• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sürekli uyuyan muhabbet kuşu

NefeS

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sürekli uyuklama ve tüy kabartma
Hastalık Belirti Tarihi
6 Nis 2026
Merhaba yeni üyeyim benim muhabbet kuşu da 8 aylık sürekli kabarma ve uyuklama var 2 aydır çaresini bulamadım. Bulundugum yerde kanatlı veteriner yok. Normal bir veterinere götürüyorum 2 ayda iki çeşit antibiyotik verdi hiç biri düzeltmedi. Hastalığı ne olabilir yardımcı olurmusunuz dışkısı normal ishal kusma yok. Sadece sessizce bi köşede uyuklama var. Yem ve dal sarısını yiyor ama hiç ötme ve neşesi yok, sizce rahatsızlığı ne olabilir yasa ilaç ne vermeliyim yardım istiyorum bu konuda

limelia

Yeni Üye
Aynalı oyuncağı çıkartınız karşıda kuş var sanıyor zararlı birde tahta tünek Kullaninız plastik tünek önerilmez.Dışkısı nasıl

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Dışkısı normal bir sıkıntı yok
Normallik anlayışınızı fotoğraf olarak biz de görebilir miyiz? Ek olarak, kullandığınız takviyeler var mıdır? Plastik tünekleri tahta tünekle değiştirmeniz sağlıklı olacaktır.

NefeS

Yeni Üye
Normal derken ishal değil anlamında söylemiştim fotoğraf olarak çekiyorum . En kısa zamanda plastik tümeni değiştireceğim . image.jpgimage.jpgEk olarak veteriner antibiyotik(monodoks) verdi 5 gündür kullandık ama hala durumunda bi değişiklik olmadı

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba dışkılar problemli durmuyor. Kuyrukta sekme nefes problemi mi var kuşta hekim monodoks verdi. Ve nasıl kullandınız ağızdan mı suluğunda mı suluğunda ise dozajını yazar mısınız. Kuşun yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu görebilir miyiz.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Bu kuşa artik antibiyotik vermeyin dışkı normale yakın. Vitamin takviyeleri ne durumda ne veriyorsunuz? Kullandığınız yem karışımı nasıl?

NefeS

Yeni Üye
Merhaba dışkılar problemli durmuyor. Kuyrukta sekme nefes problemi mi var kuşta hekim monodoks verdi. Ve nasıl kullandınız ağızdan mı suluğunda mı suluğunda ise dozajını yazar mısınız. Kuşun yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu görebilir miyiz.
[/QUOT

NefeS

Yeni Üye

NefeS

Yeni Üye
Muayene etti steteskop ile dinledi ve hava kesesi iltihabı olabilir diye verdi antibiyotiği , agızdan şırınga ile verdi
Birde uçarken çabuk yoruluyordu nefessiz kalıyor yoruluyor fazla gücü olmuyordu

NefeS

Yeni Üye
2 gündür bıraktım antibiyotiği,sadece elimde olan multivitamin ve B vitamini suluğa koyuyorum .daha önce yıllarca muhabbet kuşu baktım ama hiçbirinde bu şekilde hastalık yaşamamıştım . Bulunamayan bir durumla karşı karşıya kaldım,kaç veterinere götürdüm anlamadılar

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
2 gündür bıraktım antibiyotiği,sadece elimde olan multivitamin ve B vitamini suluğa koyuyorum .daha önce yıllarca muhabbet kuşu baktım ama hiçbirinde bu şekilde hastalık yaşamamıştım . Bulunamayan bir durumla karşı karşıya kaldım,kaç veterinere götürdüm anlamadılar
Daha önce sorun yasamamis olmaniz yasamayacaginiz anlamina gelmiyor. Kullandiginiz vitaminler ve yem karışımını sordum. Markalari nelerdir? Her petshopta satilan vitamin vb seylerse onlari da kullanmayin. Yani mesela bu kuşun dışkısı sadece dogru bir probiyotikle tertemiz olabilecek durumda. Eger kendini gostermeyen ve suan bilemedigimiz bir hastalığı yoksa gerwit gibi bir multivitaminle hareketli hale gelecektir.

NefeS

Yeni Üye
Üç marka var şuan hangisini çok yerse onu koyuyorum yemliğe, Smile budgies,Quick birde Bonisa marka var şuan elimde, ilaçlarımız Gold Wings in set olarak var

NefeS

Yeni Üye
Gerwit ve Entrobac ı sizin bu sitesinizde okur okumaz sipariş verdim , gelince kullanmaya başlayacağım

NefeS

Yeni Üye
Daha önce sorun yasamamis olmaniz yasamayacaginiz anlamina gelmiyor. Kullandiginiz vitaminler ve yem karışımını sordum. Markalari nelerdir? Her petshopta satilan vitamin vb seylerse onlari da kullanmayin. Yani mesela bu kuşun dışkısı sadece dogru bir probiyotikle tertemiz olabilecek durumda. Eger kendini gostermeyen ve suan bilemedigimiz bir hastalığı yoksa gerwit gibi bir multivitaminle hareketli hale gelecektir.
Merak ettiğim birşey var muhabbet kuşlarına ağır kesici ne vermeliyiz ?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Merak ettiğim birşey var muhabbet kuşlarına ağır kesici ne vermeliyiz ?
Önce ağrısı olduguna kanaat getirmek lazım:) İlaç çok onermiyorum özellikle dışkı bu durumda iken. Siparis verdiginiz ürünler gelince haftada birer kez olculerine gore yarim sulukla verin. Haftada en az 4 gun de temiz su içsin. Sulugu her gun yıkayın.

NefeS

Yeni Üye
Önce ağrısı olduguna kanaat getirmek lazım:) İlaç çok onermiyorum özellikle dışkı bu durumda iken. Siparis verdiginiz ürünler gelince haftada birer kez olculerine gore yarim sulukla verin. Haftada en az 4 gun de temiz su içsin. Sulugu her gun yıkayın.
İlaçlarımız bugün geldi nasıl kıllanalım

Ekli dosyalar

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
İlaçlarımız bugün geldi nasıl kıllanalım
P.tesi ve persembe olmak uzere haftada birer gün yarim suluga. P.tesi gerwit, pers. entrobac olabilir. Entrobac mercimek tanesi kadar, gerwit de 4 5 damla. Sonrasinda sulugu iyice yikayalim.