ben normal zamanda bile fazla verirsem dışkısı sıvılaşıyordu... iyi bakteri kötü bakteri farketmez ki bağırsakta fazlaca bir gruptan bakteri ürerse ishale sebep olur. sibo. yani ince bağırsakta fazla bakteri üretimi. hatta birkaç ay önce bir doktora milyonerde ishal şikayetini osmanlılar ne ile çözmüştür ve yurt dışına da ithal edilmiştir bu tedavi diye sorduklarında cevabı yoğurt çıkmıştı. doktor başkasını söylemişti elenmişti. biz ishal durumunda probiyotik vermeyiz demişti. aslımda doğru fazlaca yoğurt yiyen birinin bağırsağı bozulur. hatta hastalığın adı bile var ince bağırsakta fazla bakteri üremesi diye..ben bağırsağım çalışmıyor diye iki gündür sürekli activia tüketiyoruö şu an bile gurum gurum ediyor
)
ilk zamanlar iyi gelebilir dozajın üstüne çıktığında ters etki yaratıyor ben kuşlarımda da diazyme denedim onlar da birkaç gün sonra dışkısını sıvılaştırdı o yüzden kuşlara arada bir vermek gerekiyor her gün vermek yerine.. zaten onda da siboyu tetikleyen lactobacillius var.
burada da yazıyor.
SİBO (İnce Bağırsakta Aşırı Bakteri Çoğalması-Psikonöroimmünoloji)SİBO, İnce bağırsak bakteriyel büyümesinin kısaltmasıdır. Bağırsak sağlığı ve mikrobiyom ...
www.milliyet.com.tr
"
Bağırsaklarınızdaki iyi bakterileri restore etmek gerekir. Bu, güçlü bir bağışıklık sistemini, optimal sindirimi ve besin emilimini desteklemeye yardımcı olacaktır. İnce bağırsaklarınızda aşırı miktarda bakteri varsa, bunlar büyük olasılıkla laktobasillus veya bifidobacterium türleridir. Probiyotik takviyelerin çoğu lactobacillus veya bifidobacterium içerir, bu nedenle bunları kullanmak ince bağırsaklarınızdaki bakteri populasyonunu kötü etkiler."