• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sürekli kum yiyen kuşa kum verilmezse sorun olur mu?

eucagan

Paylaşımcı
Hastalık Belirtileri
..
Hastalık Belirti Tarihi
15 May 2024
Kullanılan İlaç
yok
Merhaba, dişi kuşumu aldığımdan beri Gold Wings marka kuş kumu kullanıyorum. Erkek kuşum pek oralı değil ama dişi her yemden sonra mutlaka kum yiyor. 2 gündür evde değilim, kum bitmiş. Evde beaks marka farklı bir yem kalmış ama ben önceden koyduğumda yemediği için yeniden Gold Wings almıştım. Aileme söyledim o kumu verdiler ama düşündüğüm gibi yemediğini söylediler ve videoda görüntülü konuşmada falan sürekli ağzında geviş getirircesine sesler çıkartıp kusma refleksi gösteriyor. Eve 2 gün daha gidemeyeceğim, bu süreçte problem olur mu?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, dişi kuşumu aldığımdan beri Gold Wings marka kuş kumu kullanıyorum. Erkek kuşum pek oralı değil ama dişi her yemden sonra mutlaka kum yiyor. 2 gündür evde değilim, kum bitmiş. Evde beaks marka farklı bir yem kalmış ama ben önceden koyduğumda yemediği için yeniden Gold Wings almıştım. Aileme söyledim o kumu verdiler ama düşündüğüm gibi yemediğini söylediler ve videoda görüntülü konuşmada falan sürekli ağzında geviş getirircesine sesler çıkartıp kusma refleksi gösteriyor. Eve 2 gün daha gidemeyeceğim, bu süreçte problem olur mu?
Merhaba 😊
Video göremedim ama,, beaks verebilirler, yer büyük ihtimalle 🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
videoyu yüklememişim, sorun orada beaks kumu yemiyor. bizimkilerde pek anlamaz kuştan ve ekipmanlarından. birkaç gün kum yemezse sorun olur mu acaba?
Farklı bir kum verdiniz yedi, aileniz yinede kafese bir yemlik veya suluk içine doldurup assın, ihtiyacı olunca inanın mecbur yerler
Sindirim sıkıntısı çektiği için kursak hareketi yapıyor, yemini yedikten sonra kafes dışana çıkar oynarsa da sindirim yapar, bu iki gün zarfında marul veya salatalıkta sindirimi kolaylaştırır, fazlası zarar😊( 2 günden birşey olmaz) endişe etmeyin 🤲😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kumun fazlası da zarardır o yüzden fazla tüketiyorsa haftada belli aralıklarla vermeniz daha iyi olur bence. Kalamar kemiği ya da meşe odun kömürü verebilirsiniz sindirim için.

Üst Alt