• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sürekli kaşınan ve ayağını kanatan kuş problemi

Acemii

Yeni Üye
Merhaba. Yaklaşık üç hafta önce bir muhabbet kuşu aldım. Bana yaklaşık iki buçuk aylık olduğu söylendi. Daha eve geldiğinin ikinci haftası yani geçen hafta Cuma günü ayağını gagasıyla kanatmış fark ettiğimde kafesin her yeri kandı. Oksijenli su işe temizledim ayaklarını. Daha sonra mantar olma ihtimaline karşılık bir krem tavsiyesi üzerine ayaklarına ilaç kullandım. Dün 7. Günüydü kremin ve ancak daha sürmeye kalmadan ayağını yine kanattı. Bunun haricinde kafes içinde çok hareketli asla durmuyor. Tüneklerinin üzerinde resmen mekik dokuyor. Elime ayaklarıyla geliyor ama asla kendini sevdirmiyor. Sürekli kaşınıyor. Hasta olmasından tedirginim zira eğer sakinleşirse bu sefer de kanatlarını titretiyor. İlk kez bir muhabbet kuşuna bakıyorum ve bu hali beni çok üzüyor ne yapabilirim?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşun ayaklarını ve genel görüntüsünü dışkısını atar mısınız

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle o plastik tüneği almanızı, ve kafese ikinci bir tahta tünek koyacaksaniz da L şeklinde değil de, birbirine paralel olarak koymanızı öneriyorum. Hem plastik yüzünden ayaklarının zarar görmesi engellenir, hem de paralel olduğunda altta kalan tüneğe dışkı bulaşmaz mantar riski de azalır 🙏

Acemii

Yeni Üye
Öncelikle o plastik tüneği almanızı, ve kafese ikinci bir tahta tünek koyacaksaniz da L şeklinde değil de, birbirine paralel olarak koymanızı öneriyorum. Hem plastik yüzünden ayaklarının zarar görmesi engellenir, hem de paralel olduğunda altta kalan tüneğe dışkı bulaşmaz mantar riski de azalır 🙏
Teşekkür ederim diğer plastik tünekleri de değiştireceğim bana geldiğinde salıncağı bile plastikti bu forumlarda okumuştum zararlı olduğunu

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Teşekkür ederim diğer plastik tünekleri de değiştireceğim bana geldiğinde salıncağı bile plastikti bu forumlarda okumuştum zararlı olduğunu
Anladım, araştırıp doğrusunu yapmaya çalışmanız çok güzel, kuşunuz adına size teşekkür ediyorum 🙏