• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlık Yumurtası Sürekli Yumurtlayan Muhabbet

CikcikŞans

Yeni Üye
Dişi muhabnet kuşum tek bakılıyor. Aralık Ocak ayı gibi annem bilmeden yem olarak aspur ve nijer tohumu olan yemi vermiş bir süre. Normalde versale laga yem kullanıyorum. Kuş son 7 aydır 14 yumurta yaptı. Salıncağına gidip poposunu sürtüyordu. Tüneklerini aşşağıya indirdim. Akşam 7 oldu mu üstünü kapıyorum örtüyle sabah geç açıyorum. Gervit ve bt takviyesi yapıyorum. Kafesinde kumu ve kalamarı var. Çok salmamaya çalışıyorum göğüs kemiği sivrileşmiş. Kurtarmak için ne yapabilirim fazla yaşamaz ölür diyorlar.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Nijer tohumu vermeyin Kızıstırır. Kalsıyum Takvıyesı Kullanın Mutlaka. Kendi Kalamar Kemiğini Yiyorsa Gerek Yok. Cok Yumurta Yapmaktam ve Uzerıne Yatmaktan Zayıflamıştır. Dışarı çıkmadığı sürece daha çok yumurtlar kafes düzenini değiştirebilirsiniz Başka bir odaya alın kafesinde her şeyi farklı istikamette Duzenleyın yani biraz gözü oyalansın yumurta yapması biraz geciksin orada vücudu toparlasın maalesef çözümü yok. Sırtından Asla Opmeyın.

CikcikŞans

Yeni Üye
Yumurtanın üzerine yatmıyor zaten kafes tabanına düşünce kırılıyor yumurtası. Tüneklerin yerini değiştim salıncağından uzakta. Bt amin fort ve gervit kullanıyorum. Nijer vermiyorum zaten o yanlışlıkla olmuş. Üstünü erkenden örtüyorum. Kalamarı var sadece kemiriyor yemiyor. Kalsiyum alacağım birde dal darı versem mi onu düşünüyorum kilo yapsr besler belki. Başka ne yapabilirim

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yumurtanın üzerine yatmıyor zaten kafes tabanına düşünce kırılıyor yumurtası. Tüneklerin yerini değiştim salıncağından uzakta. Bt amin fort ve gervit kullanıyorum. Nijer vermiyorum zaten o yanlışlıkla olmuş. Üstünü erkenden örtüyorum. Kalamarı var sadece kemiriyor yemiyor. Kalsiyum alacağım birde dal darı versem mi onu düşünüyorum kilo yapsr besler belki. Başka ne yapabilirim
Anladım Dal Darı verebilirsiniz biraz yulaf verin. Kalsıyum Icın Yemiyorsa Suyunda Verebilirsiniz. Calcılux Olabilir.

Üst Alt