Jack yaklaşık 1 sene önce ailemize katılmıştı. Kızıma eş olarak almıştım, aldığım petshopta kırmızımsı sultan boyutlarında başka bir tür kuşla yaşıyordu. Zaten uyumlu bir kuş olduğunu belli ediyordu. Kızımla beraber gitmiştik almaya aynı kafese koyup 15 dk izledik didişme felan olmamış gayet anlamışlardı. Eve götürünce ayrı kafese koymanız gerek yok dediler uyumları iyi. Öylede yaptım ama kızımın o dönem hastalığı başlamıştı eş olamadılar ama iyi arkadaş oldular (kızım her ne kadar soğuk dursada) kızımızı kaybettikten sonra oğlumuz depresyona girdi ötmüyor, beslenmiyor tüm gün kapının üstüne konup boynunu aşağı eyip dışarı bakıyordu. Geçikmeden eş aldım. Ev sahibi jack diğeri yeni gelendi ama hiç mekancılık taslamadı uyumlu ve paylamcı oluğu için hiç bir didişme yaşamadılar. Zaten yeni arkadaşımız tam bir bandit. Bir iki gün yemek yememesi gereken kuş kafese girer girmez yemeklerin tadına baktı. Elime alıştırayım derken aradan kaçtı. 2 hafta odaya alışması gereken kuş sanki orda burda doğmuş gibi ne bir bocalama yaşadı nede bir yere çarpı yanında iyi bir rehper vardı. Bu arkadaşımız ergenlik dönemine girdi ve tüm gün çenesi durmuyor kur ötüşü yapıyor. Yani anlayacağınız iki tane erkek sultanım var. Değiştirme şansım zaten yok. En fazla birine verebilirim veya hayvanat bahçesine bağışlayabilirim.
Benim bocaladığım seçenekler bunlar.
1- Yeni erkeği birine verip jack için dişi kuş almak. Burdaki sorun ise bir kaç aydır benle olan kuş özgürlüğü dibine kadar yaşamaya alışmış sadece yemek için kafese girip uyurken bile kafesi kullanmayan bir kuş oldu başka yerde kesinlikle bu özgürlüğü bulamaz. Ve aşırı baskın bir karakteri var. Bunun belli yerleri var jack oralara konduğu zaman direk mudahele edip kendi geçiyor oralara. Gittiği yerdekiler jack gibi uyumlu olmayıp kavga çıkarabilir.
2- iki erkeğide vermeden yeni bir dişi almak. Burdaki sorun ise kız badboy seviyorsa Jackin hiç şansı yok. Kaldıki dişi Jacki beğenip seçse bile diğerinin bunu kabullenmeyeceği aşikar.
3- iki tane dişi ve bir kafes daha alıp çift çift ayırmak. Burdaki sorun ise benim eşim zaten ikisi bile yeterince zorlarken temizlik konusunda. (Benim kuşlarım kafes değil ev kuşu.) Sadece Jacki evde bırakıp beni ve diğer kuşları dışarı atma ihtimali var.
Nasıl bir yol çizmemi önerirsiniz?
Jack soldaki
Benim bocaladığım seçenekler bunlar.
1- Yeni erkeği birine verip jack için dişi kuş almak. Burdaki sorun ise bir kaç aydır benle olan kuş özgürlüğü dibine kadar yaşamaya alışmış sadece yemek için kafese girip uyurken bile kafesi kullanmayan bir kuş oldu başka yerde kesinlikle bu özgürlüğü bulamaz. Ve aşırı baskın bir karakteri var. Bunun belli yerleri var jack oralara konduğu zaman direk mudahele edip kendi geçiyor oralara. Gittiği yerdekiler jack gibi uyumlu olmayıp kavga çıkarabilir.
2- iki erkeğide vermeden yeni bir dişi almak. Burdaki sorun ise kız badboy seviyorsa Jackin hiç şansı yok. Kaldıki dişi Jacki beğenip seçse bile diğerinin bunu kabullenmeyeceği aşikar.
3- iki tane dişi ve bir kafes daha alıp çift çift ayırmak. Burdaki sorun ise benim eşim zaten ikisi bile yeterince zorlarken temizlik konusunda. (Benim kuşlarım kafes değil ev kuşu.) Sadece Jacki evde bırakıp beni ve diğer kuşları dışarı atma ihtimali var.
Nasıl bir yol çizmemi önerirsiniz?
Jack soldaki