• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sürekli Uyku Hali !!Durumu Kötüleşti!!

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu arada ilk zamanlardaki üşümesi yok denecek kadar az. odayı sıcak tutuyorum. Neredeyse bizi terletecek seviyede
Suyuda ihmal etmeyin lütfen, kapalı şişe su verin mümkünse
Veteriner yanındaki kişi teknikerdir
Malesef çok yetersiz kalıyoruz kanatlı üzerine

anydayykk

Paylaşımcı
Yanlış hatırlamıyorsam o da beyazdı. Kliniğe anca belki yarın ulaşabilirim ama odasısndan kalkıp bakmayan kişi telefondan belki de hatırlamaz bile, ki teşhisini söylesin.
12saatte bir antibiyotik, suyuna da 3 damla vitamin koyduk.
Acıkınca ayaklanıyor, yemeğini yiyor ve tekrar uyku moduna geçiyor. Yemeğini hala yiyor olması umut verici. Her ihtimale karşı suluğunu ve yemini zemine yakın koydum.
En iyisini yapmışsınız, yemini yediği sürece suyunu içtiği sürece uyuması iyi bir çey uyuyacak ki toparlanacak.

anydayykk

Paylaşımcı
Yanlış hatırlamıyorsam o da beyazdı. Kliniğe anca belki yarın ulaşabilirim ama odasısndan kalkıp bakmayan kişi telefondan belki de hatırlamaz bile, ki teşhisini söylesin.
12saatte bir antibiyotik, suyuna da 3 damla vitamin koyduk.
Acıkınca ayaklanıyor, yemeğini yiyor ve tekrar uyku moduna geçiyor. Yemeğini hala yiyor olması umut verici. Her ihtimale karşı suluğunu ve yemini zemine yakın koydum.
Eğer gidebiliyorsanız gidin bence iyice sorun cevap versin, hiç hoş bir tavır değil hasta bir kuş gelmiş sonuçta. teşhisi bile söylememişse pes yani. Siz diretin biraz açıklasın. Neye göre teşhis koyup antibiyotik vermiş. Mesaj da atabilirsiniz. Çok çok geçmiş olsun.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Eğer gidebiliyorsanız gidin bence iyice sorun cevap versin, hiç hoş bir tavır değil hasta bir kuş gelmiş sonuçta. teşhisi bile söylememişse pes yani. Siz diretin biraz açıklasın. Neye göre teşhis koyup antibiyotik vermiş. Mesaj da atabilirsiniz. Çok çok geçmiş olsun.
Katılıyorum zeolit tozu olsaydı içirirdiniz faydası olurdu

Ado41

Yeni Üye
Teşekkürler, şu an kapalıdır orası. MEsaj denerim, sağolun

anydayykk

Paylaşımcı
Hocam, ishalinin geri gelmesi antibiyotikten dolayı olabilir mi?
Bu tedavinin yanında veya sonrasında probiyotik başlamalımıyım?
Antibiyotikle beraber probiyotik verilmez diye biliyorum ama sonrasında evet iyi olur kullanılması. Antibiyotik dışkıyı bozabiliyor.

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Kafesinin dış kısmı taban tarafına sıcak su torbası yapip koyabilirsiniz ama kafesin iç tabanına değil dışarda olacak ve kafese yakın olacak. veya el ısıtıcı cep pedleri oluyor, bir örtü veya tişörte yapıştırıp kafesi onunla örtebilirsiniz. Sıcaklık sağlayacaktır. Hem siz yorulmazsınız hem de kuş kafesinde sıcak kalır. Şu durumunda da sıcak kalması önemlidir, zaten kendisi de arıyormuş. İshal durumunda zeolit tozu kullanmanızı öneririm. Hali hazırda yem hala yiyor olması çok önemli. Zeolit tozu doğal iç parazit sökücüdür. Yeminin, dal darısının, sebze meyve gibi gıdaların üzerine 1 mercimek tanesi kadar serpiştirip sunabilirsiniz. Takviye olarak Röhnfried ın vitaminlerini tavsiye ederim mutlaka elinizde bulunsun. Entrobac probiyotik -özellikle antibiyotikten sonra 3 gün üst üste verilmesi önerilir, antibiyotiğin kaybettirdiği iyi bakterileri geri kazandırır-, Bt amin forte b vitamini ve gerwit-v multivitamini de bulunsun. Rutin şekilde kullanırsanız iyi olur. Hepsine @mamaist whatsapp hattından ulaşabilirsiniz🙏🏾

Ado41

Yeni Üye
Açlık dışkısı yapmış. En sevdiği şeyleri verin yedirmeye çalışın Dediğim tarifi yapın yedirin lütfen acil olarak
Yani ishalden çok açken yaptıkları dışkıya benziyor bu. Yemek yese de demek ki çok az yiyor. Mama varsa elinizde destek sağlayın, yoksa iyice haşlanmış patates her zaman iyi geliyor. Halsizlik varsa açlıktandır bir noktada.
Bugün antibiyotiğe başlayana kadar dışkı normaldi. Antibiyotik bozmuş olamaz mı? Bakın dünkü dışkısını atıyorum size, 1758649369911.png

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bugün antibiyotiğe başlayana kadar dışkı normaldi. Antibiyotik bozmuş olamaz mı? Bakın dünkü dışkısını atıyorum size, Ekli dosyayı görüntüle 94268
Bağırsak florasını bozar kötü bakteriyi sökerken iyi bakteriyi de alıp götürür ve ishal görülür
Antibiyotik sonrası 3 gün üstüste probiyotik verin
Hatta Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Zeolit tozu yollasın size durumu anlatın
Görüşebilirsiniz iletişim no fotoğrafta var
Hocamız çok tecrübelidir, çekinmeyin görüşün
Son dışkı açlık dışkısı, istediği kadar darı aspur verin yesin
Müsaitse hemen geri dönüş yapacaktır lütfen yazın yada arayın hemen

Ekli dosyalar

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Antibiyotikte dışkıyı bozar. Bu dışkıda pek iyi değil aslında. Siz de zaten farkındasınız durumun, önceki mesajları okudum. Böyle bir dışkıda da yine entrobac probiyotik ve zeolit tozu kullanımı önerirdim zamanında görmüş olsaydım. Ama hala geç değil. Sizin şimdi önceliğiniz kuşu yedirmek olsun çünkü açlık dışkısı yerine mutlaka renkli dışkılamasına ihtiyacı var. Sonra mamaistten el besleme maması, zeolit tozu, Röhnfried entrobac probiyotik, gerwit-v multivitamini, bt amin forte b vitaminini temin edin. Yoksa kafesinizde grit kum ve meşe odun kömürünü de alın. El besleme mamasına 1 mercimek tanesi zeolit tozu ve 1 mercimek tanesi büyüklüğünde entrobac ekleyip verirsiniz

Üst Alt