• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tabanda durma

Berk

Paylaşımcı
Ekli dosyayı görüntüle 18173
Yahu ben bu kuşu bir türlü anlayamadım tükendim yani 3-4 gün oldu hiç kafesten çıkarmadım ama gene de kafesine alışamadı tabanda durmaya ben vermedikçe normal yemini çıkıp yememeye su içmemeye devam etti belkş kafeste sorun vardır diye onu küçük bir kafese aldım ama gene tabanda takılıyor serdiğim kağıtları yiyor(ızgara yok) ben ne yapmalıyım bilmiyorum…

AlicanG

Paylaşımcı
Kağıt tırtıklamaya meyilli ise o tür kafeslere ızgarada koysan bir şekilde ulaşıyor. Kağıt yemesi ilerde sağlık sorunlarına yol açabilir.Kafes taban malzemesi kullanmalısın.Yemliği ve bir tane tüneği tabana yakın konumlandır.Tabana yakın tünekten hem yem yiyebilsin hem su içebilsin.Sanki tüneklerin biraz kalın gibi geldi yavru ise sekizgen 10mm tünek kullanabilirsin.Akşam ışıkları kapatırsan gece lambası çalıştır ortama rahat adepte olsun.

Berk

Paylaşımcı
Kağıt tırtıklamaya meyilli ise o tür kafeslere ızgarada koysan bir şekilde ulaşıyor. Kağıt yemesi ilerde sağlık sorunlarına yol açabilir.Kafes taban malzemesi kullanmalısın.Yemliği ve bir tane tüneği tabana yakın konumlandır.Tabana yakın tünekten hem yem yiyebilsin hem su içebilsin.Sanki tüneklerin biraz kalın gibi geldi yavru ise sekizgen 10mm tünek kullanabilirsin.Akşam ışıkları kapatırsan gece lambası çalıştır ortama rahat adepte olsun.
Ya her şey bence olması gerektiği gibi ama kuş bir türlü adepte olamıyor(elimle tüneğin üstüne koydum ama biraz sonra iner tellere)

AlicanG

Paylaşımcı
Yeni yavru birde eve yeni geldi ise bu tür davranışlar normaldir biraz zaman tanımalısın.O beyaz kuş kumu ise pek sağlıklı değil grit kum kullan.

Berk

Paylaşımcı
Yeni yavru birde eve yeni geldi ise bu tür davranışlar normaldir biraz zaman tanımalısın.O beyaz kuş kumu ise pek sağlıklı değil grit kum kullan.
Kuş kumu değil kedi kumu o 1.5 hafta oldu nerdeyse sizce normalleşmesi gerekmez mi ?

Bahar Y.

Müdavim
Pardon pardon yanlış anladım ben sizin bu tabanda durmayla alakalı bir cozum oneriniz var mı ? @Bahar Y.
Kuşunuz gerçekten değişik bir karakter 😂
Bir süre kağıt koymayın kağıt olduğu için ona cezbedici geliyor olabilir, bir süre kağıtsız deneyin bu arada kedi kumuna ulaşamıyor değil mi

Berk

Paylaşımcı
Kuşunuz gerçekten değişik bir karakter 😂
Bir süre kağıt koymayın kağıt olduğu için ona cezbedici geliyor olabilir, bir süre kağıtsız deneyin bu arada kedi kumuna ulaşamıyor değil mi
Baktım kağıt yiyo küçük kafesten alıp normal kafesine koydum,kedi kumuna da ulaşamaz zaten

EnesGenç

Eski Forumcu
Pershop cu demişti benim kusuda ilk aldığımda böyle yapmıştı sorudum eğer yeni alındıysa ve yavru ise hala yerde kalır çünkü annesi yuvaliktan atınca kafes dibinde besler yatar gibi durur demişti. Kusum önüne yem ve sulugunu koyun bir kaç gün daha böyle olur sonra düzelir diye tahmin ediyorum. Tabi benim dediğimden başka bir belirti varsa hasta olabilir

Üst Alt