DIY sistemler ilgimi çekmekte ve cidden çok hoşuma gitmekte. Yakın zamanda kendime bir kafes yapıyorum ve bunuda sizilerle ölçüler, masraflar ve yapım ipucu olsun paylaşmak istiyorum. Hatta konudada belirttiğim üzere eğer kafesten sıkılırsam satacağım. Kısaca ben buyum. İyi hobiler.

efe1903

Tutkulu
Merhabalar. Adım koray. Aslen afyonkarahisarlıyım. Yaşım 18, lisede otomasyon bölümünden mezun oldum. Şuan ise yks mezun öğrencisiyim. Evimde malawi ciklet akvaryumu, kedi, balıklarım için canlı yem (su piresi, un kurdu), karınca ve sultan papağanı beslemekteyim. Bazı konulardan dolayı karınca hobime belirli süre ara verdim ama hala yapan arkadaşlarıma yardım ediyorum. Şuan için bir mesleğim yok fakat kendi E-Ticaret şirketimi ufakta olsa kurdum. Burada isim vermek istemem ama isteyene dm üzerinden incelemesi için gönderebilirim. Kuş hobisinde yeniyim ve kuş hobisindeki DIY sistemler ilgimi çekmekte ve cidden çok hoşuma gitmekte. Yakın zamanda kendime bir kafes yapıyorum ve bunuda sizilerle ölçüler, masraflar ve yapım ipucu olsun paylaşmak istiyorum. Hatta konudada belirttiğim üzere eğer kafesten sıkılırsam satacağım. Kısaca ben buyum. İyi hobiler.
Hoşgeldin, adım Efe bende Eskişehirliyim, hemen hemen aynı sayılabiliriz. Tropheus var, un kurdu, buffalo kurdu var. Karınca da besliyordum ama şu an soğudum; Lasius ve Formica vardı. Sultan papağanı da var.

koraykbl

Aktif Üye
Hoşgeldin, adım Efe bende Eskişehirliyim, hemen hemen aynı sayılabiliriz. Tropheus var, un kurdu, buffalo kurdu var. Karınca da besliyordum ama şu an soğudum; Lasius ve Formica vardı. Sultan papağanı da var.
Bendede formica ve messor vardı. Hatta formlarda formica pratensis hakkında bilgilendirici yazıyı yazan ilk kişi bendim ama haksı yere ban yiyince maalesef emeklerimin üzerine kondular.🥲 arowanalar hakkında anatomi çıkartmıştım bi arada. Dahada ilerletecektim ama işte... Sağlık olsun. Burada bir hobidaş bulmakta güzel. Konuyu meşgül etmeden. Herkese iyi hobiler.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ailemize hoşgeldiniz 😊 Balık üretimini zamanında tesisli olarak yapmıştım oldukça zevkli bir hoby🥰 karınca merakım var güzel kraliçe bulursam almayı düşünüyorum hatta gittiğim yerlerde bakınıyorum 🫣😂buffola kurdu besliyorum onların en güzel besini olduğunu öğrendim 😊hobyinizden Kalan resimler varsa merakla bekliyorum ve kafesinizi de görmek isterim iyi forumlar dilerim 😊

efe1903

Tutkulu
Ailemize hoşgeldiniz 😊 Balık üretimini zamanında tesisli olarak yapmıştım oldukça zevkli bir hoby🥰 karınca merakım var güzel kraliçe bulursam almayı düşünüyorum hatta gittiğim yerlerde bakınıyorum 🫣😂buffola kurdu besliyorum onların en güzel besini olduğunu öğrendim 😊hobyinizden Kalan resimler varsa merakla bekliyorum ve kafesinizi de görmek isterim iyi forumlar dilerim 😊
Abi beslemek isterken arayınca bulamadım ben hiç, istemiyorken hep kraliçe karınca, istersen sana uçuş takvimlerini atabilirim whatsaptan.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici

Ailemize Hoşgeldiniz 😊 Bilgilerinizden faydalanmak ve tecrübelerinizle canlara yardımcı olmanızı isteriz iyi forumlar dilerim 😊

koraykbl

Aktif Üye
Besleme yaptığım dönemlerdeki fotoğraflarım şu şekilde:
20250802_133023.jpg
20250802_133016.jpg
20250802_132953.jpg
20250715_220215.jpg
20250715_121535.jpg
En sondakide messorda multiqueen denemesinin malum sonucu görülmekte. Hatta ilginçtirki ölen kraliçe 1 gün boyunca yaşadı.
20250819_194741.jpg
Kafesimde bu şekilde. Şuan için bitmeye yaklaştı. Verniği çekildi.

Ekli dosyalar

koraykbl

Aktif Üye
Bi tanıdığımda sanırım tetramoriumdu hatırlamıyorum kendisi zamanında dediğine göre 10 tane kraliçeli multiqueen besliyordu.
Tetramoriumlar multiqueene yatkın fakat onlardada öldürme olasılığı yüksek. Tetramoriumşarda 10 kraliçe ile başlanır fakat savlaşlardan dolayı yine 3 veya 2 kraliçe anca kalır. En iyisi tek kraliçe.

efe1903

Tutkulu
Tetramoriumlar multiqueene yatkın fakat onlardada öldürme olasılığı yüksek. Tetramoriumşarda 10 kraliçe ile başlanır fakat savlaşlardan dolayı yine 3 veya 2 kraliçe anca kalır. En iyisi tek kraliçe.
DM'den yazacağım konu bozulmasın.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Besleme yaptığım dönemlerdeki fotoğraflarım şu şekilde:
Ekli dosyayı görüntüle 92879
Ekli dosyayı görüntüle 92880
Ekli dosyayı görüntüle 92881
Ekli dosyayı görüntüle 92883
Ekli dosyayı görüntüle 92884
En sondakide messorda multiqueen denemesinin malum sonucu görülmekte. Hatta ilginçtirki ölen kraliçe 1 gün boyunca yaşadı.
Ekli dosyayı görüntüle 92885
Kafesimde bu şekilde. Şuan için bitmeye yaklaştı. Verniği çekildi.
Görseller için teşekkürler 😍 kafesin bitmiş halini de bekliyoruz emeğinize sağlık 😊

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Merhaba ben Hacı.Lisans Maliye mezunuyum.Siteyi tesadüfen keşfettim.Birçok konu ve bilgi var.Bu siteyi bizlerle buluşturanlara çok teşekkür ederim.
Ben de yeniyim ama hoşgeldiniz demek bana düşsün bu sefer. Hoşgeldiniz. :)

link vermek yasak öne onu söyleyeyim. Ben link doldurmuştum ilk zaman. 😂 video yüklemeniz gerekirse streamable sitesinden yükleyebilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz. Keyifli okumalar.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba ben Hacı.Lisans Maliye mezunuyum.Siteyi tesadüfen keşfettim.Birçok konu ve bilgi var.Bu siteyi bizlerle buluşturanlara çok teşekkür ederim.
Merhaba hoş geldiniz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız 😊

koraykbl

Aktif Üye
Görseller için teşekkürler 😍 kafesin bitmiş halini de bekliyoruz emeğinize sağlık 😊
Şimdi fark ettimki buraya kafesin bitmiş halini atmamışım. Eğer merak eden varsa diye aşağıya bırakıyorum. Eğer sizde yapmak isterseniz bunu bir rehber halinde nasıl yapılır diye paylaşabilirim. Tabii ilk deneyimim olduğu için birazda fazla fire çıktı.
20250825_001557.jpg20250825_001608.jpg
Buda şimdi başladığım yuvalık projem. Aslında kendim için değil satmak için tasarlıyorum. Yuvalığın özelliklerini normal olmaktan çıkartıp ısı izalasyonu yapmak ve kış aylarında yuvayı birazdaha sıcak tutmak istiyorum. Tabii buna görede içerideki delik sayısını ölçüp ayarlayacağım. Sultan papağanları için ideal yumurta sıcaklığı sanırım 37.7 ve neminde %60 olması gerek. Aslında sıcaklık bir şekilde çözülsede yumurtanın öıkmasındaki en önemli faktör nemdir. Bundan dolayı nemi korumakta bir hayli önemlidir. Kendi sultan papağanlarım içim yuavlık koysamda bana veren abi şantiyeden geldikleri için yumurtaya yatmadıjlarını söyledi. Sebebide sarsıntı, ses vb. Şeyler. Sanırım kuluçka makinası yapmak zorunda kalıcam ama olsun.😊
20250828_155137.jpg20250828_155134.jpg